DOLAR 32,3316
EURO 35,0306
ALTIN 2283,747
BIST 8981,9
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yeni öğrenim anlayışı ile birlikte eğitim kurumları daha özgür ve daha teknolojik

    Yeni öğrenim anlayışı ile birlikte eğitim kurumları daha özgür ve daha teknolojik
    13.06.2019
    A+
    A-

    Yeni pedagojik yaklaşımlarla birlikte eğitim mekânları da değişiyor. Artık eğitim hayatında daha özgür, daha teknolojik ve adaptasyona elverişli mekânlar yer almaya başladı. Yeni eğitim çözümleriyle beraber yeniden şekillenen eğitim mekanları öğrencilerin üretkenliğini artırırken başarıyı da beraberinde getiriyor. İş ve yaşam alanlarına yönelik tasarımlar geliştiren Bürotime, aktif öğrenme yaklaşımlarından yola çıkarak kurguladığı “Eğitim Çözümleri” ürünleriyle eğitim kurumlarına efektif ve yaratıcı çözümler sunuyor.

    Hayatımızın yaklaşık yüzde yirmisini kaplayan profesyonel eğitim süresince içinde bulunduğumuz mekânlar akademik başarılarımızı ve sosyal gelişimimizi çok yakından etkiliyor. Yapılan araştırmalara göre, eğitim kurumlarının iç mimari kurguları öğrenim kalitesini etkiliyor. Türkiye’nin lider ofis mobilya üreticisi Bürotime, sektörel çözümler odağında geliştirdiği ‘Eğitim Çözümleri’ tasarımlarıyla öğrenme mekânlarının sınırlarını ortadan kaldırarak, internet ve yeni teknolojilere erişimi olan, bireysel ve ekip çalışmalarına uyumlu, potansiyel bir öğrenme alanı oluşturulmasına katkı sağlıyor. Bürotime’ın Eğitim Çözümleri’ndeki zengin ürün gamı, ilkokuldan, üniversite amfilerine kadar farklı yaş gruplarına ve kurgularına çözüm sunuyor.

    Aktif Öğrenme Yaklaşımlarıyla Şekillenen Eğitim Mekânları

    21. yüzyılda internet ve mobil teknolojilerin hayatımızın her anında var olmaya başlamasıyla birlikte eğitim kurumlarında öğrenme-mekân ilişkisinde teknolojinin etkin bir araç olarak kullanılması kaçınılmaz oldu. Eğitim mekânlarında kullanılan renkler, aydınlatma seviyesi, görsel iletişim araçları, zemin, tavan gibi mimari öğelerle birlikte kullanılan mobilyalar, öğrencilerin motivasyonunda, konsantrasyonunda ve dolayısıyla başarılarında aktif rol oynuyor. Bürotime; farklı öğretim metotlarına kolaylıkla adapte edilebilir, dayanıklı, esnek, iş birliğini ve paylaşımı teşvik ederek farklı oturum seçeneklerine uyarlanabilir, teknolojiye entegre ürünleriyle eğitim sektörünün tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

    Geleceğin Eğitim Trendi Öğrenci Odaklı ve Teknoloji Destekli Tasarımlar

    Bürotime Pazarlama Direktörü Nuran Efendioğlu: ‘Öğrenci ve öğretmen profillerinin değiştiği günümüzde, çağdaş eğitim mekânlarının, değişen ihtiyaçlara cevap verebiliyor olması gerekiyor. Sınıflar artık belirli saatler içerisinde sadece öğrenme eyleminin yapıldığı mekânlar olarak görülmüyor. Öğrenme mekânlarının sınırları koridorlar, kafeler gibi ortak mekânları ve sosyal alanları da kapsıyor. İnternet ve yeni teknolojilere erişim olanağı olan her yer potansiyel bir öğrenme mekânı olarak kabul ediliyor. Bürotime olarak ‘Eğitim Çözümleri’ ürünleri ile öğrencilere hem bireysel hem de takım çalışmasına yatkın nitelikli öğrenim alanları kurgulamayı hedefliyoruz. Öğrencilerin başarılarının değerlendirildiği araştırmalarda alınan sonuçlara göre, analitik düşünme yeteneği gelişmiş ve sosyal iletişimi güçlü bireylerin öğrenci odaklı ve teknoloji destekli eğitim süreçlerinden geçmiş olduğu görülüyor. Yaşam boyu öğrenme, aktif öğrenme, e-öğrenme, mikro öğrenme, proje tabanlı öğrenme, oyun ile öğrenme gibi yeni öğrenme yöntemlerinin etkin halde kullanılmaya başlanması ile birlikte ortaya çıkan çoklu öğrenme metodolojileri, iç mimaride de etkisini göstererek, bugünün ve geleceğin eğitim trendleri olarak karşımıza çıkıyor.’’ dedi.

    Eğitim Mekanlarının Tüm İhtiyaçlarını Karşılayan Tasarımlar

    Bürotime’ın tasarladığı Edu, özenle kurgulanmış priz detayı ile teknolojik çözümler sunarken, masa altında konumlandırılan kitap rafı ile düzenli ve fonksiyonel öğrenim alanı yaratıyor. Derslikler için özel olarak tasarlanan Gama ve Exen’in masa tablasının altında bulunan kitap rafı ve farklı yükseklik seçenekleriyle her yaş aralığına hitap ederek organize bir çalışma ortamına olanak tanıyor. Handy kare, dikdörtgen, trapez ve altıgen tabla seçenekleriyle ekip çalışmalarından tekli kullanımlara kadar geniş çaplı bir çözüm ortağı olurken Ouick ve Yoga sandalyeler, farklı renk ve ayak seçenekleri sayesinde eğitim salonları, ortak çalışma alanları, derslikler, kafe ve bekleme salonları gibi birçok mekânda kullanılmak üzere tercih edilebiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.