DOLAR 32,5997
EURO 34,6968
ALTIN 2497,669
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yapay zekayı konuta taşıyan Yuvako 40 milyon TL’lik yuva sattı

    Yapay zekayı konuta taşıyan Yuvako 40 milyon TL’lik yuva sattı
    02.03.2018
    A+
    A-

    Gazete Habertürk’yen Yiğitcan Yıldız’ın haberine göre, ev alıp satmanın Türkiye’de halen alışagelmiş modellerle gerçekleştiğini kaydeden Yuvako Kurucu Ortağı Altay Tınar, “İlanların, ev sahibi ya da gayrimenkul danışmanları tarafından yayınlandığı “gayrimenkul/ ilan siteleri” olarak çok sayıda alternatif mevcut. Biz de mülkleri tanıtmak için tüm bu ilan siteleri ile birer kanal ve paydaş olarak birlikte çalışıyoruz. Yuvako’yu, ‘gayrimenkul danışmanlığı’ ya da ‘emlakçılık’ olarak tanımlanan hizmeti, yapay zekâ teknolojisi sayesinde çok daha verimli, hızlı ve az maliyet ile sağlayan bir girişim olarak hayata geçirdik. Sitemizdeki ilanlar sadece Yuvako’nun alıcı ve satıcı danışmanları tarafından siteye giriliyor” diye konuştu.

    Dijital gayrimenkul ofisi olduklarını vurgulayan Tınar, “Kurulduğumuz günden beri 200 bin kişiye 3 boyutlu ev turu yaptırdık. Bu rakam, geleneksel yöntemlerle gayrimenkul danışmanlığı yapan bir kişinin 42 yılda ulaşabileceği sayıya eşit” dedi.

    ALICIDAN YÜZDE 2 KOMİSYON

    Yuvako’nun ilanların ücret karşılığı yayınlandığı bir pazaryeri modeli olmadığının altını çizen Altay Tınar, “İlanlar ya da üyelik üzerinden herhangi bir gelir elde etmiyoruz. Alıcılardan ev bedelinin yüzde 2’sini alıyoruz” diye konuştu.

    EVİN GERÇEK METREKARESİNİ ÇIKARIYORUZ

    Yuvako’nun ‘Alıcı Danışmanlığı’ sistemini açıklayan Altay Tınar, “Yapay zekâ algoritmamız alıcıya yüksek oranda beğeneceği ve kontrol edilmiş mülkleri sunuyor. Net 100 metrekare olarak beyan edilen evi lazer cihazlarla ölçüyoruz. Eğer söz konusu daire, 100 yerine 90 metrekare ise, alıcıyı yüzde 10 daha fazla ödemekten kurtarıyoruz” dedi.

    Ev araştırma, bulma, 3D sanal tur ile evi ziyaret etme, pazarlık, tapu ve risk kontrol gibi süreçlerde danışmanlık hizmeti veren Yuvako, yurtdışında ABD, Portekiz, İsrail ve Kıbrıs gibi noktalarda da hizmet veriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.