DOLAR 32,3841
EURO 35,0596
ALTIN 2326,178
BIST 9096,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yabancı yatırımcı fırsatı gördü Univa’dan toplu alım yaptı

    Yabancı yatırımcı fırsatı gördü Univa’dan toplu alım yaptı
    06.04.2018
    A+
    A-

     

    Erkanlı Grup’un Türkiye’de bir ilke imza atarak dünyaca ünlü AssetCampus işbirliğiyle Sakarya’da hayata geçirdiği Univa Öğrenci Evi Kampüsü, yabancı yatırımcıyı cezbetti. Yılın ilk çeyreğinde özellikle Arap yatırımcılar tarafından tek seferde satın alınan 260 adet öğrenci eviyle birlikte projenin yüzde 72’sinin satışı tamamlandı.

    Gayrimenkul sektörüne getirdiği yeni anlayışla cazip bir yatırım imkanı sunan Univa Sakarya’da bulunan toplam 808 öğrenci evinin, 2018 yılının ilk çeyreğinde gelen yoğun taleple birlikte yüzde 72’sinin satışı gerçekleşti. Satışı kısa sürede tamamlanan birinci etabının ardından ikinci etabı da Türkiye’nin yanında yurtdışından yoğun talep alan Univa’da, yılın ilk çeyreğinde Arap yatırımcılara 260 adet öğrenci evi satışı yapılırken, bu satış son dönemde gayrimenkul sektöründe tek seferde yapılan en büyük yatırım olarak göze çarpıyor.

    Sakarya’daki öğrenci evi kampüsüne gösterilen yoğun ilgi, Düzce ve Kocaeli’nde yapımına başlanacak devam projelerini de öne çekti. Univa Düzce ve Univa Kocaeli projeleri de Haziran ayında ön satışa çıkacak.

    Cazip yatırım fırsatı

    Öğrencilerin yaşam kalitelerini artırmayı amaçlayan ve yatırımcıya maksimum kazanç sağlayan Univa Öğrenci Evi Kampüsü projesi, yatırımcılarına 8 yıl gibi Türkiye ortalamasının çok altında bir sürede yatırım dönüşü olanağı sağlıyor. Öğrencilerin kendilerini evlerinde hissedecekleri Univa’da, kişi başı 850 TL kira bedeliyle üç öğrencinin kalabileceği öğrenci evlerinde yatırımcı toplamda 2 bin 550 TL kira getirisine sahip olabilecek. Bu gelirin yüzde 40’ı işletme giderlerine ayrılırken yüzde 60’lık kısmı yatırımcılara kira geliri olarak aktarılacak. Univa’da yatırımcılar ayrıca 5 yıl kira garantisinin de sahibi oluyor.

    2019 yılının Ağustos ayında öğrencilerine kapılarını açacak “Sign of City” ödüllü Univa Sakarya 145 bin TL’den başlayan cazip fiyatlarla satışa sunulurken, 24 ay vadeli uygun ödeme seçeneklerini de yatırımcıyla buluşturuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.