DOLAR 32,5395
EURO 34,9858
ALTIN 2422,467
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Y Kuşağı İçin Şekillendirilen Yalın Tasarım: Aktif Group Yönetim Binası

    Y Kuşağı İçin Şekillendirilen Yalın Tasarım: Aktif Group Yönetim Binası
    14.08.2017
    A+
    A-

    Odak noktasına kurumsal kimliği koyarak, teknolojiyle entegre, kullanıcı deneyimini üst düzeye taşıyan tasarımlara imza atan EDDA Mimarlık, Aktif Group’un Ümraniye’deki yeni yönetim binasını tasarladı. İç Mimar Eda Tahmaz’ın “Y” kuşağı beklentileriyle şekillendirdiği yönetim binasında, ofisler ve sosyal alanlar birleştirilerek, iş stresinden uzak, dinamik, enerjisi yüksek, ergonomik çalışma ortamı yalın bir tasarımla buluştu.

    Elektrik ve elektromekanik sektörünün öncü firmalarından Aktif Group’un Ümraniye’deki 1.400 m²’lik yeni yönetim binasının iç mekan tasarımını genç ve dinamik çalışma ekibinin talepleri doğrultusunda şekillendiren İç Mimar Eda Tahmaz liderliğindeki EDDA Mimarlık, firmanın kurumsal kimliğine bağlı kalarak yalın bir yaklaşımla dinamik, enerjisi yüksek ve ergonomik bir çalışma ortamı oluşturmuş.

    Y kuşağının beklentilerinden yola çıkan EDDA Mimarlık, sıradan olmayan ve canlı bir ofis yaratma arzusuyla süreç içerisinde çalışanlar ile fikir alışverişinde bulunmuş. İş hayatının stres ve yoğunluğundan uzaklaşmak üzere planlanmış tasarımda ofis alanları, sosyal alanlar ile bütünleştirilmiş. Yalın tasarım çizgisi korunarak renkler, sıcak malzemeler ve iç peyzaj ile desteklenen dinamik atmosfer ortak alanlara da alınarak, markanın iş karakterini yansıtan renk farklılıkları ile departmanlar arasında çeşitlilik oluşturulması hedeflenmiş.

    Yönetim kurulu toplantı odasının dairesel formda, departmanların ise farklı formlarda birbiri içerisine yerleşecek şekilde ele alınmasıyla yükselen enerji, ofis duvarları için tasarlanan panolarda ve bölücü camlarda kurgulanan birbiri içerisinde akan grafik çalışmalar ile desteklenmiş. Tavanlar ve mobilyalara da bu farklı formlar yansıtılarak mekanın kendi içerisindeki üç boyut etkisi daha da vurgulanmış.

    Tasarıma özel aydınlatma

    Tüm departmanları kendi içerisinde tasarlarken, markanın çağdaş çalışma kültürünü yansıtan şeffaf ve akıcı bir oluşum hedefleyen EDDA Mimarlık, ofis alanlarının yanı sıra, departmanların çalışma, toplantı, eğitim ve seminer alanları ile sosyal alanlarda şeffaf cam bölücüler kullanarak gün ışığını maksimum düzeyde çalışma alanları içerisine katmış ve elde edilen ferah ortam ile çalışan konforunun artmasını sağlamış. EDDA Mimarlık imzası taşıyan aydınlatma tasarımı ise projede en çok dikkat çeken öğelerden biri olma özelliği kazanmış.

    Açıklama: 1980-1999 arası doğan ve insan kaynakları literatürüne ‘Y Kuşağı‘ olarak geçen kuşak Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 25′ini kapsıyor. 1925-1946 ylları arasında doğanlar “Gelenekseller”, 1946-1963 yılları arasında doğanlar “Baby Boomers”, 1963-1981 arasında doğanlar X Jenerasyonu olarak adlandırılmaktadır.

    EDDA Mimarlık Hakkında:

    Restoratör İç Mimar Eda Tahmaz tarafından 2008 yılında İstanbul’da kurulan EDDA Mimarlık ürün tasarımı, mimari ve iç mimari projeler üzerine çalışan bir tasarım stüdyosudur. On yılı aşkın süredir yaratıcı ve ilham verici tasarımlarını, yüksek kaliteli uygulamalarla birleştirerek bireysel ve kurumsal işverenlerinin hizmetine sunmayı ve müşteri memnuniyetine dayalı uzun yıllara dayalı işbirlikleri geliştirmeyi hedefleyen EDDA Mimarlık, mimari ve iç mimari tasarım ve uygulama konularında tecrübeli ekibiyle her yeni projede beklentileri mimari etik ve mükemmellik çerçevesinde yerine getirme heyecanı hissediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.