DOLAR 32,5118
EURO 34,9765
ALTIN 2436,064
BIST 9791,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yeni mağazacılık anlayışı Uluslararası İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı’nda konuşulacak

    Yeni mağazacılık anlayışı Uluslararası İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı’nda konuşulacak
    19.02.2019
    A+
    A-

    20-24 Şubat günleri arasında TÜYAP’ta gerçekleşecek Uluslararası İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı’nda sektördeki en yeni ürünler tanıtılırken yeni mağazacılık anlayışı da ‘Vitrin ve Mağaza Tasarımı’ workshop’unda konuşulacak. Eğitimin ‘Mağazacılıkta Müşteri Algısı’, ‘Doğru Işık’ ve ‘Vitrinde Renk Yönetimi’ adlı 3 ana başlıkta olacağını belirten eğitmen, Öğr. Gör. Pınar Salman, “Kırtasiye perakendecileri için yeni bir vizyon kazandıracak, verimli bir eğitim olacağını düşünüyoruz” dedi

     

    Kırtasiye sektörünü buluşturacak ‘Uluslararası İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı’na sayılı günler kala fuarda gerçekleşecek etkinlikler de açıklanmaya başladı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin desteğiyle 20-24 Şubat günleri arasında 25’inci kez düzenlenecek fuar, 3’üncü kez TÜYAP çatısı altında sektör profesyonellerini bir araya getirecek. Çeyrek asrı geride bırakarak bugün uluslararası bir nitelik kazanan fuarda yeni ürünlerin tanıtımı ve iş birliklerinin yanı sıra yeni mağazacılık anlayışı da düzenlenecek ‘Vitrin ve Mağaza Tasarımı’ workshop’unda konuşulacak.

     

    Yeni bir vizyon kazandırılacak

    Türkiye’de mağazacılık anlayışının yeni nesille birlikte yeni bir seviyeye ulaştığını belirten workshop’un eğitmeni Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğr. Gör. Pınar Salman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kırtasiyeler bu anlamda daha büyük bir değişim yaşıyor. Ürün çeşidinin ve adedinin fazla oluşu ayrıca müşterileriyle sürekli bir değişimin içinde oluşu sektöre özel bir durum. Vereceğimiz eğitimde işin temelini aktarmayı düşünüyoruz. Bu çerçevede eğitimimizde 3 ana başlık olacak: Mağazacılıkta Müşteri Algısı, Doğru Işık ve Vitrinde Renk Yönetimi. Eğitim sonunda katılımcıların sorularını da yanıtlayacağız. Kırtasiye perakendecileri için yeni bir vizyon kazandıracak, verimli bir eğitim olacağını düşünüyoruz.”

     

     

    Kâr odaklı tasarımı gözetiyor

    Salman’ın 30 yılı aşkın bir süredir mağazacılık ve vitrin tasarımı alanında çalıştığını anlatan TÜKİD Genel Sekreteri İrem Özkal, “Uygulama ve eğitimin iç içe geçtiği bir kariyeri var. Üniversite eğitimine 1986’da Viyana Ekonomi Üniversitesi’nde başlamış, 1989’da Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuş. Bu nedenle, vitrin ve mağaza tasarımının ciroya katkısını gözeterek çalışan bir eğitmen. Birçok özel firmaya danışmanlık yaptıktan sonra, Kıdemli Eğitmen ve Danışman olarak tüm perakende sektörüne hizmet de vermiş. Görsel Mağazacılık, Merchandising, Mağaza Yönetimi, Müşteri Davranışları, Kâr Odaklı Satış gibi birçok konuda eğitim hazırlamış ve sunmuş, eş zamanlı Görsel Mağaza Tasarımı, Müşteri Davranışları Araştırmaları ve Mağaza İşletiminde Mükemmellik konularında danışmanlık görevini sürdürmüş. Bu yüzden Salman’ın eğitmenliğinde fuar kapsamında yapılacak eğitimin tüm meslektaşlarımıza katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.