DOLAR 32,3249
EURO 35,0787
ALTIN 2300,38
BIST 9049,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    VR Tabanlı Sağlık, Güvenlik ve Çevre Eğitimleri Geliştiricisi Immersive Factory’ye 1 milyon euro yatırım

    VR Tabanlı Sağlık, Güvenlik ve Çevre Eğitimleri Geliştiricisi Immersive Factory’ye 1 milyon euro yatırım
    16.01.2020
    A+
    A-

    Bir Vive X şirketi olan ve çevrim içi platformlar üzerinden endüstriyel grupların iş birliğiyle sanal gerçeklik tabanlı mesleki sağlık, güvenlik ve çevre eğitimleri sunan Immersive Factory girişimi, WaterStart Capital’dan (NCI) 1 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

    Üç yıl önce Olivier Pierre (CEO), Bertrand Pierre (CCO), Philippe Timsit ve Francis Savic tarafından kurulan Immersive Factory, Londra’da HTC VIVE X programı ve Fransa’da Shell LiveWIRE tarafından destekleniyor. Paris’teki yönetim ve satış merkezi ile Albi’deki Ar-Ge merkezinde yaklaşık 30 çalışana sahip olan şirket, sanal gerçeklik tabanlı eğitimlere odaklanarak bu eğitimleri sunduğu platformu da geliştirmeye devam ediyor.

    Immersive Factory’nin VR eğitimleri tehlikeli durumların simülasyonunu gerçekleştirerek geleneksel eğitimlere göre çok daha etkili oluyor. Eğitime katılanlara işlerinde karşılaşabilecekleri riskler ilk elden gösterilerek kaza oranının azaltılması ve çalışan davranışlarının iyileştirilmesi hedefleniyor. Eğitimlerde gerçekçi bir sanal ortama giren çalışanlar, iş prosedürlerini deneyebiliyor ve güvenlik kuralları ihlal edildiğinde neler yaşanacağını görebiliyor. Eğitimin sonunda yöneticiler, çalışanların yaptıkları hatalar hakkında ayrıntılı istatistikler elde edebiliyor. Kurumlar sanal gerçeklik tabanlı eğitimleri yalnızca çalışanların davranışlarını değerlendirmek için değil, iş yerinde değişime öncülük edecek ve güvenliği artıracak hedefler hakkında bilgi vermek için de kullanabiliyor.

    Immersive Factory bugün yaklaşık yüz önemli müşteriye hizmet veriyor. Bunlar arasında Shell, Colas, Siemens, Moët Hennessy, Suez, Volvo, P&G, Engie, Airbus, EDF, Veolia, Saint Gobain, Orano, Eiffage, Bureau Veritas ve Air Liquide gibi şirketler yer alıyor. Şirket, sanal gerçeklik kurulumlarında müşterilerine destek olmak ve platformun tanıtımını yapmak için kurduğu perakende ağında 40’tan fazla iş ortağıyla birlikte çalışıyor. Immersive Factory, aldığı yatırımla çalışmalarını global düzeye taşıyıp her bölgede müşterilerine destek sunmayı ve mesleki sağlık ve güvenlik eğitimlerindeki yöntemleri yenilemeyi hedefliyor.

    Immersive Factory CEO’su Olivier Pierre konu hakkında şunları söyledi: “Sanal gerçeklik sayesinde çalışma ortamlarındaki durumları gerçekçi bir şekilde yeniden oluşturabiliyoruz. Bu teknoloji, müşterilerimizin mesleki sağlık ve güvenlik eğitimlerini geliştirmek için büyük bir fırsat sunuyor. Kurslar işe yeni başlayanlara ve liseyi yıllar önce bırakmış kişilere göre hazırlanıyor. Eğitimlerimizin eğlenceli olması, katılımcıların öğrenme isteğini ve yeni bilgiler edinme becerisini artırıyor, kültürel bariyerleri ortadan kaldırıyor. Sanal gerçeklik bu iddialı eğitim hedeflerine ulaşmak için kullanabileceğimiz son derece gelişmiş bir teknoloji.”

    Sözlerine Immersive Factory’nin kurulduğundan bu yana VR tabanlı sağlık, güvenlik ve çevre eğitimlerine erişimi kolaylaştırmak için çabaladıklarını belirterek devam eden Pierre, müşterilerin birçok dildeki kataloğu platformlarından indirip, günümüzde tek başına kullanılabilen ve kolayca kurulan VR başlıklarıyla anında kullanmaya başlamalarının mümkün olduğunu ifade etti.

    Vive X ve Geliştirici Ekosistemi EMEA Bölgesi Direktörü Dave Haynes ise, “Immersive Factory’nin ilk yatırımcılarından biri olarak bu yeni yatırım bizi heyecanlandırdı. Bu yeni yatırım sayesinde şirket, halihazırda global kurumsal şirketlerde VIVE Pro ve Focus Plus gibi VIVE başlıklarıyla birlikte kullanılan yenilikçi VR eğitim çözümlerini daha hızlı geliştirebilecek.” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.