DOLAR 32,4494
EURO 34,4832
ALTIN 2473,763
BIST 9584,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yaşam Bankası’ndan bayilik verme kararı

    Yaşam Bankası’ndan bayilik verme kararı
    23.01.2018
    A+
    A-

    Yaşam Bankası FamiCord Group Yetkilisi Serdar Burku, Türkiye’nin her yerinden gelen yoğun talep üzerine, uygun kriterleri sağlayan kişi veya kurumlara bayilik verme kararı aldıklarını belirterek, “Yaşam Bankası bayisi olmak isteyenlerden herhangi bir franchise bedeli talep etmiyoruz. Toplumda farkındalık arttıkça kordon kanı saklatma oranı daha da artacak. Bu da, günümüzde Yaşam Bankası bayiliğini daha cazip hale getiriyor. İnsan sağlığını koruma altına alarak iş kurmak isteyen tüm girişimcileri Yaşam Bankası bayisi olmaya davet ediyoruz” dedi

    Doğum insan hayatının en büyük mucizesi. Sadece doğum sırasında alınabilen kordon kanı ise kanser ve Akdeniz anemisi başta olmak üzere 80’den fazla kan hastalığının tedavisinde kullanılıyor. Hayati önemine rağmen, Türkiye’de kordon kanı saklama oranı hâlâ istenen seviyede değil. 80 milyonluk nüfusa sahip Türkiye’de sadece 30 bin bebeğin kordon kanı saklanıyor. Avrupa’nın en güçlü aile biyobankası FamiCord Group’un Türkiye’deki iş ortağı Yaşam Bankası, kordon kanı saklama oranının artması için 14 yıldır yoğun bir faaliyet gösteriyor.

     Türkiye’nin her yerinden talep alıyoruz

    Yaşam Bankası FamiCord Group Yetkilisi Serdar Burku, her ay İstanbul başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında eğitimler düzenlediklerini, bu eğitimlerle anne adayları ve eşlerini alanında uzman doktor, doğum koçu ve hamile eğitmenleriyle buluşturduklarını söyledi. Bugüne kadar yaptıkları eğitimlerin, verilen emeklerin karşılığını yavaş yavaş almaya başladıklarını belirten Burku şöyle konuştu: “Toplumda farkındalık yaratma çabalarımız karşılığını bulmaya başladı. Hayati önem taşıyan kordon kanı bankacılığı hizmetini vermek isteyen pek çok girişimciden talep alıyoruz. Türkiye’nin her yerinden gelen bu yoğun talep üzerine Yaşam Bankası olarak artık, uygun kriterleri sağlayan kişi veya kurumlara bayilik verme kararı aldık.”

     

     35 yaş ve üzeri olanlar öncelikli tercih

    Bayi olmak isteyenleri titizlikle incelediklerini vurgulayan Serdar Burku şunları söyledi: “Yaşam Bankası bayisi olmak isteyenlerin öncelikle ulaşılması planlanan şehirde ikamet etmesi şart. Müşteri memnuniyeti ve talepleri adına özenli ve dürüst davranış sergilemesi, yeni bir hizmeti portföyüne dahil ederek bu alanda da ilerlemeye istekli olması gerekli. Perakende veya kurumsal anlamda ciddi bir satış tecrübesine sahip olmasını da çok önemsiyoruz bayi olmak isteyenlerin. Ayrıca, 35 yaş ve üzeri olanlar öncelikli tercihimiz. Çünkü Yaşam Bankası bayisi olacak kişinin diyalogları anlayabilmesi ve müşteri memnuniyetini ön planda tutabilmesi için olgun bir yaşa sahip olması büyük avantaj.”

    Hastane ve doktorlarla direkt temas önemli

    Bayi olacak kişinin ticari kimlik anlamında nakit ve fatura yönetiminin düzenli olması gerektiğini vurgulayan Serdar Burku, “Özel hastaneler ve Tüp Bebek üniteleriyle direkt teması bulunmalı. Bölgesinde kadın doğum hekimleri ile güçlü teması olması ve kendine ait portföyünün bulunması da işin yürümesi açısından önemli. Bayilik alacak kişinin mevcut iş kurgusu olarak hizmet verdiği alanda kadın doğum hekimlerine mal veya hizmet sunumunda bulunuyor olması da işi destekler. Prenatal test gibi laboratuvar hizmetleri, görüntüleme sistemleri, gebelik alanında OTC (reçetesiz ilaç) ürünleri veya cerrahi ürünler ile tüp bebek ürünleri gibi alanlarda hizmet veren kişileri de öncelikli olarak tercih ediyoruz. Kordon kanı alanında mevcut tecrübe de önemli bir artı olarak değerlendireceğimiz bir diğer koşul” diye konuştu.

     

    Franchise bedeli yok

    Serdar Burku, Yaşam Bankası bayisi olmak isteyenlerden herhangi bir franchise (bayilik) bedeli talep etmediklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler Yaşam Bankası olarak ailesinin geleceğini teminat altına almak isteyenlere hizmet veriyoruz. Çünkü alınan kordon kanı, bebeğin kendisi için kullanılabildiği gibi, doku grubu uyma olasılığı çok yüksek olan kardeşlerinde, hatta yine uyum sağlaması durumunda anne, baba ve birinci derece akrabalarında da kullanılabiliyor. Gelecekte, toplumda farkındalık arttıkça kordon kanı saklatma oranı da artacak. Bu da, günümüzde Yaşam Bankası bayiliğini daha cazip hale getiriyor. İnsan sağlığını koruma altına alarak iş kurmak isteyen girişimcileri Yaşam Bankası bayisi olmaya davet ediyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.