DOLAR 32,3159
EURO 35,0981
ALTIN 2298,455
BIST 9045,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yaz tatili sonrası ağız ve diş bakımını ihmal etmeyin

    Yaz tatili sonrası ağız ve diş bakımını ihmal etmeyin
    05.09.2018
    A+
    A-

    Ağız ve diş sağlığı en çok dikkat edilmesi gereken konuların başında yer alıyor.  Özellikle yaz tatili döneminde ihmal edilen ağız ve diş bakımı için tatil sonrası diş doktorlarının kapısı çalınıyor. Özellikle son dönemlerde trend olan porselen dolgu, diş beyazlatma, botox ve Laminate Veneer ile gülüş tasarımı da tatil dönüşü en çok tercih edilen uygulamalar arasında yer alıyor.

    Almanya’nın ilk diş hekimliği fakültesine ev sahipliği yapan Leipzig Üniversitesi’ndeki lisans eğitiminin ardından Almanya ve İngiltere’de uzun yıllar dijital diş hekimliği konusunda çalışmalar yürüten Gülcan Usal, ağız ve diş sağlığı konusunda daha çok bilinçlenmemiz gerektiği konusuna dikkat çekiyor.

    Usal; ‘Tatilde kontrolsüz tatlı ve asitli içecekler, alkol (şarap), puro ve sigara tüketimi dişlerin lekelenmesine sebep oluyor. O yüzden temizlik ve beyazlatma yapılması gerekiyor. Ayrıca uçak seyahatleri dolayısıyla yaşanan basınç değişikliği, ağızda var olan derin çürüklerin şiddetlenmesine neden oluyor. Bu dönemi sorunsuz geçirmek ve diş ağrıları yaşamamak için ağız ve diş bakımına önem verilmesi gerekiyor.

    Ben tüm hastalarıma tatil sonrası mutlaka diş kontrolünü yaptırmalarını öneriyorum. Özellikle çocukların tatilde geçirdikleri dönemde dişlerini düzenli fırçalamamaları tatil dönüşü problem yaşamalarına neden oluyor. Bu yüzden tatil dönüşünde mutlaka uzman bir diş hekimine kontrole gitmelerini öneriyorum.’ diyerek tatil dönüşü yapılacaklar listesine diş kontrolünü de eklemelerini dile getirdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.