DOLAR 32,541
EURO 34,7987
ALTIN 2437,031
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Veysel Eroğlu: 2018’de su sıkıntısı yaşamayacağız

    Veysel Eroğlu: 2018’de su sıkıntısı yaşamayacağız

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, vatandaşın yüreğine su serpecek bir açıklamada bulundu. Eroğlu, “2017’de olduğu gibi, 2018’de de şehirlerimizde su sıkıntısı çektirmeyeceğiz” dedi

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ‘2017 Yılı Afyonkarahisar Yatırımlarını Değerlendirme Toplantısı’na katılmak üzere geldiği kentte, gazetecilerin sorularını cevapladı. Son 44 yılın en kurak yılının yaşandığına dikkat çeken Eroğlu, su sıkıntısı yaşanacağı yönündeki endişelerin gereksiz olduğunu vurgulayarak, “Biz 15 yılda 505 baraj, bin tane gölet yaptık. 196 büyük yerleşim yerine içme suyu götürdük. İçme suyu açısından bir mesele olmayacak. Vatandaşlarımız rahat olsun” diye konuştu.

    ‘İyi yağışla kurtarırız’

    Yapılan tahminlere göre önümüzdeki günlerde bazı bölgelerde yeterli miktarda yağış beklendiğini aktaran Eroğlu, şöyle devam etti: “Cumartesi günü Ege ve Karadeniz’de, pazar günü de özellikle Ege, Güney Doğu’nun bir kısmı hariç diğer bölgelerde yağış var. Önümüzdeki hafta perşembe günü Güneydoğu’da yağış bekliyoruz. İyi bir yağış olursa bu mevsimi kurtaracağız. Türkiye yarı kurak bölgede. Yağan yağmuru biriktirmemiz lazım. Biriktirmezsek, denize akarsa, kullanacak su bulamayız.”

    ‘A, B ve C planları var’

    Barajlarda yüzde 33 doluluk oranının olduğunu dile getiren Eroğlu, “Barajlarda üçte bir doluluk var. Ama bazı bölgelerde su fazla, Güneydoğu Anadolu gibi az yağış düşen bölgelerde suyumuz az. Orada tasarrufa dikkat edeceğiz. Ama Şanlıurfa’yı, Diyarbakır’ı susuz bırakmayacağız. Şırnak’ı, Gaziantep’i, Kilis’i susuz bırakmayacağız” diye konuştu.

    Özellikle bazı şehirlerde 1994 veya 2003 öncesinde su sıkıntısının yaşandığına dikkat çeken Eroğlu, şöyle devam etti:

    “Vatandaşımız, çocuğuna su veremediği, temizlik yapamadığı, 30-40 litrelik bidonları üst katlara çıkarmaktan bel fıtığı olduğu günleri hatırlıyor. Biz 2017’de hissettirmediğimiz gibi, 2018’de de şehirlerimizde su sıkıntısı çektirmeyeceğiz. Bir defa bunu net olarak söylüyorum. Bizim bu durumlara göre A, B ve C planlarımız var. Şehirleri susuz bırakmamak birinci hedefimiz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.