DOLAR 32,6562
EURO 34,7831
ALTIN 2493,802
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 2019 için geri sayım

    Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 2019 için geri sayım
    29.05.2019
    A+
    A-

    Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan geniş bölgedeki en büyük, dünyada ise ilk 5’te yer alan Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 18-22 Haziran tarihleri arasında 42’nci kez kapılarını açacak.

    Türkiye ekonomisinin itici gücü olan inşaat sektöründe 42 yıldır katma değer yaratan, yeni iş fırsatları sunan ve her sene zengin içeriğiyle sektörel bilgi paylaşımına imkân sağlayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 18-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşiyor. Katar, İran, Rusya, Çin, BAE, İtalya, Suudi Arabistan, Güney Kore, Tayvan, Çekya, KKTC, Türkiye, Almanya, Polonya, Ukrayna, Hindistan ve Portekiz gibi birçok ülke fuarda yeni ürün ve hizmet teknolojilerini sergileyecek. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı’nın son 3 yıldır yapı sektöründe devlet teşviği imkanından yararlanabilen tek fuar olma özelliğini taşıyan ve bu sene yüzde 50 devlet teşviği alan Yapı Fuarı, dünya yapı sektörünün en büyük 5 fuarından biri.

    Bu yıl 17 ülkeden 600’ün üzerinde katılımcı ve 90.000 üzerinde ziyaretçiyi ağırlamayı hedefleyen Yapı Fuarı’nda, iş makinelerinden nalburiyeye, yapısal çelik prefabrike yapılardan, iç yapı, dekorasyon, duvar ve döşeme kaplamalarına kadar pek çok alanda hizmet veren yerli ve yabancı firmalar yer alacak.

    ITE Turkey Bölge Direktörü Kemal Ülgen: “Yapı ve inşaat sektörüne enerji yüklemesi”

    Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un, 42 yıldır, uluslararası bir platform olarak ülkemiz inşaat sektörüne ayna tuttuğunu dile getiren ITE Turkey Bölge Direktörü Kemal Ülgen; “Sektörünün dünyadaki 5 büyük fuarından biri olma başarısını gösteren Yapı Fuarı’nı bu yıl 42. kez düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl 30 etkinlik, 93 uzman katılımcının yer aldığı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2018, 101 ülkeden gelen 7.000’den fazla uluslararası ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Bu yıl hedeflenen rakam ise uluslararası ziyaretçi sayısı ise 11.000’in üzerinde” dedi.

    İnşaat sektörünün özellikle 2019 yılında dengelenme sürecinde olacağının altını çizen Ülgen, “2019 yılında ihracat önemli bir çıkış yolu olarak gözüküyor. İnşaat malzemeleri ihracatında %7-8 arasında bir artış olması ve 23 milyar dolara yaklaşması öngörülüyor. Tüm alt sektör grupları için ihracat pazarlarında olanakların iyileşmesi bekleniyor. İç pazarda, diğer yıllardan farklı olarak iki gelişme daha beklentiler arasında. Bunlardan biri yeni inşaat işlerinde talebin azalmasıyla birlikte yenilenme pazarının hareketlenmesi, diğeri ise döviz kurlarının ithalatı sınırlaması sebebiyle iç pazardan tedariğin artması. Tüm bu dönüşümün ortasında inşaat sektörünün kalbi Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da atıyor. Binlerce yerli ve uluslararası profesyonel ziyaretçi ve alım yetkilisiyle buluşarak ihracat fırsatlarını yakalamak ve potansiyel müşterilerle buluşmak isteyen firmalar sektörün buluşma noktasında yerini alıyor” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Ülgen, yapı malzemelerinde ihracat potansiyelinin artması yolunda kurulacak ticari ilişkilere sahne olması ve turizm yapılarında çehre değişikliği gibi gündem oluşturma boyutları nedeniyle Yapı Fuarı – TurkeyBuild İstanbul’un sektöre enerji yüklemesi yapacağını ifade etti.

    Fuar’da Türkiye’nin turistik tesislerinin çehre değişimi konuşulacak

    Fuar açılış gününde yapı sektörünün saygın derneklerinden Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK), Gayrimenkul ve İnşaat İş Birliği Platformu (GİİP), Gayrimenkul için Strateji Platformu (GİSP), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) , İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), İstanbul Serbest Mimarlar Deneği (İSTANBUL SMD), İzmir Serbest Mimarlar Derneği (İZMİR SMD), Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TMMMB), Türk Sınai Mülkiyet Değerleme Mühendislik Danışmanlık (TÜRK SMD), İnşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği (İMSAD), Urban Land Institute (ULI TÜRKİYE) ‘nin başkan ve yatırımcılarının yer alacağı “Gündem Buluşması” kapsamında 2018-2019 yılı değerlendirilecek ve 2020 öngörüleri paylaşılacak. Ayrıca Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Türk Eximbank ve İMSAD yöneticileri tarafından “Yatırım Odağı Forumu’nda sektörde yeni pazar ve odak alanlarından “Turizm ve İnşaat” gündeme alınacak. Turistik tesis yapılarının yenilenmesi 2018 yılından itibaren durağanlaşan yapı ve inşaat sektörünün olası büyüme kanallarından biri olarak görülüyor.

    VIP Yurt Dışı Alım Heyeti programları 120’nin üzerinde alıcıyı ağırlayacak

    İç piyasada yaşanan durgunluğu yurt dışından gelecek profesyonel alıcılarla gidermeyi ve sektörde ihracat için doğru adres olmayı hedefleyen fuar, her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenecek VIP Yurt Dışı Heyetiprogramları kapsamında Azerbaycan, Gürcistan, Almanya, İran, Filistin, Katar, BAE, Cezayir, Birleşik Krallık, Hollanda, Suudi Arabistan, Fransa, İspanya, Hindistan gibi ülkelerden 120’nin üzerinde yabancı alıcıyı ağırlayacak. Geçen yıl ilk kez uygulanan ITE Connect Eşleştirme Programı (Matchmaking Sistemi) ile bu yıl da tüm katılımcılar ve alıcılar ücretsiz olarak akıllı telefon ve internet uygulaması üzerinden hızlı ve etkili bir şekilde iletişim kurarak, doğru müşteri ve tedarikçilerle ilişki ağlarını genişletme fırsatı yakalayacaklar.

    Yapı Fuarı’nda bu yıl da iş makineleri, nalburiye ve el aletleri, yapısal çelik, prefabrike yapılar, yapı sistemleri, iç yapı ve dekorasyon, duvar ve döşeme kaplamaları, banyo – mutfak donanımları, kapı ve aksesuarlar, elektrik, aydınlatma, otomasyon, yalıtım, yapı kimyasalları, boya, çatı, doğrama (kapı – pencere), cephe, otomatik kapı – geçiş sistemleri, gölgelendirme, kaba yapı, tesisat, asansör, çevre düzenleme ve yazılım alanlarında hizmet veren yerli ve yabancı firmalar yer alacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.