DOLAR 32,3181
EURO 35,1104
ALTIN 2297,876
BIST 9037,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Virüs sonrası otellerin marka bilinirliği ve satış artırımı için tavsiyeler

    Virüs sonrası otellerin marka bilinirliği ve satış artırımı için tavsiyeler
    10.04.2020
    A+
    A-

    Korona virüs salgını nedeniyle Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında devlet başkanları vatandaşlarına sağlıklarının korunması için, acil ihtiyaçları olmadıkça evden dışarı çıkmamaya çalışın uyarıları yapmakta. Önlem amaçlı her tür konser, kültür-sanat etkinliği ve maçların da iptal olduğu bu dönemde, fiilen işe gitme zorunluluğu olanlar dışında hemen herkes evlerine kapanmış, sabırsızlıkla bu sürecin en az zararla sona ermesi ve eski güneşli günlere dönmenin hayalini kuruyor. Otel sahipleri ve yöneticileri de bu süreçte, hem mevcut durumun kriz yönetimi ile ilgilenirken, bir yandan da virüs sonrasındaki satış arttırıcı çabalar, plan-projelere odaklanmış durumdalar. Türkiye’nin en büyük turizm pazarlama platformu olan Metasearch sitesi neredekal.com, otellerin güzel günler geri geldiğinde daha fazla satış yakalayabilmesi, marka bilinirliklerini en az maliyetle artırabilmeleri için madde madde önerilerde bulundu.

    Son kullanıcıların otel fiyatlarını karşılaştırarak, müsaitlik durumlarına göre bütçelerine en uygun tesise rezervasyon yapmalarına olanak sunan Metasearch siteleri, tıpkı kullanıcılar kadar otellere de büyük avantajlar sağlıyor. İşte Neredekal.com’un derlediği ve bir otelin metasearch sisteminde yer almasının ona sağlayacağı faydalar :

    1 – Otelinizin Bilinirliği ve Rezervasyonlarınız Artar
    Otelinizin metasearch sisteminde yer alması konaklama türüne ya da bölgeye göre otellerin listelendiği sayfada yer almanızı, dolayısıyla son kullanıcının da otelinizi tanımasını sağlayacaktır. Bu da doğrudan rezervasyon sayınızda bir artışı beraberinde getirir. Örneğin daha önce tesisinizi hiç duymamış bir kişi metasearch sitesinde yaptığı fiyat karşılaştırması sonucunda otelinizi görecek ve yakından inceleme şansı bulacaktır. Özellikle marka bilinirliğinin oldukça önemli olduğu turizm sektörü için bu oldukça gereklidir. Çünkü kullanıcılar her daim bildikleri ve güvendikleri markaları tercih etme eğilimi gösterirler. Siz de hem bilinirliğinizi, hem de satışlarınızı meta search sitesinde yer alarak kolaylıkla arttırabilirsiniz.

    2 – Son Kullanıcı Davranışının Evrilmesi Sebebiyle Daha Çok Tercih Edilir Olursunuz
    Özellikle son dönemlerde kullanıcılar meta search sitelerine bir hayli ilgi göstermeye başladı. Bunun elbette pek çok sebebi olmakla birlikte, temelde dikkat edilmesi gereken iki sebep var. Birincisi kullanıcıların artık giyim, yeme-içme alışverişleri kadar seyahat rezervasyonlarını da internet üzerinden yapmaya başlamaları. Hepimizin bildiği üzere teknolojinin gelişimiyle hayatımıza giren internet, artık pek çoğumuzun eli, kolu gibi oldu. İkinci temel sebep ise kullanıcıların metasearch siteleri sayesinde otel karşılaştırmalarını çok daha hızlı ve kolay bir biçimde yapabiliyor olması. Yani bir otelin en uygun fiyatını bulmak için birden fazla site gezmeyi artık günümüzde hiçbir kullanıcı tercih etmiyor. Bu da otelinizin neden bir metasearch sitesinde yer alması gerektiğini açık bir biçimde gösteriyor.

