DOLAR 32,3309
EURO 35,0754
ALTIN 2298,438
BIST 9056,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yapay zekâ destekli CNR İMOB tarihi bir rekora imza attı

    Yapay zekâ destekli CNR İMOB tarihi bir rekora imza attı
    29.01.2021
    A+
    A-

    Türkiye’nin ilk yapay zekâ destekli fuarı olan CNR İMOB, bu yıl toplam 13 salonda dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcilerini ağırladı. 750’nin üzerinde firmanın birbirinden özel ürünlerinin sergilendiği fuar, 6 gün içerisinde 132 ülkeden 44.865’i yabancı olmak üzere toplam 148.718 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 30 ülkeden 1.000 kişilik alım heyetinin katıldığı fuarda, ikili görüşmeler dâhil yaklaşık 2 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşıldı.

    CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) işbirliği ve KOSGEB desteği ile düzenlenen 16. CNR İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, bu yıl da yeni bir tarih yazdı. Yerli ve yabancı 750’nin üzerinde firmanın yeni sezon ürünlerinin tanıtıldığı fuar, 6 gün içerisinde 132 ülkeden 44.865’i yabancı olmak üzere toplam 148.718 sektör profesyoneline ulaşmayı başardı. 160.000 metrekarelik toplam 13 salonda misafirlerini ağırlayan fuar, salonlara sığmayıp çadırlara taşan fuar olarak da tarihe geçti.

    Ticaret hacminde 2 milyar dolar seviyesine ulaşıldı

    Salt mobilya fuarı olarak ele alındığında gerek metrekare, gerek katılımcı ve gerekse de ziyaretçi açısından dünyanın en büyük ev mobilyaları fuarı niteliği taşıyan CNR İMOB Fuarı, başarılı neticeleriyle katılımcı ve ziyaretçilerini bir kez daha memnun etti. Geçen yıl olduğu bu yıl da B2B görüşmelerine sahne olan fuar, bu kez 30 ülkeden 1000 kişilik alım heyetini ağırladı. Sektör profesyonellerinin adeta akın ettiği fuarda, B2B iş görüşmeleri dâhil, yaklaşık 2 milyar dolarlık üzerinde bir ticaret hacmi yakalandı.

    Başarıda Data Yönetim Sistemi’nin rolü büyük

    CNR Holding’in 2 yıllık bir çalışmayla geliştirdiği yapay zekâ destekli Data Yönetim Sistemi, fuarın gerek ziyaretçi sayısındaki artışında gerekse de sağlanan ticaret hacminde önemli bir rol oynadı. 2017 yılında kurulan Business Intelligence Agency – BIA (Global Pazar İstihbarat Sistemi) ile 30 milyon katılımcı ve ziyaretçiye ilişkin veri bankası oluşturan CNR Holding, Data Yönetim Sistemi ile de bu veri bankasını analiz ederek, doğru satıcının doğru alıcı ile eşleşmesini sağladı. 2020 yılının ikinci yarısı itibariyle CNR’ın bütün fuarlarında uygulanmaya başlanacak olan sistem ile hem katılımcı ve ziyaretçiler için fuarların verimini arttırmak hem de sürdürülebilir bir iletişim sağlamak amaçlanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.