DOLAR 32,591
EURO 34,8196
ALTIN 2497,879
BIST 9446,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yıldız Teknopark geleceğin projelerini ödüllendirdi

    Yıldız Teknopark geleceğin projelerini ödüllendirdi
    25.12.2017
    A+
    A-

    Yeni ürün ve fikirlerin ortaya çıkmasına destek olmak amacıyla Yıldız Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen ‘Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Proje Yarışması Ödülleri’ sahiplerini buldu. Elektronik laboratuvarlardaki ölçüm cihazlarını mobil uyumlu hale getiren Compocket, birincilikle ödüllendirildi

    Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi’nin Endüstri 4.0 konseptiyle bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 Proje Yarışması Ödülleri’ sahiplerini buldu. Elektronik laboratuvarlarındaki ölçüm cihazlarını cebe sığdırarak mobil hale getiren Compocket, geçtiğimiz günlerde Almanya’da düzenlenen Berlin Beta Pitch Global Yarışması’ndan  birincilikle dönen ilk Türk ekibi olma başarısını göstermişti. Bu başarısına bir yenisini daha ekleyerek 7 bin TL para ödülü, Yıldız Kuluçka’da özel ofis imkanı ve Starcamp Girişimci Hızlandırma Programı’na (Silikon Vadisi’nde) katılma hakkı kazanarak 1’inci oldu.

    İş kazalarını önleyen ve iş verimliliğini artıran projesiyle Safety Linker 5 bin TL para ödülü ile ikinci olurken, mobil terapi ve tedavi destek sistemi sunan yapay zeka projesi Eyezore  2 bin 500 TL para ödülü kazanarak üçüncülüğe layık görüldü. Her iki proje de para ödülünün yanısıra Yıldız Kuluçka’da ofis kurmaya hak kazandı.

    “Endüstri 4.0’a Türk dokunuşu”

     

    Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bahri Şahin açılış konuşmasında; başarılı projelere her türlü desteği vermekten çekinmediklerini belirterek “Endüstri 4.0 kavramını, uluslararası ifade ve yönelimler yerine Türkiye’ye özgü bir karakter vererek geliştirmeliyiz. Unutmayalım ki başka ülkelerin dayattığı kavramsal çerçevelere tabi olarak gerçek anlamda bir dönüşüm başlatamayız” dedi.

    “İş birliklerine açık olan insan kaynağı, geleceğin yaşam şeklinde önemli rol oynayacak”

    Bu ödüllerin girişimciliği motive ettiği vurgusunu yapan Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner, Özellikle son dönemde gündemi sıkça meşgul eden Endüstri 4.0, tıpkı daha önceki versiyonları gibi toplumda köklü bir değişimin kapısını aralıyor ve yaşam şekillerini dönüştürüyor. Bu dönüşümden hareketle şunu söyleyebilirim ki organizasyonel beceriye sahip, farklı disiplinlerden iş birliklerine açık olan yetişmiş insan kaynağı, geleceğin yaşam şeklinde önemli rol oynayacak” dedi.

    Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof.Dr. Mesut Güner, YTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Galip Cansever, Yıldız TTO Üniversite-Sanayi İşbirliği Danışmanı Prof.Dr. Ahmet Ekerim, Entek Teknik A.Ş. Yöneticisi Hasan Terzioğlu, ENOSAD Başkanı Dr. Hüseyin Alıcı ve Bosch Endüstri 4.0 Direktörü Mustafa Ayhan’ın değerlendirme jürisinde yer aldığı yarışmaya STK, akademi ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Jürinin katıldığı panelde Endüstri 4.0’ın ortaya çıkışı, Türkiye’nin bu alandaki konumu, istihdamın dönüşmesine etkisi, geleceğin insan modeli üzerine konuşulurken, sektör profesyonelleri B2B görüşmelerde bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.