DOLAR 32,5714
EURO 34,9766
ALTIN 2419,919
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mehmet Murat Çalık: “Yerel basını projelerimizde unutmayacağız”

    Mehmet Murat Çalık: “Yerel basını projelerimizde unutmayacağız”
    11.01.2019
    A+
    A-

    CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında bölgenin gazetecileriyle bir araya geldi. Basının istek ve taleplerine kulak veren Çalık, basın emekçilerinin yasama-yürütme-yargıdan sonra dördüncü büyük kuvvet olduğunun vurgusunu yaptı.

    10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen programda bölgenin önde gelen basın mensupları ile bir araya gelen CHP Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, günün anlamına yönelik düşüncelerini belirtti. Gazetecilerin özgürlüğünün önemine dikkat çeken Çalık, “Haber alma özgürlüğünün üst düzey olduğu, basın özgürlüğünün artık iliklerimize kadar işlediği, demokrasinin ve demokratik bir ülkede yaşama hakkımızın korunduğu ve basın emekçilerinin haklarının teslim edildiği günlerde buluşmak dileğiyle ” ifadelerini kullandı.

    “Yapıcı eleştirilerin hepsini bu kardeşiniz, arkadaşınız alır ve düzeltir”

    Basının eleştirel yönünü çok fazla önemsediğini ve gelen tüm yapıcı eleştirilere de açık olduğunu özellikle belirten Çalık, “Önümüzdeki süreçte yapacaklarımızı sizlerle paylaşacağız. 4 yıllık serüvende de bu sürecin bir parçası ve paydaşı olarak her türlü eleştiriye açığım. Ben sizin aynam olmanızı istiyorum. Yerel basın olarak size bu anlamda çok ciddi görevler düşüyor. Yasama, yürütme, yargıdan sonra dördüncü büyük gücün basın emekçileri olduğunu düşünüyorum. Bağımsız medyanın eleştiri kültürüne her zaman için dikkat etmemiz gerektiğini ve bizleri yanlışlardan döndürebilecek etkide olduğunu düşünüyorum. Yapıcı eleştirilerin hepsini bu kardeşiniz, arkadaşınız alır ve düzeltir” dedi.

    “Yerel basını projelerimizde unutmayacağız”

    Basının istek ve önerilerini dinleyen Çalık, basın mensuplarından gelen “Yerel basın için projeleriniz var mı?” şeklindeki sorular doğrultusunda “Biz Yaşam Vadisi’nde birçok rengi bir araya getirmek istiyoruz. Gelen talepleri değerlendirip projenin içerisine yerleştiriyoruz.

    3.etap için yerel basına dair kurumsal bir talep gelirse biz bunu proje içerisinde uygun bir lokasyonda, uygun bir organizasyon içerisinde konumlandırabiliriz. Bu yönde talep gelirse onu karşılarız” cevabını vererek, yerel basının unutulmayacağının sözünü verdi.

    Özer: Mehmet Başkanımın her zaman yanında olacağım

    Programa katılan bir diğer isim CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer ise yaptığı konuşmada basının önemine vurgu yaparak, “Bu kutsal mesleği zor şartlarda idame ettiren tüm gazeteci arkadaşlarımın gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı. İlçe Başkanı Özer, Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık ile süreci omuz omuza geçireceklerini belirterek, desteklerini şu sözlerle açıkladı; “Ben her zaman Mehmet Başkanımızın yanında olacağım. Örgütümüz çok kısa bir sürede Mehmet Başkanımızı bağrına basmıştır ve sonuna kadar birlikte yürüyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.