DOLAR 32,5048
EURO 34,9518
ALTIN 2430,203
BIST 9798,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yeni nesil ekonomi modeli Barter ile ticaretin normları değişiyor

    Yeni nesil ekonomi modeli Barter ile  ticaretin normları değişiyor
    12.12.2017
    A+
    A-

    Köklü geçmişini çağın ihtiyaçlarıyla modernize eden Türk Barter; sağladığı avantajlarla piyasasında rekabet üstünlüğü sağlamak, stoklarını eritmek, kapasitesini artırmak, yeni pazarlara açılmak, risksiz ticaret yapmak isteyenlerin ilk durağı olmayı sürdürüyor.

    Dünya’da gelişmeye başlayan birçok ekonomik modele alternatif olarak geliştirilen Barter Sistemi, şirketleri garanti altına alması ile güven sağlıyor. İhtiyaç duyulan mal veya hizmetin, satılan mal veya hizmet karşılığında satın alınması olarak bilinen Barter Sistemi Türkiye’de 1994 yılından bu yana Türk Barter tarafından uygulanıyor.  25. yılını tamamlayıp çeyrek asrı geride bırakan ve uluslararası çalışmalarıyla üyelerine ortak pazar sağlayan Türk Barter, sunduğu sistemle ekonomik yaşama artı değer katmayı başarıyor. Tüm bunların yanı sıra, sektörlere yönelik üretimi durdurmayan, istihdamı koruyan, sermayeyi güçlendiren, parayı amaç değil araç yapabilen, risksiz ekonomi çözümleri sunuyor. Türkiye’nin ilk ve en büyük Barter şirketi Türk Barter; şirketlere proje, kredi ve diğer tüm finans sistemleri ile alternatif çözümler sunarak onları garanti altına alıyor.

    Ticarette yeni dönem; Barter Sistemi

    Dünyada 1 milyonu aşkın firmanın; büyüklükleri, sektörleri ve hizmetleri ne kadar farklı olursa olsun Barter Sistemi’ni kullanması ve dünya ticaretinin giderek artan oranda bu sistem ile yapılması, Barter’ın öneminin daha fazla anlaşıldığını gösteriyor.

    Hızlı bir yükselişe geçen Barter Sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Sırrı Şimşek; Türk Barter, Türkiye’nin ve Avrupa’nın Barter sektörünün lideri olarak uluslararası arenada 25 yıldır hizmet veriyor. Ekonomik krizlerde şirketlerin mali sıkıntılarını en aza indirerek iflas etmelerini önleyen, atıl kapasitelerini eriterek ticarete hareketlilik kazandıran Türk Barter, hedeflerini büyüterek yoluna devam ediyor. Mali sıkıntılar ile tamamlanamamış gayrimenkul projelerinden araç filo kiralama hizmetine kadar pek çok temel ihtiyacın Barter ile karşılandığı Barter Ortak Pazarı’nda binlerce üye, binlerce arz ile ticaretini büyütüyor. Türk Barter, ‘Barter havuzu’ olarak adlandırılan ortak pazarda, üye firmalara paraya ihtiyaç duymadan ticaret yapma ve kar elde etme imkânı veriyor. Yani Barter Sistemi birçok kişi tarafından algılandığı üzere sadece bir takas ortamı değil, üye firmaların hem ihtiyaçlarını satın aldığı hem de kendi ürettiği mal ve hizmetleri satabileceği bir finansal sistemdir. Kısaca sistem, şirketlerin nakit ödeme yapmadan ürettikleri mal ve hizmet karşılığında talep ettikleri mal ve hizmetleri almalarına dayanıyor” dedi.

     Türk Barter tüm sektörlere hizmet veriyor

    Yüzyıllar öncesinin takas anlayışını modern zamanın koşullarıyla birleştiren Barter Sisteminin Türkiye’deki adresi Türk Barter; gayrimenkul, araç kiralama, tekstil, medya, gıda, lojistik gibi pek çok sektörde, firmaların ticaretini güven içerisinde yapmalarını sağlayan Barter Ortak Pazarı ile binlerce firmaya hizmet veriyor. Atıl kapasitelerini eritmek isteyen, satış ve kârını artırmayı amaçlayan, yeni müşteriler arayan firmalar, Türk Barter Ortak Pazarı’nda güven ile ticaret yapıyor. 10 bine yakın firmanın tüm ürün ve hizmetlerini diğer tüm üyelere sunduğu Barter arzları ile büyük bir tanıtım kapasitesi oluşturuluyor. Barter Sistemini en çok inşaat sektörünün kullandığını söyleyen Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Sırrı Şimşek, sektörü kredilendirme, malzeme temini, satış ve pazarlama alanında desteklediklerini belirtti. Şimşek, Türk Barter’ın kurallarını da şu sözlerle açıkladı; “Açık ekonomi kurallarını uyguluyoruz. Ticari faaliyetlerde dürüstlüğün ilke edinilmesi gerekiyor. Üye olan şirketin öncelikle mali tablolarını alıyoruz. Şirketlerin bizde bir kredisi oluyor ve söz konusu kredi çerçevesinde hareket ediyoruz. Desteklenebilecek, büyütülebilecek, satışları arttırılabilecek bir şirket ise elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Diğer sektörler gibi sıkıntıya girdiklerinde onlarla birlikte çalışıyoruz.  Biz, ‘Barter Sistemini’ Türk ekonomisine katkı sağlayan tüm sektörlere ve tüm şirketlere tavsiye ediyoruz” dedi.

    Tüm ihtiyaçlar Barter Sistemi ile kolayca karşılanabiliyor

    Türk Barter, geniş açılımlı ve dünyada en kapsamlı sektör dağılımına sahip Ortak Pazarı ile üye firmaların arzlarının satışı ve taleplerinin karşılanması esasına göre çalışıyor ve talepler için ilgili firmaları Barter Ortak Pazarı’nda birlikte çalışmaya davet ederek büyüyor. Satış yaparak alacağı olan firma tüm ihtiyaçlarını Barter Ortak Pazarı’nda bulunan üye firmaların satışa sundukları mal veya hizmetlerden karşılayabiliyor. İhtiyaçlarını karşılamak için üye olan firmaya, uzman brokerlar faaliyet alanlarına göre yardımcı oluyor. Üyenin stoklarını, arz fazlasını, satmak istediği her ürünü sisteme kaydediyor ve bunların karşılığında ihtiyaç duyduğu mal ve hizmetleri sistemden talep ediyor. Ayrıca üye olan her ziyaretçi, Barter kapsamında satmak istediği her ürünü web sitesine ekleyerek online satış işlemine kolaylıkla başlayabiliyor.

    Türk Barter ile büyümeye devam

    Şirketlerin güvenlik sigortası konumuna gelen Türk Barter tüm üyeleri için güvenilir zeminde ortak bir platform yaratıyor. Bu anlamda şirketler için önemli fırsatlar sunan Türk Barter, hem büyümeye hem de iş birliği içinde olduğu markaları büyütmeye devam ediyor.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.