DOLAR 32,5008
EURO 34,7512
ALTIN 2490,528
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yılbaşı akşamı hindiye alternatif: İç pilavlı kuzu kapama

    Yılbaşı akşamı hindiye alternatif: İç pilavlı kuzu kapama

    Bonfilet, yılbaşı sofralarının ana menüsünde hindiye alternatif lezzet düşünenlere iç pilavlı kuzu kapamayı öneriyor. Yeni yıla leziz bir sofra kurarak girmek isteyenler, misafirlerinin keyfini ikiye katlayacak kırmızı etli tarifi menülerine ekliyor.

    Bir asrı aşkın tecrübeye sahip, tüketiciyi sağlıklı ve güvenilir gıda ile buluşturan Bonfilet, hindiye alternatif tarifiyle yılbaşı akşamını şölene çeviriyor. İç pilavlı kuzu kapama pişirmenin tüyolarını paylaşan Bonfilet, bu lezzetli tarifle damaklarda unutulmayan bir tat bırakmaya hazırlanıyor.

    Bonfilet, lezzetli bir kuzu eti pişirmek için en önemli noktanın da et seçimi olduğuna dikkat çekiyor. Pişirme süresi ise etin gramajına göre değişiklik gösteriyor. Örneğin 600 g kemikli kuzu kapama, 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişiyor.

    İç pilavlı kuzu kapama

    Malzemeler:

    600 g Bonfilet kemikli kuzu kapama

    350 g arpacık soğan

    1/2 kereviz

    300 g havuç

    3 diş sarımsak

    70 g tereyağı

    10 g pul biber

    12 g tuz, 2 g karabiber

    1 su bardağı et suyu

    2 veya 3 yemek kaşığı salça

     

    Yapılışı: Kuzu etleri 2 veya 3 saat önceden zeytinyağı, sarımsak ve çok az sirke ile marine edilir. Arpacık soğan, kereviz ve havuçlar iri iri doğranır. Daha sonra kızdırılmış zeytinyağında sotelenir. Tencereye alınan kuzu etinin tabanına sotelenmiş malzemeler yerleştirilip üzerine baharatlar ve başka bir kapta suyla inceltilen salça ilave edilir. 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir.

     

    İç pilav

    Malzemeler:

    2 su bardağı pirinç

    350 g kuzu ciğeri

    50 g dolmalık fıstık

    2 g kimyon

    2 g yeni bahar

    50 g kuş üzümü

    2 orta boy soğan

    3 g tarçın

    70 g ayçiçek yağı

    1/3 demet dereotu

     

    Yapılışı

    Pirinç ılık suda 20-25 dakika ıslatılır. Kuzu ciğerlerinin zarı alınarak küp şeklinde doğranır. Kanı akıtılan ciğerler tavada sotelenir. 2 veya 3 su bardağı kaynar su pilav için hazırlanır. Tencerede kızdırılan yağa soğanlar eklenerek pembeleşinceye kadar pişirilir. Dolmalık fıstıklar ilave edildikten sonra pirinç eklenir. 10-15 dakika kısık ateşte kavurulur ve diğer baharatlar ilave edilir. Suyunu verdikten sonra 10-12 dakika kısık ateşte pişirilip demlenmeye bırakılır. Sotelenen ciğer ve ince doğranmış dereotu ile karıştırılır. Kuzu kapamanın yanında servis edebilirsiniz.  Afiyet olsun.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.