DOLAR 32,3374
EURO 35,2009
ALTIN 2247,444
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yıllanmış eşyalara hayat veren atölye

    26.07.2019
    A+
    A-

    İngiltere’den getirilen özel boya ile İstanbul’daki atölyelerinde mobilya boyama eğitimleri düzenleyen Haze Design Lab, göz ardı edilen değerli eşyalarına, mobilyalarına yeni bir hayat vermek isteyen misafirlerine hayal dolu bir gün sunuyor.

    Ünlü İngiliz boya markası Annie Sloan Chalk Paint’in İstanbul Avrupa Yakası bayisi Haze Design Lab, atölyelerinde gerçekleştirdiği eğitimler ile mobilya boyamanın inceliklerini misafirlerine farklı teknikler ile öğretiyor. Her yüzeyi astar veya zımpara işlemi gerektirmeden boyayabilen Chalk Paint ile misafirlerinin kendi yaşam alanları için “kapıdan bir hayal ile ayrılmasını” amaç edinen Haze Design Lab atölyelerine ağırlıklı olarak kadınlar ve mimarlar ilgi gösteriyor.

    “Atölyelerimize Türkiye’nin farklı noktalarından katılımcılar oluyor”

    Atölye çalışmalarında boyama teknikleri, eskitme, çatlatma, varak, stencil gibi özel ve nostaljik boyama tekniklerini misafirlerine aktardıklarını söyleyen Haze Design Lab Kurucu Ortağı Hanife Çınaroğlu, atölye çalışmalarını çok farklı sektörlerden çok farklı isimler ile gerçekleştirdiklerini belirtti. Çınaroğlu, “Atölyelerimizde erkek misafirlerimizin de en az kadın misafirlerimiz kadar yer aldığını söyleyebiliriz. Özellikle mimarlar, yeni teknikler öğrenmek amacıyla katılım sağlıyor. Yalnızca İstanbul’dan değil şehir dışından birçok katılımcı almanın dışında yurt dışından Katar, Lübnan gibi ülkelerden de yabancı misafirleri atölyemizde ağırlıyoruz. Atölyelerimizde verdiğimiz eğitim Annie Sloan’ın özel programıdır. Bu programı dünyanın neresinde olursanız olun aynı şekilde alırsınız. Biz de İstanbul Avrupa Yakası Bayisi olarak düzenli olarak atölye çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

    “Katılımcıların kapıdan bir hayal ile çıkmasını amaç ediniyoruz”

    ResimHer hafta düzenli olarak gerçekleşen derslerin en fazla 4 kişi ile butik şekilde gerçekleştiğini söyleyen Çınaroğlu, “Atölye çalışmalarımızda ilk olarak Annie Sloan Chalk Paint’i katılımcılara tanıtıyoruz. Kıvamı, özelliği, uygulandığı yüzeyleri, inceltme detayları ve Annie Sloan tarafından özel olarak üretilen at kılı doku fırçaları tüm özellikleriyle katılımcılarla paylaşıyoruz. Boyanın yoğunluğunu çalışma tahtaları üzerinde gösteriyor, ardından desen, varak, stencil, çatlatma, eskitme gibi özel boyama tekniklerini katılımcılara özenle öğretiyoruz. Ortalama 6 saatlik bir dersin ardından tüm teknikleri öğreterek katılımcıların kendi yaşam alanlarını boyayabilmesi sağlıyoruz. Boyada hayal gücünün sınırının olmadığına inanıyoruz. Bu yüzden atölyenin sonunda tüm mobilya boyama tekniklerini öğrenen katılımcıların yaşam alanları için kapıdan bir hayal ile çıkmasını amaç ediniyoruz. Haze Design Lab olarak bilgimizi, deneyimlerimizi katılımcılarımıza aktarmaktan mutluluk duyuyoruz ve boyama sanatına ilgi duyan herkesi atölyemize bekliyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.