DOLAR 32,5772
EURO 34,9926
ALTIN 2427,838
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Vorwerk yeni global yatırım stratejisine Türkiye’den start verecek

    25.04.2018
    A+
    A-

    Türkiye’yi yatırım yapmaya değer öncelikli pazar olarak seçen 135 yıllık Alman şirketler grubu Vorwerk, yeni global yatırım stratejisi “çoklu kanaldan satış”a ilk kez Türkiye ile başlayacak. 2017 sonunda amiral ürünü Thermomix ile Türkiye pazarına giren Vorwerk Group, Türkiye’de, ‘internet, mağazacılık ve doğrudan satış’ olmak üzere üç kanaldan tüketiciye ulaşacak. Vorwerk Group, sadece doğrudan satış kanalı için Türkiye’de yaklaşık 10 bin kişiye istihdam fırsatı sağlayacak.

    Tüm dünyada yüksek teknolojiye sahip kaliteli ev ürünleriyle tüketicilerin hayatını kolaylaştıran 135 yıllık Alman şirketler grubu Vorwerk, yatırım yapmaya değer öncelikli pazar olarak seçtiği Türkiye’de faaliyetlerine başladı. Bugüne kadar dünyanın dört bir yanında sadece “doğrudan satış” yöntemiyle faaliyet gösteren teknoloji devi, “internet, mağaza ve doğrudan satış” olmak üzere üç kanaldan tüketiciye ulaşma stratejisini dünyada ilk kez Türkiye’de hayata geçirecek. Yaklaşık 80 ülkede 650 bin kişiyi kapsayan geniş bir ekosisteme sahip olan Vorwerk Group, Türkiye’de de sadece doğrudan satış kanalı için 10 bine yakın kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor.

    2016 yılı itibariyle 3 milyar Avro’nun üzerinde ciroya ulaşan Vorwerk Group’un Türkiye’ye yönelik yatırım hedefleri ve gelecek planları hakında, Vorwerk Türkiye Genel Müdürü Ebru Erkan Ayanoğlu şunları söyledi:

     

    “Türkiye pazarına güveniyoruz”

    Vorwerk Group olarak Türkiye pazarına 2017 sonu itibariyle girdiklerini belirten Ebru Erkan Ayanoğlu, “Vorwerk Group’un Türkiye’ye yatırım yapma kararı almasında, ülkemizin önümüzdeki 10 yılda bölgesel ve global bir ticaret merkezi haline geleceği beklentisi önemli rol oynadı. Büyük iç pazar ve istikrarlı makroekonomi politikaları Türkiye’yi Gayrısafi Yurtiçi Hasıla’da dünyanın 18. büyük ekonomisi haline getirdi. Orta vadede her yıl en az yüzde 5 büyümesi beklenen Türkiye, yabancı yatırımcılara en yüksek risk-ödül oranlarından birini sunuyor ve yüksek potansiyele sahip bir ekonomi olarak kabul ediliyor. Türkiye’yi BRIC ülkeleri ile karşılaştıran bir araştırmaya göre ülkemiz, işgücü piyasası verimlilik göstergeleri ve kişi başına düşen GSYİH ile BRIC’ler arasında en iyi performans gösteren ikinci ülke konumunda bulunuyor. Bu tablo, uzun vadeli yatırım stratejisine sahip bir şirketler grubu olan Vorwerk’in Türkiye’ye olan güvenini ve inancını artırıyor. Türkiye’yi önemli büyüme potansiyeline sahip büyük bir pazar olarak görüyoruz” dedi.

    “Türkiye’de pişirme ve yeme alışkanlıkları değişiyor”

    Türkiye pazarına ana stratejik ürünü Thermomix ile giren Vorwerk Group, dünyada 12 pişirme fonksiyonunu tek bir cihazda birleştiren ilk ürün olan ve 7 milyon mutfaktakullanılan bu cihazla, Türkiye’de yemek pişirme alışkanlıklarında yeni bir dönemin öncüsü olmayı hedefliyor.

