DOLAR 32,3221
EURO 35,0959
ALTIN 2300,177
BIST 9046,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yarıyıl tatiline lezzet katan ev yapımı Burger tarifi

    Yarıyıl tatiline lezzet katan ev yapımı Burger tarifi
    14.01.2020
    A+
    A-
    Bonfilet, yarıyıl tatilinde çocukların ebeveynleri ile birlikte hazırlayabileceği “Ev Yapımı Burger” tarifi paylaştı. Minikler kendi elleriyle hazırladıkları lezzetin tadını çıkarırken ebeveynler de çocuklarına sağlıklı ve güvenilir bir burger yedirmenin gönül rahatlığını yaşayacak.

    Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte, ebeveynler çocukları için farklı aktiviteler planlıyor. Her ne kadar aktivite denildiğinde akla ilk gelen dışarıda yapılan etkinlikler olsa da evin içinde de keyifli vakit geçirmek mümkün. Bunların başında da hiç kuşkusuz mutfak geliyor. Ebeveynleri ile birlikte mutfağa giren çocuklar hem eğleniyor hem de kendi elleriyle hazırladıkları lezzetlerin keyfini çıkarıyor.

    Tüketicilerini sağlıklı ve güvenilir gıda ile buluşturan kırmızı et sektörünün öncü şirketi Bonfilet, yarıyıl tatiline lezzet katacak “Ev Yapımı Burger” tarifi önerdi.

    Ev Yapımı Burger

    Burger köftesi için:

    500 g orta yağlı dana ve kuzu karışımı Bonfilet köftelik kıyma

    1 çay kaşığı tuz

    1 çay kaşığı kimyon

    1 adet orta boy kırmızı soğan

    Karabiber (Çocuğunuzun bu baharatı sevip sevmeme durumuna göre çay kaşığının ucu ile ekleyebilirsiniz)

    Hazırlanışı:

    Kıymanızı rahat yoğurabileceğiniz geniş bir kaba alın. Başka bir yerde soğanlarınızı rendeleyin. Baharatlarınızı ve rendelediğiniz soğanları kıymanızın üzerine ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz hamburger köftenizi bir saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra çıkarıp ekmeklerinizin boyutuna göre şekil verin. Tercihen izli bir döküm tavayı ocakta ısıtın, ardından hamburger köftelerini yerleştirin. Kurutmamaya özen göstererek köftelerin iki tarafını da kızartın. Köfteleriniz hazır olduktan sonra çocuğunuzun damak zevkine göre hamburgerinizi marul, turşu, domates ile zenginleştirerek servise hazır hale getirebilirsiniz.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.