DOLAR 32,5985
EURO 34,7765
ALTIN 2511,042
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yeni Avrupa Standartları asansörde güvenliği artırıyor

    Yeni Avrupa Standartları asansörde güvenliği artırıyor
    04.10.2017
    A+
    A-

    Otis Türkiye Genel Müdürü Özgür Aren: “Yeni standartların kullanıcı güvenliği ve sektörün gelişimine katkısı büyük olacak”

    Asansörlerin tasarımından imalat ve montajına kadar düzenlemeler içeren iki yeni Avrupa standardı, 1 Eylül 2017 tarihinden itibaren zorunlu oldu. Kullanıcıların güvenliğini artıran standartlar, kabin giriş-çıkışlarından aydınlatmalara, zeminden tavan ve duvar kaplama malzemelerine kadar yeni düzenlemeleri kapsıyor. Otis Türkiye Genel Müdürü Özgür Aren, “Yeni standartların özellikle kullanıcı güvenliği ve sektörün gelişimine önemli katkıları olacağına inanıyorum” dedi.

    Türkiye, asansör sektöründe Avrupa standardına yükseliyor. 2014’te yayınlanan asansör tasarım, imalat ve montajıyla ilgili iki yeni Avrupa Standardı, 1 Eylül 2017 tarihi itibarıyla zorunlu hale geldi. Standartlara uygun üretilen ve düzenli bakımı yapılan asansörlerin, dünyanın en güvenli ulaşım aracı olduğunu belirten Otis Türkiye Genel Müdürü Özgür Aren, “Asansörlerin üretiminden montajına, servis hizmetlerinden kullanım aşamasına kadar geçen süreci kapsayan yeni standartların sektör ve kullanıcı açısından önemli katkıları olacağına inanıyorum. ‘Önce emniyet’ ilkesini bir kurum politikası olarak benimsediğimiz Otis’te, her tesisat, montaj ve servis hizmeti uluslararası prosedürlere uygun yapılır. Emniyet ve kalite, Elisha Graves Otis’in dünyanın ilk emniyetli asansörünü icat ettiği günden beri Otis’in en çok önem verdiği konulardır. Otis ürünleri, test merkezlerimizde, olabilecek en katı ve sıkı testlerden geçiriliyor. Bugün ‘Double Deck’, Akıllı Yolcu Yönlendirme Sistemi ‘Compass Plus’, ‘EMS Panorama’, ‘Gen2’ ürün ailesi gibi ürün ve uygulamalarla bina trafiğinin iyileştirilmesinin yanı sıra, sistem kontrolünü sağlarayak emniyeti artırıyoruz” diye konuştu.

    1 Eylül 2017’de zorunlu hale gelen ‘EN81-20’ ve ‘EN81-50’ standartları, asansörlerin teslimiyle birlikte hem yolcular hem de servis teknisyenleri için güvenlik açısından önemli faydalar getiriyor.

    EN81-20 standardı; yük ve yolcu asansörlerinin üretim, montaj gereksinimlerini revize ediyor ve güncel güvenlik şartlarını öngörüyor. EN81-50 standardı ise her tip asansöre (yolcu, servis, yük) uygulanabilecek asansör bileşenleri için muayene, hesaplama ve kontrol şartlarını belirliyor.

    Yeni standartlarda kabinle ilgili; daha parlak kabin ışığı ve acil durum aydınlatması,daha geniş acil çıkışlar, yangına karşı daha dayanıklı kabin malzemeleri, kontrolsüz kabin hareketine karşı koruma sistemi gibi düzenlemeler zorunlu hale geliyor. Kullanıcıların güvenliğini artıran standartlara göre; kabin giriş-çıkışları, kabin içi aydınlatmalar ve zemin, tavan, duvar kaplama malzemeleri yeniden düzenleniyor. Ayrıca montaj ve servis teknisyenlerinin emniyetli çalışması için asansör kuyusu aydınlatması, kuyu erişilebilirliği için de yeni şartlar getiriliyor.

    Yeni düzenleme hem sistem üreticisinin hem de bina sahiplerinin uygulamalarındaki emniyet parametrelerini arttıracak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.