DOLAR 32,3217
EURO 35,0724
ALTIN 2308,339
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Vefa know-how ihracatına devam ediyor

    Vefa know-how ihracatına devam ediyor
    13.03.2018
    A+
    A-

    Afganistan’da Vefa’nın Know-how’ı ile kurulan prefabrik yapı fabrikası için Türkiye’de eğitim alan Afganistanlı mühendis ve teknisyenler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Vefa Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, fabrikanın gerek makine seçimleri gerek yazılımları ile bu sektörde dünyanın en modern fabrikalarından biri olacağını söyledi.

    Dünyanın birçok noktasında projeleri, ön üretimli yapıları ve ürünleri ile yer alan Vefa, know how ihracatına da devam ediyor. 2017 yılında Afganistan Şehircilik ve Konut Bakanı Sadat Naderi ve Vefa arasında imzalanan anlaşma kapsamında, 16 kişilik mühendis ve teknisyenden oluşan Afgan ekibe, Vefa’nın Dilovası Üretim Üssü’nde iki aylık bir eğitim verildi. Hem üretim üssünde hem de sahadaki montaj eğitimlerini başarıyla tamamlayan Afgan ekip, Vefa tesislerinde düzenlenen törenle sertifikalarını, Afganistan İstanbul Başkonsolosu Zekria Barakzai, Vefa Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner ve Vefa İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit’in elinden aldı.

    Vefa Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, Afganistan’da prefabrik yapılar üreten bir fabrikanın kurulması projesini Afganistan Şehircilik ve Konut Bakanı Sadat Naderi Bey ile Ocak 2017’de imzaladıklarını belirterek, “Her iki tarafın gayretli çalışması ile bugünkü noktaya gelindi. Makine ve ekipmanın yüzde 80’i Afganistan’ a gönderildi, şu anda arkadaşlarımızın orada makine montajları devam ediyor” dedi.

    Fabrikanın gerek makine seçimleri gerek yazılımları ile bu sektörde dünyanın en modern fabrikalarından bir olacağını belirten Güner, “Biz istiyoruz ki burada eğitim alan arkadaşlarımız tamamen fabrikayı kendileri çalıştırabilsinler. Gördük ki buradaki arkadaşların bu kabiliyeti fazlası ile var. Her zaman gerek Türkiye’de gerek Afganistan’da desteğe hazırız ve işbirliği yapacağız” diye konuştu.

    Afganlı mühendisler, uygulamalı eğitim aldılar

    Vefa’da eğitim alan Afganlı mühendis Mohammed Mahdi Sadiq, eğitimin çok verimli geçtiğini vurgulayarak, “Vefa’daki eğitim süreci harikaydı. Her birimiz kendi alanlarımızda eğitim aldık. Montaj eğitimi alan arkadaşlarımız Bursa ve İzmir’e giderek montaj işlemini yerinde öğrendiler. Tasarım eğitimindeki arkadaşlarımız da uygulamalı olarak eğitimlerini tamamladılar. Teknisyenler ise üretimin tüm bölümlerinde özel eğitim aldılar.

    Vefa yetkilileri programın verimli ve başarılı olması için çok büyük çaba gösterdiler.

    Eğitim programının yanı sıra, Vefa ekibi, bizim için Türkiye’nin tarihi ve turistik güzelliklerine geziler düzenledi. Çok keyif aldık ve hiç unutmayacağız” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.