DOLAR 32,3408
EURO 35,0898
ALTIN 2239,983
BIST 8792,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yapı Terminal Alaçatı’ya önce havalimanı sonra okul yapacak

    Yapı Terminal Alaçatı’ya önce havalimanı sonra okul yapacak
    17.06.2018
    A+
    A-

    Alaçatı’da yapılacak havalimanı ihalesini Terminal Yapı kazandı. Yapım süresi 24 ay, işletme süresi ise 25 yıl havalimanı için geçtiğimiz günlerde imzalar da atıldı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak projede şirket havalimanını 25 yıl boyunca işletirken cironun yüzde 20.20’si idare payı olarak ödenecek. 2020’de açılacak havalimanının adı ise ‘Ekrem Pakdemirli Havalimanı’ olacak. Terminal Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Alp Delimollaoğlu, ikisi yurtdışında olmak üzere bugüne kadar 40 askeri ve sivil havalimanına imza attıklarını dile getirdi.

    ‘PİLOT OKULU AÇACAĞIZ’
    Son olarak Kıbrıs Ercan Havalimanı projesinde yer aldıklarını, Alaçatı havalimanının ise projelendirme aşamasında olduğunu belirten Delimollaoğlu, “Tarifeli uçuş şimdilik istemiyoruz. Sportif ve business uçuşları olacak. Ayrıca Yunan adalarına ufak uçaklarla seferler düzenlenecek. Bunlar charter ya da tarifeli olabilir. Deniz havacılığını da destekleyeceğiz” dedi. Şirketin diğer bir planı ise havacılık okulu açmak. Tüm dünyada pilot ihtiyacının giderek arttığını dile getiren Delimollaoğlu, “Türkiye’de yılda bin, dünyada 20 bin pilota ihtiyaç var. Açacağımız okulla bu ihtiyaca hizmet vereceğiz” dedi.

    180 MİLYONLUK YATIRIM
    Altyapı projelerinin yanı sıra konut pazarında da faaliyet gösterdiklerini, yeni yatırımları ‘Versus Dragos’ adlı konut projesinin ise Kartal’da yükseldiğini ifade eden Delimollaoğlu, 230 konutluk projede inşaatı yüzde 60 oranında tamamladıklarını söyledi. Delimollaoğlu, yatırım değeri 180 milyon lira olan projede evlerin yüzde 10’unun satıldığını söyledi. Teslimlerin 2019 Haziran’da yapılacağı projede peşin alımda yüzde 30 indirimin yanı sıra 60 ay 0 faiz, eski konutu getir yenisini al, yüzde 5 peşinat yüzde 25 indirim ve yüzde 0.89 faiz gibi kampanya seçenekleri de yer alıyor.
    Kaynak: Sabah

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.