DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yılbaşı sofralarına özel bol proteinli sofralar

    Yılbaşı sofralarına özel bol proteinli sofralar
    25.12.2019
    A+
    A-

    Yeni yılı sevdikleriyle beraber güzel bir sofra kurarak karşılamak isteyenler için “Ne yapsam?” sorusu oldukça tanıdıktır. Pratik, sağlıklı ve leziz ikramlar hazırlamak isteyenler için Muratbey, inovatif peyniri Burgu ile sağlıklı bir alternatif sunuyor. Özenle hazırlanan, yaratıcı sofraların vazgeçilmezi Burgu peynir, içerdiği besin değerleriyle salatalardan aperatiflere, katıldığı her lezzete hem sağlık hem de hafiflik katacak.

    Heyecan ve umutla beklenen 2020’yi karşılamaya az kaldı. Bu karşılamayı evinde, sevdikleriyle güzel ve lezzetli sofralar kurarak karşılamak isteyenler için menü seçimi telaşı da başladı. İnovatif peynirleriyle dünya sofralarına eşlik eden Muratbey, Burgu ile yılbaşı sofralarına sağlık, hafiflik ve lezzet katacak.

    Yılbaşı sofraları için sağlıklı bir alternatif

    Muratbey’in buluşu Burgu peynir, kendine has şekli ve lezzetinin yanı sıra yüksek oranda içerdiği besin değerleriyle de tam bir sağlık deposu. 100 gramında 16,5 gram protein bulunan Burgu, günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 81’ini ve fosfor ihtiyacının da yüzde 86’sını tek başına karşılıyor. Burgu az tuzlu olma özelliğiyle de saatler geçirilen yılbaşı sofralarında sağlıklı atıştırmalık olarak rahatlıkla tüketilebilir.

     

    Muratbey Burgu’lu Patlıcan Sarma

    Malzemeler:

    250 gr. Muratbey Burgu Peynir

    Yarım kilo patlıcan

    Yarım demet maydanoz

    Zeytinyağı

    2 adet domates

    Yarım demet taze nane

    Tuz

    Karabiber

     

    Hazırlanışı:

    Öncelikle patlıcanları bol su ile yıkayıp kurutun. Daha sonra patlıcanları pijamalı soyup uzunlamasına çok ince olmayacak şekilde kesin. Tavaya bir miktar zeytinyağı koyarak, tavada önlü arkalı kızartın. Kızaran patlıcanları da peçetenin üstüne koyup süzülmeye bırakın. Muratbey Burgu peynirleri ayrı bir tabakta ortadan ikiye bölün. Yağı süzülen ve hafif soğumuş olan patlıcanları alıp içine Muratbey Burgu Peynirleri içine koyun ve sarmaya başlayın. Üzerine açılmaması için kürdan batırın. Servis tabağına alın. Sosu için yıkanmış ve kurulanmış domateslerin kabuğunu soyarak işe başlayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Sonrasında yıkanmış ve kurulanmış nane ve maydanozları ince ince kıyın. Tavaya bir miktar zeytinyağı alın, ısındıktan sonra küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu bırakıp çektikten sonra daha önce kıydığınız nane ve maydanozları da ekleyerek soteleyin. Biraz piştikten sonra tuz ve karabiber ilave ederek, altını kapatın. Daha önce hazırlayıp servis tabağına aldığınız Muratbey Burgu Peynirli patlıcan sarmaların üzerine hazırladığınız domatesli sosu gezdirin. Üstünü nene yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.