    Vorwerk Group’un Türkiye pazarına yönelmesinde güçlü mutfak kültürü ile pişirme-yeme alışkanlıklarındaki değişimin de önemli etkisi olduğunu söyleyen Ayanoğlu, “Yapılan araştırmalara göre Türk halkı evde yemek hazırlamaktan ve yemekten keyif alıyor. Akşam yemeği, günün ana yemeği olarak kabul ediliyor. Yemekler büyük özenle hazırlanıyor ve aile üyeleriyle paylaşılıyor. Diğer yandan, sağlıklı beslenme trendi artıyor ve tüketiciler yerel, doğal, organik ve sürdürülebilir tekliflere yöneliyor. Türkiye’nin yeniliğe ve gelişime açık mutfak geleneği, yemek yapmayı yeniden tanımlayan Thermomix ürünümüz için son derece cazip bir pazar sunuyor. Onbin devir gibi rekor bir devirle çalışan kesici motoru sayesinde Thermomix ile buğdaydan kendi ununuzu elde edebilir ve ekmeğinizi pişirebilirsiniz. Ülkemizdeki köklü mutfak kültürünün Thermomix ile mükemmel bir uyum oluşturacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

    Her 2,5 saniyede bir Thermomix üretiliyor

    Vorwerk Group’un satış hacminin ağırlığını oluşturan Thermomix, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 15 ülkede doğrudan Vorwerk Group tarafından, 35 ülkede ise distribütörler aracılığıyla satışa sunuluyor. Ar-Ge ve üretim faaliyetleri Almanya’nın Wuppertal kentinde yürütülen Thermomix, tarif çipi, dokunmatik ekranı, kılavuzlu pişirme fonksiyonu ve özel yemek kitabı ile herkesin kolayca yemek yapabileceği bir platform sunuyor. Yemek pişirmede daha sağlıklı, hızlı, yaratıcı, kolay ve tasarruflu sonuçlar elde edilmesini mümkün kılan cihaz, önemli ölçüde elektrik ve su tasarrufu da sağlıyor. Almanya’da her 2,5 saniyede bir Thermomix üretiliyor.

    Türkiye’de 10 bin kişilik doğrudan satış gücü

    Dünya çapında doğrudan satış şirketleri arasında 4,2 milyar dolarlık cirosuyla 4. sıradabulunan Vorwerk Group, Türkiye’de kısa vadede ağırlıklı olarak kadın satış danışmanlarından oluşan yaklaşık 10 bin kişilik bir doğrudan satış gücü kurmayı hedefliyor. İstanbul’dan başlayarak Türkiye’nin pek çok ilinde güçlü bir ağ ve marka bilinci oluşturmaya odaklanan şirket, satış danışmanlarına motive edici bir gelir, sürekli eğitim, esnek çalışma saatleri ve mesleki kariyer fırsatı vaat ediyor.

    Türkiye’de 2016 yılında 1,5 milyondan fazla satış danışmanının 1,2 milyar TL’lik ciro yarattığına dikkat çeken Ayanoğlu, “Türkiye’de doğrudan satış sektöründe çalışanların yüzde 80’ini kadınlar oluşturuyor. Yaklaşık 1 milyon 150 bin kadın girişimcinin çalıştığı bu sektör, aileleriyle birlikte 3 milyondan fazla kişiye fayda sağlıyor. Daha önce bu sektörde çalışmış insanları da hesapladığımızda, yaklaşık 12 milyon kişilik bir kitle ile karşılaşıyoruz. Vorwerk Türkiye olarak, uluslararası alandaki doğrudan satış deneyimimizi ülkemize taşıyarak bu ekosistemin gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz” diye konuştu.

    Bugün dünya genelinde 60 bini aşkın satış danışmanı, Thermomix’i potansiyel müşterilerin evinde kişisel bir pişirme demosuyla sunuyor. Tüketiciler, Vorwerk Group’un çok çeşitli ve uzman düzeyindeki satış sonrası hizmetlerinden de yararlanabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.