DOLAR 32,328
EURO 35,0688
ALTIN 2282,299
BIST 9002,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yalçın Gökçebağ Anadolu Düşleri Resim sergisi sanatseverlerle buluştu

    Yalçın Gökçebağ Anadolu Düşleri Resim sergisi sanatseverlerle buluştu
    02.05.2019
    A+
    A-

    Anadolu’nun ressamı olarak tanınan Yalçın Gökçebağ, saf ve şiirsel bir doğa kavramı üzerinden yola çıkarak yaptığı son dönem resimlerini, Armoni Sanat Galerisi “Anadolu Düşleri” isimli sergiyle, İSTANBUL ART212 Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

    Sergide pastoral içerikli kır yaşamına dair görüntülerin konu edildiği 13 resim yer aldı.

    Sanatçı, Akşehir İlk Öğretmen Okulu’nda çalıştığı yıllarda Anadolu’yu düşünerek resim yapmaya başladığını belirterek, “Özellikle sonbaharın sonlarına doğru, penceremin önünden geçen pancar arabaları beni çok etkilemişti. Arabaları çeken beygirler, onların koşumları, üstlerindeki süsler, arabanın taşıdığı yüke uygun yapısı, giderken tekerleklerin çıkardığı tıngırtılı hepsi çok ilgimi çeken şeylerdi. Anadolu’da gezdiğim, gördüğüm yerlerde,buğday, pamuk tarlalarının, elma, portakal ya da çay bahçelerinin kenarından geçerken hissettiklerim tuvallerime yansıttığım görüntülerdir” şeklindeki açıklaması, sergideki eserlere dair ipuçları veriyor sanatseverlere…

    Yalçın Gökçebağ, “Anadolu Düşleri” sergi 15 Mayıs 2019 tarihine kadar İSTANBUL ART212 Sanat Galerisi’nde, İSTANBUL ART212 Sanat Galerisi’nde görülebilir.

    Yalçın Gökçebağ kimdir?

    1944 Denizli’de doğdu. 1957’de İstanbul’da açılan Çapa İlk Öğretmen Okulu Resim Semineri’ne katılan Gökçebağ, 3 yıl Malik Aksel ve İlhami Demirci’den temel resim bilgileri aldı. 1961’de Denizli Şirinköyü’ne öğretmen olarak atanan Gökçebağ, 1 yıl öğretmenlikten sonra 1963’te girdiği Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1966 yılında Akşehir İlk Öğretmen Okulu’na resim öğretmeni olarak atanan ressam, 1970’de İzmir’de öğretmenlik yaptı. 1971 TRT’de kameraman olarak çalışmaya başladı. 1990 ODTÜ Güzel Sanatlar Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 12’si yurtdışında olmak üzere toplam 60’ye yakın kişisel sergi açtı, çok sayıda karma sergiye katıldı. 6 yarışmalı sergide ödül kazanan sanatçının ödülleri arasında DYO Resim ve Heykel ödülü ve Devlet Resim ve Heykel Başarı ödülleri sayılabilir. Sanatçı, halen İstanbul’daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.