DOLAR 32,3448
EURO 35,1385
ALTIN 2301,298
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yasadışı kripto para madenciliği için bu kez sanal gerçeklik yazılımını kullanıyorlar

    Yasadışı kripto para madenciliği için bu kez sanal gerçeklik yazılımını kullanıyorlar
    02.07.2019
    A+
    A-

    Antivirüs ve internet güvenliği kuruluşu ESET, LoudMiner adlı sıradışı bir kripto para madencilik yazılımını tespit etti. LoudMiner, Mac ve Windows sistemlerinde yasa dışı kripto para madenciliği yapabilmek için profesyonel amaçlarla kullanılan bir sanal gerçeklik yazılımının içine saklanıyor.

    Ticari yazılımların korsan kopyaları büyük sıkıntıya yol açabilir. ESET’in tespit ettiği yeni zararlı yazılım, bu gerçeğin altını bir kez daha çiziyor. LoudMiner, VST (Virtual Studio Technology) adı verilen bir ses yazılımının korsan kopyaları ile birlikte bulaşıyor ve bulaştığı makineleri kripto madenciliği için kullanıyor.

    VST (Virtual Studio Technology) cihaz ve yazılımları ise özellikle müzisyenler, ses tutkunları, kayıt sanatçıları ve medya kuruluşları tarafından sıkça tercih ediliyor.

    Hem Mac hem Windows makineler hedef

    LoudMiner, bir çapraz platform kripto para madencisi. Yani hem MacOS hem de Windows üzerinde kripto para madenciliği yapabilmek için QEMU sanal makine yazılımı kullanıyor. Kendi kendini güncellemek için de gömülü bir kullanıcı adı ve özel SSH anahtarı ile SCP’den (Güvenli Dosya Kopyası) faydalanıyor.

    Yüksek CPU tüketimine sahip cihazlarda fark edilmesi zor

    ESET Güvenlik Araştırmacısı Marc-Etienne M. Léveillé, şu bilgileri paylaştı: LoudMiner, daha yüksek bir işlem gücüne sahip olduğu varsayıldığı için genellikle audio uygulamalarının yüklü olduğu makineleri hedefler. Bu uygulamalar genellikle karmaşıktır ve yüksek CPU tüketimine sahiptir. Bu nedenle kullanıcılar bu etkinliği alışılmadık bulmazlar. Kripto para madenciliği için sanal gerçeklik uygulamalarını kullanmak oldukça dikkat çekicidir ve daha bu önce gördüğümüz bir şey değildir.”

    ESET, güvenliğinizi sağlamak için ticari yazılımların korsan kopyalarını asla indirmemenizi öneriyor. ESET kullanıcıları, bu yazılıma karşı koruma altında.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.