DOLAR 32,3274
EURO 35,0867
ALTIN 2298,984
BIST 8982,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yeni Dunlop tenis raketleri BASF teknolojisi ile tenisçilerin performansını artıracak

    Yeni Dunlop tenis raketleri BASF teknolojisi ile tenisçilerin performansını artıracak
    30.11.2018
    A+
    A-
    • Dunlop tarafından, 2019 yılına özel olarak geliştirilen yeni Dunlop CX Serisi tenis raketleri, Sonic Core teknolojisi içeriyor. BASF Infinergy® ile üretilen Sonic Core, topa daha hızlı tepki ile birlikte daha yüksek geri sekme sağlıyor.

    Spor ekipmanları üreten Dunlop, günümüz tenisçilerinin topa daha iyi spin verebilmeleri için ürettiği yeni tenis raketlerinde yepyeni bir teknoloji kullanmaya başladı. Dunlop tarafından geliştirilen ve tenisçilerin 2019 yılında itibaren kullanabilecekleri yeni Dunlop CX Serisi tenis raketleri, BASF’nin şişirilmiş termoplastik poliüretan ürünü Infinergy®’nin kullandığı Sonic Core teknolojisi içeriyor.

    Günümüzde profesyonel tenisçiler topa daha fazla spin veriyor ve bunun neticesinde ise top, raketin ortası yerine daha çok raketin üst kısmına çarpıyor. Bu teknik ise, tenisçilerin daha fazla güç ve spin oluşturabilmek için raketi daha güçlü bir şekilde sallaması nedeniyle bir dezavantaj oluşturuyor. Bu durum da tenisçinin koluna ekstra yük bindirirken, sakatlanmasına neden olabiliyor.

    Dunlop araştırma ekibi tarafından, tenisçiler arasında bu tekniğin giderek daha fazla kullanıldığı gözlemlenirken, yaşanabilecek herhangi bir sakatlanmayı engellemek üzere BASF’nin Infinergy® çözümü ile üretilen yeni inovasyonu, Sonic Core teknolojisini kullandı.

    Güçlü top yumuşatma, yüksek geri sekme, hız ve ağırlık olarak hafif bir performans için Sonic Core, sezgisel bir tasarımla ve sektörde benzeri bulunmayan teknoloji ilkeleriyle oluşturuldu.

    Infinergy, top yumuşatma, geri sekme ve performansta standartları belirleyen dünyanın ilk E-TPU’su (Expanded Thermoplastic Poliurethane – Şişirilmiş Termoplastik Poliüretan). Raketin saat iki ve on alanlarında yer alan Infinergy’li Sonic Core, yüksek performans gösteren ve konforlu bir materyal oluşturuyor. Dunlop tarafından gerçekleştirilen materyal testi, ana odak noktasının geri sekme yüksekliğinde yüzde 46 artış tespit ederken, Dunlop’un orijinal Sonic Core materyalinin topun raketten yüzde 2 daha hızlı çıktığını gösteriyor. Üstün geri sekme özelliklerine ek olarak Infinergy materyali, aynı zamanda etkileyici yumuşatma özelliklerine de sahip ve standart karbon fiber rakete oranla titreşimleri yüzde 37’ye kadar azaltıyor.

    Sonic Core teknolojisi, Dunlop’un yeni nesil CX raket serisinde kullanılırken, bu benzersiz teknik inovasyonu Infinergy’nin üstün yönleriyle bir araya getiriyor. Devrim yaratan materyal, Dunlop’un padel raketlerinin Power Flex teknolojisinde de kullanıldı.

    Dunlop markasının sahibi Sumitomo Rubber Group’un Ürün Planlama ve Tanıtım Başkanı Kiyoshi Ikawa, “CX serisi, 2019 yılı için en önemli raket olacak ve sadece tenisçilerin ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlandı. Kendimizi en yüksek kaliteye sahip ürünleri sunmaya adadık ve CX Serisi, en son teknolojiyi içeriyor. Yeni seri, her yaştan ve yetenekten tenisçi için seçenekler içeriyor ve onlara daha fazla güç, kontrol ve spin sağlıyor ve ayrıca tenisçilerin kendi yeteneklerini artırması ve tenise olan sevgi ve tutkularının desteklenmesi amacıyla “en etkili nokta” sunuyor.” dedi.

    BASF Infinergy Global İş Yönetimi Başkanı Dr. Jens Peter Dierssen ise, “Infinergy sadece ayakkabılar için değil, ayrıca tenisçilere kortta bir avantaj sağlayan Dunlop tenis raketi gibi spor ekipmanları için de geliştirildi. Yeni CX raketlerinin tasarımı için Dunlop ile yapılan çalışmalar sırasında hedefimiz, sektör için yeni bir kıstas belirleyen agresif bir performans artışıyla birlikte dayanıklılığı, top yumuşatmayı ve hızı en üst seviyeye çıkartmaktı.” dedi.

    CX Serisi, aralarında birçok kez Grand Slam finali oynayan ve 2019 sezonunda raketleri kullanacak olan Kevin Anderson’un da yer aldığı Dunlop’un Tour Team tenisçileri tarafından da test edildi ve performansı onaylandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.