DOLAR 32,5883
EURO 34,8386
ALTIN 2508,994
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yenidoğan ve Çocuklarda Beslenme Sempozyumu’nda Muratbey imzası

    Yenidoğan ve Çocuklarda Beslenme Sempozyumu’nda Muratbey imzası
    27.12.2019
    A+
    A-

    Çocuk Hemşireleri Derneği’nin düzenlediği Yenidoğan ve Çocuklarda Beslenme Sempozyumu Muratbey’in sponsorluğunda 25 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirildi. Sağlık uzmanlarının ve hemşirelerin katıldığı sempozyumda Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu “Çocuk Sağlığında Kalsiyum ve D vitamininin Önemi” başlıklı bir konuşma yaparak özellikle çocuklarda sık görülen D vitamini eksikliğine dikkat çekti. Sempozyumda Muratbey’in D vitamini ile zenginleştirilmiş peynirleri ve çocuklara özel geliştirdiği Misto peynir de katılımcılardan büyük ilgi gördü.

    Bir bebeğin dünyaya geldiği ilk andan başlayan büyüme ve gelişme sürecinde beslenme büyük önem taşıyor. Özellikle çocukluk döneminde edinilen sağlıklı beslenme alışkanlıkları çocukların ilerleyen dönemde sağlıklı birer birey olmasında büyük rol oynuyor. Konunun önemine dikkat çekmek amacıyla Çocuk Hemşireleri Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen Yenidoğan ve Çocuklarda Beslenme Sempozyumu, 25 Aralık Çarşamba günü, Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplum sağlığına fayda sunma vizyonuyla sağlıklı beslenmeyi destekleyici inovatif peynirler üreten Muratbey, sempozyumun sponsoru oldu.

    Çocuklar D vitamini ve kalsiyum açısından zengin peynirleri tüketmeli

    Sağlık uzmanları ve çocuk hemşirelerinin katıldığı sempozyum da Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu da bir konuşma yaptı. “Çocuk Sağlığında Kalsiyum ve D vitamininin Önemi” başlığı altında önerilerini katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Garipağaoğlu, son dönemde dünyada olduğu kadar ülkemizde de risk boyutuna ulaşan D vitamini eksikliğine dikkat çekti. Çocukların güneş vitamini olarak bilinen D vitamininden fazla yararlanamadığı günümüzde, bir çok hastalıktan korunmak için büyük öneme sahip bu vitaminin tamamlanması gerektiğine değinen Prof. Dr. Garipağaoğlu, “Kalsiyum kemik gelişimini destekleyen en önemli mineraldir. Ancak D vitamini olmadan kalsiyumun vücut tarafından emilimi gerçekleşmiyor ve kemiklere yerleşemiyor. Bu nedenle D vitamininin hem kemik sağlığı hem de genel sağlık üzerinde hayati bir önemi bulunuyor. D vitamini besinlerde çok az bulunuyor. Buna karşın D vitamini ile zenginleştirilen peynirler, içerdikleri protein ve D vitamini ile çocukların gelişimi için sağlıklı bir alternatif sunuyor.” dedi.

     

    Çocukların hem fiziksel hem zihinsel gelişimi için D vitamini şart

    Sempozyumda Muratbey’in D vitamini eksikliğine çözüm sunmak için geliştirdiği, Türkiye’de ilk, dünyada ise örnek olan D vitamini ile zenginleştirilmiş peynirleri de katılımcılardan tam not aldı. Özellikle çocukların sağlıklı gelişimi için hayati önem taşıyan D vitamini, çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişiminde son derece etkili bir vitamin. 100 gramı günlük D vitamini ihtiyacının %33’ünü karşılayan Muratbey Misto ile Muratbey Burgu Plus, Taze Kaşar Plus ve Taze Beyaz Plus Peynirleri, sempozyum boyunca sağlıklı atıştırmalık olarak beğeniyle tüketildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.