DOLAR 32,3282
EURO 35,0722
ALTIN 2295,316
BIST 8988,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Votorantim Cimentos’un 140 milyon Avro’luk yatırım yaptığı Sivas fabrikası açıldı

    Votorantim Cimentos’un 140 milyon Avro’luk yatırım yaptığı Sivas fabrikası açıldı

    Dünyanın lider çimento üreticilerinden Votorantim Cimentos’un Amerika kıtası dışındaki en büyük yatırımı Sivas’ta hayata geçti. 140 milyon Avro yatırımla açılan fabrika, aynı zamanda Sivas’a yapılan en büyük yatırım oldu. Votorantim Cimentos Global CEO’su Walter Dissinger Türkiye’nin potansiyeline ve ekonomik büyümesine güvendiklerini belirtirken; Votorantim Cimentos Türkiye CEO’su Şefik Tüzün, “Bu yatırım Türkiye’deki varlığımızı güçlendirecek” dedi. Votorantim Cimentos, 2017 yılında da Türkiye’ye 35 milyon TL yatırım yapmayı planlıyor.

    Dünyanın en büyük 7. çimento üreticisi olan Brezilya merkezli Votorantim Cimentos’un Sivas’taki yeni çimento fabrikasının açılışı gerçekleşti. 140 milyon Avro tutarında yatırım yapılan ve inşaatı 2 yılda tamamlanan fabrikanın açılış törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın katıldı.

    Sivas Çimento Fabrikası’nın açılışını büyük bir heyecan ve mutlulukla gerçekleştirdiklerini belirten Votorantim Cimentos Türkiye CEO’su Şefik Tüzün şunları söyledi:

    “Votorantim Cimentos Türkiye’de 2012 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Ankara, Sivas, Yozgat ve Çorum’daki entegre fabrikalarımız ve Samsun, Nevşehir öğütme tesislerimiz, 16 hazır beton ve 2 agrega tesisimiz ile Türk çimento sektörünün önemli oyuncularından biri olduk. Ülkemizin gelişimine ve büyümesine duyduğumuz inançla yeni yatırım fırsatlarını hep gündemimizde tuttuk. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesis grubumuzun en önemli yatırımlarından biri. Bu fabrika, Votorantim Cimentos’un Amerika kıtası dışındaki en büyük yatırımı olma özelliğini taşıyor. 140 milyon Avro tutarındaki bu yatırım, aynı zamanda bugüne kadar Sivas iline yapılan en büyük sınai yatırımdır. Votorantim Cimentos olarak, Sivas’taki yeni fabrikamızın hem sektörün gelişimine katkı sağlayacağına hem de Türkiye’deki varlığımızı güçlendireceğine inancımız tam. ”

    Temelleri 1938 yılında atılan Sivas Çimento Fabrikası, hem Sivas ilinde kurulan ilk fabrika hem de Cumhuriyet tarihinde devlet eliyle kurulan ilk fabrika olma özelliği taşıyor. Fabrikanın Türkiye’nin sanayileşme ve kalkınma hamlesinde bir dönüm noktasına işaret ettiğini belirten Tüzün, “Votorantim Cimentos olarak, bu değerli tesisi ülkemiz için daha fazla değer yaratan modern bir fabrikaya dönüştürmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

    Klinker üretiminde 4 kat artışla 1,6 milyon tona ulaştı

    85 yıllık bir geçmişe sahip olan Votorantim Cimentos, globalde yıllık toplam 57,5 milyon ton üretim kapasitesine sahip. Şirket Türkiye dahil toplam 14 ülkede faaliyet gösteriyor. Sivas Çimento Fabrikası’nın açılışıyla birlikte Votorantim Cimentos’un Türkiye’deki üretim kapasitesi yüzde 40 artarak 3,6 milyon tona çıktı. Sadece Sivas’taki yıllık toplam üretim kapasitesi 1,6 milyon tona ulaştı.

    Votorantim Cimentos’un küresel büyüme stratejisinde Asya, Avrupa ve Afrika bölgesinin ve bu bölge içinde de Türkiye’nin ayrı bir önemi olduğunu belirten Votorantim Cimentos Global CEO’su Walter Dissinger şunları ifade etti:

    “Türkiye, gerek altyapı yatırımlarındaki artış gerek inşaat sektöründeki büyüme ile ve ihracat konusunda büyük potansiyele sahip. Bunun yanında Türkiye’nin eğitimli, yetişmiş insan kaynakları da bizi Türkiye’de yatırıma yönlendiren önemli bir diğer etken. Biz de hem bu potansiyeli doğru değerlendirmek hem de Türkiye’nin büyümesinde iz bırakmak için Amerika kıtası dışındaki en büyük yatırımımızı burada hayata geçirdik. 140 milyon Avro’luk bir yatırımı bu kadar önem verdiğimiz bir bölgede hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.”

    2017’de 35 milyon TL yatırım planı

    Votorantim Cimentos, bugüne kadar Sivas – Ankara Hızlı Tren Hattı, Samsun Çarşamba Havalimanı, Çorum Obruk Barajı, Kayseri Adalet Sarayı gibi Türkiye’nin farklı bölgelerindeki projelerde çimento tedarikçisi olarak yer aldı. Sivas Çimento Fabrikası’nın açılışının ardından bu projelere yenilerini ekleyeceklerini belirten Tüzün, “Bu kapsamda yeni yatırımlar yapmaya da devam edeceğiz. 2017 yılı içinde hem çevrenin korunması hem de proses iyileştirilmesi kapsamında 35 milyon TL daha yatırım yapmayı hedefliyoruz. Votorantim Cimentos olarak ülkemizin büyümesinde ve gelişmesinde hız kesmeden sürdürülebilir üretim bilinci ile sorumluluk üstlenmeye devam edeceğiz” dedi.

    “Avrupa, Asya ve Afrika bölgesinde gerçekleştirdiğimiz en önemli yatırım Sivas fabrikası oldu”

    Votorantim Cimentos’un Türkiye’nin istikrarına ve geleceğine inandığını belirten Votorantim Cimentos EAA Bölge CEO’su Erik Madsen ise, “Avrupa, Asya ve Afrika bölgesi, çok farklı dinamikleri içinde barındırıyor ancak ekonomik büyümedeki potansiyel göz önünde bulundurulduğunda Türkiye tüm bu ülkeler içinde özellikle öne çıkıyor. Bu nedenle son yıllarda bölgede gerçekleştirdiğimiz en önemli yatırım Sivas fabrikası oldu. Bu yatırım aynı zamanda bölgedeki büyüme planlarımızın ve kalıcılığımızın simgesi olması açısından da önem taşıyor” dedi.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.