DOLAR 32,4637
EURO 34,5083
ALTIN 2474,293
BIST 9568,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yeni Gimat GYO A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sayın Levent Kirman tarafından yapılan açıklama

    Yeni Gimat GYO A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sayın Levent Kirman tarafından yapılan açıklama
    19.03.2020
    A+
    A-

    Korona Virüs salgını nedeniyle ulusal çapta uyulacak tedbirler günbegün kamu otoritesi tarafından alınarak kamuoyuna duyurulmaktadır. Bilindiği gibi İçişleri Bakanlığımız 16.03.2020 tarihinde kapatılması gereken işletme ve mekânları bir tebliğ ile açıklayarak uygulamaya koymuştur. Bu hal ortada iken bizler imzaladığımız sözleşmelerden kaynaklanan yükümlülük ve sorumluluk gereği tek başımıza karar alamadığımızdan bir AVM yatırımcısı olarak içinde birçok  sektörü barındıran alışveriş merkezimizi kendi tek taraflı irademizle ile kapatma inisiyatifini kullanmamız hukuki açıdan mümkün olmamıştır.

    Bizleri temsilen AYD Başkanımız her platformda çıktığı TV yayınlarında kamu otoritesinin kapatma kararını destekleyeceklerini ve alınacak kapatma kararını da derhal uygulayacaklarını ifade etmiştir. Kapatma konusunda kamu otoritesinin kararı beklenirken perakende sektörünün önemli bir bölümü tek taraflı iradesi ile 19.03.2020 tarihi itibariyle mağazalarını geçici olarak kapattıklarını ifade ederek faaliyetlerine son vermiştir. Alışveriş merkezimizde İç İşleri Bakanlığı talimatı ile kapanan işletmeler ile birlikte kendi inisiyatifleri ile kapanan mağazaların toplam m2si alışveriş merkezimizin %70’ine ulaşmıştır.

    Küresel çapta yaşanan olağanüstü durumun farkındayız. Böyle bir olağanüstü durumda birçok işletmenin faaliyetlerine devam etmesi ve yükümlülüklerini olağan koşullardaki gibi yerine getirmesinin mümkün olamayacağının farkında ve bilincindeyiz. Ancak koşullar ne olursa olsun kamu otoritesinin emrinde ve hukuk kuralları içinde davranmak mecburiyetindeyiz.

    Umuyoruz ki bu günler de geçecek, bu günler geçtikten sonra da normalleşme ani olmayacağından işletmelerimiz faaliyete başladığında geçmişte olduğu gibi yine karşılıklı fedakârlıklar yaparak işlerimizi yapmaya gayret edeceğiz. ANKAmall AVM olarak nihai kapanma konusunda kamu otoritesinin kararı beklenerek, faaliyetimize devam ettiğimizi bildirir saygılar sunarız.

    Levent Kirman

    Yeni Gimat GYO A.Ş Yön. Kur. Bşk/Gen. Müd.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.