DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yapay zeka uygulamasıyla, otellerin hem rezervasyonlarını hem de gelirlerini artırdı

    Yapay zeka uygulamasıyla, otellerin hem rezervasyonlarını hem de gelirlerini artırdı
    17.01.2020
    A+
    A-

    Turizm teknolojileri konusunda Türkiye’nin öncü firmaları arasında gösterilen Talya Bilişim’in Yönetici Ortağı Nilüfer Durukal, yapay zeka uygulaması olan yazılım ve uygulamaları kullanan otellerin rezervasyonlarında yüzde 20, gelirlerinde de yüzde 35’in üzerinde artış olduğunu söyledi.

    Turizm ve sağlık sektöründeki yazılımlarıyla öne çıkan Talya Bilişim’in Yönetici Ortağı Nilüfer Durukal, dijital dönüşümün, turizm sektörüne katkısını açıkladı.

    Turizm sektöründe dijital dönüşümün gücünü kavramayan otel ve acentelerin, piyasadaki etkilerini yitirdiklerine şahit olduklarına dikkat çeken Durukal, “Yazılımlarımızı, turizm sektöründeki bir tesisin tüm operasyonunu elektronik ortamda yürütmesini sağlayacak şekilde tasarlıyoruz. Amacımız, hizmet verdiğimiz işletmenin, dijitalleşme sürecindeki yazılım ihtiyaçlarında tek firmayla muhatap olmasını sağlamak” dedi.

    YAPAY ZEKA UYGULAMALI ELEKTRAWEB

    Durukal, bugün aralarında Türkiye’nin en büyüklerinin de yer aldığı 4 bine yakın otel tarafından kullanılan Elektra yazılımlarının pazarında lider konumuna yükseldiğine de dikkat çekerek, turizm teknolojileri konusunda Türkiye’de sektörün öncüsü olduklarınının altını çizdi. Bu noktada Elektraweb programına değinen Durukal, “Elektraweb online yetenekleri çok gelişmiş bir program. İçinde online rezervasyon motoru ve kanal yönetimi beraber geliyor. Bu sayede otel, kendi web sitesinden, Booking, Expedia gibi tüm online satış kanallarından ve kapıdan gelen misafirden eş zamanlı rezervasyon alarak oda envanterini en verimli şekilde yönetebiliyor. Hatta elektraweb, sahip olduğu yapay zeka uygulamasıyla, çevresindeki otellerin fiyat ve doluluk durumlarıyla karşılaştırma yaparak otelciye satış fiyatı önerilerinde de bulunuyor” diye konuştu.

    Durukal, turizm sektörünün gelişimine ve verimliliğine büyük katkı sunan diğer çözümlerini de şöyle sıraladı: “Bu kapsamda misafir girişindeki check-in sürecini hızlandıran, kimlikokur, internet güvenlik ve loglama çözümümüz iSafe, teknik servis, arıza takibi ve iş yönetimi modülümüz OPEX, seyahat portalı çözümümüz travealps ile yurtdışında lanse ettiğimiz otel yönetim sistemi yazılımımız Elektraweb markası yer alıyor.”

    KARAYİPLER’E UZANAN DİJİTAL YOLCULUK

    Temelleri 1993 yılında Ankara’da atılan Talya Bilişim olarak uzun süredir yurtdışı pazarlarında da faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Durukal, yeni hedefleri ile projelerini de şöyle açıkladı: “İngiltere, Belçika, Almanya, Hollanda, İran, Tayland, İtalya, Azerbaycan, Rusya, Somali ile Kıbrıs gibi ülkelerde ürünlerimiz zaten kullanılıyor. Bugün Azerbaycan’daki otel sayımız 50’nin üzerinde. Hatta kısa süre sonra Karayipler’de 380 odalı beş yıldızlı bir otelde kuruluma başlayacağız. Bu yıl yüzde 22 büyüdük. 2020 büyüme hedefimiz ise yüzde 28. Bu kapsamda gündemimizde, öncelikle Afrika ile Balkan ülkeleri var.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.