    3 – Rakip Otel Analizi Yapabilirsiniz
    Rakip otellerin analizini yapmak size olumlu dönüşler sağlayacaktır. Çünkü bu sayede bulunduğunuz bölgedeki ortalama fiyatları görebilir, diğer tesislerin hizmetleri hakkında detaylı bilgi alabilir ve yorumlar sayesinde konaklayan kişilerin bir tesisten neler beklediğini anlayabilirsiniz. Tüm bu analizler ise size otelinize farklı bir açıdan bakmanıza olanak sunacaktır. Bu sayede otelinizin gelişmesini sağlarken, misafirlerinize nasıl daha iyi hizmet verebileceğinizi de yeniden değerlendirme şansı bulabilirsiniz. Unutmayın rakip analizi yapmak, her daim tesisinizin gelişmesine büyük katlı sağlayacaktır.

    4 –  Sistem Sayesinde Kişiler ile Birebir İletişim Kurabilirsiniz
    Metasearch siteleri yönlendirme aracılığıyla satış gerçekleştirmelerinin yanı sıra size misafirleriniz ile birebir iletişim kurma şansı tanıyor. Tesisiniz için belirlenen özel numaradan sizi direkt olarak arayabilen potansiyel müşterileriniz, oteliniz hakkında öğrenmek istedikleri tüm detayları sizden öğrenebiliyorlar. Bu da ileriki günlerde hem müşterinizin hem de sizin yaşayabileceğiniz olası sorunları engellemiş oluyor. Bu özellik sayesinde müşterinizi tesise kabul ederken onların ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılayıp karşılayamayacağınızı önceden anlamış oluyorsunuz.

    5 – Rezervasyon Başına Maliyeti Düşürür
    Diğer sistemlerin aksine metasearchler tıklama başına ya da görünürlük başına tesisinizden herhangi bir ek ücret almazlar. Hatta bunlara ek olarak bir metasearch sitesinde yer aldığınızda otelinize yapılan her bir rezervasyon için komisyon ödemeniz de gerekmez. Çünkü metasearch sistemine dahil olduğunuzda başlangıçta ödeyeceğiniz tek bir ücret ile yılın 365 günü görünürlük sağlarsınız. Böylece yıl içerisinde kişilere ulaşılabilir olmak adına ödediğiniz ek ücretleri çok daha azaltmış olursunuz. Bu yönüyle metasearchler bütçesini önceden planlayan oteller için oldukça uygun bir sistemdir.

    6 – Oteller İçin Eşit Bir Oyun Alanı Yaratır
    Oteller için yadsınamayacak faydalar sağlayan metasearch siteleri tüm otellere eşit bir oyun alanı yaratır. Çünkü bu sistemde büyük-küçük fark etmeden her otel aynı çatı altında listelenir. Böylece sizden çok daha büyük yapıda konaklama tesisleriyle rekabet etme şansı bulabilirsiniz. Tesisiniz hakkında detaylı bilgileri alan ve sizinle iletişime geçen potansiyel müşterilere kendinizi daha rahat anlatma imkanı sunan metasearch sitelerinin, doğrudan rezervasyon sağlaması ise kullanıcıların sizi tercih etme olanaklarını arttıran sebeplerdendir.

    7 – Yükselen Bir Trend
    Daha önce de bahsettiğimiz gibi metasearch sitelerinin tercih edilme oranları her geçen gün artış gösteriyor. Kişilerin tek bir tıkla tesise en uygun fiyatı veren tur operatörlerini listeleyebilmesi ya da bir bölgedeki en uygun konaklama birimini görüntüleyebilmesi, onu diğer sistemlerden çok da cazip hale getiriyor. Bu sebeple bugün dünyanın her yerinde metasearch siteleri yükselen bir trend olmaya devam ediyor. Üstelik Google da kullanıcılar ile aynı fikirde. Çünkü Google tarafından yapılan araştırmaya göre metasearch sistemleri diğer kanallara göre %65 daha fazla müşteri yönlendiriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.