DOLAR 32,3303
EURO 35,0591
ALTIN 2285,095
BIST 8978,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yabancıların konut yatırımları devam edecek

    Yabancıların konut yatırımları devam edecek
    26.01.2017
    A+
    A-

    Babacan Holding, bu yıl 5.’inci kez kapılarını açan inşaat sektörü temsilcilerini buluşturan İnşaat ve Konut Konferansı’ndaki yerini aldı. Sektörün sorunlarının masaya yatırıldığı uzmanların değerlendirmelerini paylaştığı konferansta Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, ‘komşu ülkelerle etkileşim, coğrafi konjonktür ve global çıkarlar ışığında yabancı yatırımcı öngörülerini paylaştığı bir konuşma gerçekleştirdi.

    Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan konferanstaki konuşmasında şunları söyledi: “2016 yılı sektör açısından inişli çıkışlı bir yıl oldu. Yaşanan her türlü olumsuz tablo ve güçlüklere rağmen konut satışlarının hız kesmeden devam ettiğini gördük. Aslına bakacak olursak 2016 yılının sektör açısından olumsuz bir yıl olmadığını söyleyebiliriz.’’

    Babacan, “inşaat sektörü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonomiye en çok katkı yapan sektörlerden biridir. Yurtdışı pazarlardaki faaliyetler göz önünde bulundurulduğunda Türk inşaat sektörünün son yıllarda büyük bir atılım içinde olduğunu gözlemliyoruz.

    İç pazardaki büyüme potansiyeli yabancı yatırımcının Türkiye gayrimenkul piyasasına yönelik ilgisinin sürmesine neden olmuştur. Yurt içinde yabancıların mülk edinimini kolaylaştıran yasal düzenlemeler, kentsel dönüşüm süreci ve büyük konut projeleri gibi faktörler de sektördeki yatırımları olumlu etkilemiştir. Son yıllarda gayrimenkul sektöründe belirgin ölçüde artış kaydeden özellikle Ortadoğu kaynaklı doğrudan yatırımların 2017’de de sürmesini bekliyoruz.
    Son dönemdeki dolardaki yükselişin konut fiyatlarında mecburi bir artış yaratacağını bekliyoruz ancak bu yükseliş; parası olan ve bu parayı değer kazanacak bir yatırım aracına çevirmek isteyen yabancı yatırımcıyı olumsuz etkilemeyecektir. Yerli yatırımcılar tarafından doğması beklenen boşluk; Mütekabiliyet Yasası’nda yapılacak düzenlemelerle yabancı konut yatırımcıları tarafından telafi edilecektir’’ diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.