DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yeni yıl sofranızda farklı lezzetlere yer açın

    Yeni yıl sofranızda farklı lezzetlere yer açın
    14.12.2017
    A+
    A-

    Herkesin heyecanla beklediği yeni yıl gecesini evde geçirecekler, hangi yemekleri pişirsem sorusunu sormaya başladı. Yılbaşı sofraları için hindiye alternatif levrek kavurma ve balık kokoreç yemeklerini öneren Kaptan Kılıç şefi Mustafa Karaca, mutlu bir yılın sağlıklı sofralarda başlayacağına dikkat çekiyor. 30 dakikada pratik ve lezzetli şekilde hazırlanacak levrek kavurma ve balık kokoreç, yeni yıla keyifle girmenizi sağlıyor.

    Yeni yılı evde karşılamaya karar verenler için harika yemek önerilerini sunan Kaptan Kılıç Şefi Mustafa Karaca, levrek kavurma ve balık kokoreç yemeklerini balık tutkunlarının beğenisine sunuyor. 30 dakikada pratik şekilde hazırlanan levrek kavurma ve balık kokoreç, yılbaşı sofralarında farklı lezzet arayanların tercihi oluyor.
    Balığın tadını bozmaması için karabiberi az ilave edin

    Yemek tariflerini püf noktalarıyla anlatan Kaptan Kılıç Şefi Mustafa Karaca, “İnce doğranmış soğan, kapya ve çarliston biberini zeytinyağında kavurduktan sonra ardından, Ege’nin en lezzetli fileto levreklerini kuşbaşı doğrayıp üzerine ilave ediyoruz. Kavrulmasına yakın kaparileri ekleyip, tuz ve az miktarda karabiber ile tavada 2 defa çevirerek servis tabağına alıyoruz. Bu noktada balığın tadını bozmaması için karabiberi az kullanmak gerekiyor” diyor.

     

    Değişik bir lezzet: balık kokoreç

    Balık tutkunları için yeni bir lezzet olacak balık kokoreç için ise Karaca, “İnce ince doğranmış kapya ve yeşil bibere zeytinyağı ve tereyağı ilave ederek ateşte soteleme işlemi yapılır. Ardından Kılıç’tan alınan levrek filetoları ince ince doğranarak karışımın içine eklenir. Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler karışıma eklenerek pişirmeye devam edilir. Domatesler ezilmeye yakın 1.5 çay kaşığı tuz, 3 çay kaşığı kimyon ve 3 çay kaşığı pul biber eklenerek servis tabağına alınır” dedi.

     

    Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen su ürünleri firmalarından Kılıç Deniz, Kaptan Kılıç restoranlarıyla sağlıklı ve lezzetli ürünlerini her noktaya ulaştırmayı hedefliyor.  Bodrum’da 2 İzmir’de 1 olmak üzere toplamda 3 şubesiyle hizmet veren Kılıç Deniz, Kaptan Kılıç ile Türkiye’de fastfood anlayışını değiştirmeyi hedefliyor. Balık menüleri ve ev yemekleriyle yeni bir konsept oluşturan Kılıç Deniz, sağlıklı bir neslin yetişmesine katkı sağlıyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.