DOLAR 32,5307
EURO 34,8666
ALTIN 2426,787
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yodiviki, dünyaya açılmaya hazırlanıyor

    Yodiviki, dünyaya açılmaya hazırlanıyor
    22.02.2019
    A+
    A-

    Türkiye, ürettiği fark yaratan girişimlerle gündem olmaya, Avrupa ve Körfez ülkelerinin dikkatini çekmeye devam ediyor. Türkiye’nin ilk sesli içerik platformu Yodiviki de bunlardan biri. Yodiviki sahip olduğu güçlü teknolojik altyapısı ve iş modeliyle de dikkat çekiyor. Yodiviki, iş fikri, güçlü yazılımı, CRM ve telif yönetim altyapısı ve esnek prodüksiyon gücüyle yabancı yatırımcının odak noktası haline geldi. Birçok yatırımcı ile görüşmeler yapan Yodiviki Ortakları, “En doğru partneri bulmak için son derece titiz davranıyoruz. Büyüme yolculuğumuzda bizi destekleyecek, vizyon sahibi yatırımcılar ile buluşmak istiyoruz. Markayı dünyaya açma hedefimize ortak olacak uzun yol arkadaşları arıyoruz. Bu vizyonla hareket eden markaların geleceği de bir o kadar parlak olacak. Kısa vadeli kazanç getiren yerel girişimler yerine bizim gibi fikir ve vizyon odaklı global girişimler artacak, bu gelişime birlikte şahit olacağız” diyor.

    Türkiye’nin ilk sesli içerik platformu Yodiviki, dünyaya açılmaya hazırlanıyor. Değişen ara yüzü ve genişleyen içerik yapısıyla Eylül ayında yeni versiyonunu yayınlayan Yodiviki, zengin ve eğlenceli içeriğinin yanı sıra kuralları değiştiren telif modeliyle de dikkat çekiyor. Akıllı telefon ve tabletlerden erişilen Yodiviki’nin Android versiyonu Google Playstore’da, iOS versiyonu ise Apple Store’da yerini aldı.

    Öncelikli hedefimiz; Türkçe içerikleri farklı dillerde dünyaya açmak

    “Tüm dünyada 88 milyonun üzerinde kiinin Türkçe konuması, Türkçe’yi dünyada en çok konuulan dillerden biri yapıyor. Yodiviki’de mevcut içerikler Türkçe eserlerden oluşuyor ” diyen Yodiviki Kurucu Ortağı Göksenin Göksel, “Zaman içinde öncelikle İngilizce, Almanca, Rusça, İspanyolca olmak üzere dier dillerde de içeriklere yer vereceğiz. Yodiviki’nin temel hedeflerinden biri bu corafyada üretilmiş Türkçe yazılı kültür ürünlerini farklı dillerde seslendirerek tüm dünyaya açmak olacak. Bu ihtiyacı, uzmanlık alanımız olan ‘sesli içerik üretim gücü’ ile birleştiren, son derece dinamik bir yayın politikası izliyoruz” diyor.

    “Dünyada benzeri olmayan” bir model geliştirdik”

    Her geçen gün daralan ve bize yetmeyen zamanı, teknolojiyi doğru ve yerinde kullanarak genişletmenin mümkün olduğunu kanıtlayan Yodiviki,takipçilerine zamandan ve mekandan bağımsız katma değer sunan yeni bir platform. Projede Anne-Baba-Çocuk, İş Dünyası, Sivil Toplum, Kişisel Gelişim, Sağlıklı Yaşam, Edebiyat, Sanat, Mesleki Gelişim gibi ana kategoriler altında yüzlerce ilgi çekici işitseleser yer alıyor. Uygulama, eser sahiplerine sunduğu şeffaf telif takip sistemi ve kurumlara sunduğu CRM altyapısıyla rakipsiz olduğu gibibaşka hiçbir yerde olmayan “Yodiviki Özel Sesli İçerikleri” ile de dikkat çekiyor. Son kullanıcıya yönelik içerik sunan Yodiviki, ayrıca büyük holdingler ve köklü markalara özel kurumsal projeler de geliştiriyor.

    Yodiviki’de Neler Var?

    Yodiviki Kurucu Ortağı Göksenin Göksel, hayatın her geçen gün hızlanan temposu içinde sesin artan önemine vurgu yapıyor. Birçok işi ard arda hatta bazen aynı anda yaptığımız günümüz koşullarında sesli içerik kişilere “gözlerini ve ellerini özgür bırakan bir dinleme deneyimi” sunarak farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

    Yodiviki sesli içerik platformunda dünyada ve Türkiye’de giderek yükselen “Sesli Kitap” ve “Podcast” gibi sesli içerik türlerinin yanısıra sadece Yodiviki’den dinlenebilen ‘özel yapımlar’ ile seminer, konferans gibi etkinlerin ses kayıtları yer alıyor.

    İçeriklere ücretli ve ücretsiz stream, tekil satın alma ve kiralama modelleriyle erişilebiliyor.

    Yodiviki, içerikleri keyifle, sıkılmadan dinlenebilecek bir formatta üretiyor ve web, mobil uygulamalar, araç içi eğlence sistemleri, Smart TV’ler gibi pek çok kanaldan kullanıcılara sunuyor.

    Platform trafikte, seyahatte, sporda, tatilde sesli içerik dinleyerek zamanını daha verimli geçirmek isteyenlerin ihtiyaçları için tasarlanıp hayata geçirildi. Bu yüzden yapımlar en fazla 20 dakika uzunlukta.

    Yodiviki’de kısa öyküden reklamcılığa, kişisel gelişimden astrolojiye, bebek bakımından mizaha, aile eğitiminden ekolojiye çok farklı kategoride sesli içerik var ve bu sayı her gün artıyor.

    Göksel; “Yodiviki’yi sesli kitap değil, sesli içerik platformu olarak tanımladık çünkü “sesli içerik”, sesli kitapları da barındıran daha büyük bir evren. Yodiviki’de baka hiçbir yerde olmayacak ve özellikle dinlenmek üzere tasarlanıp üretilmiş sesli içerikler var. Her eyi sesli hale getirebildiğimiz bir sistem geliştirdik” diyen Göksel, sözlerine şöyle devam etti: “Hatta içeriinin edebiyat türünde de olması şart değil. Araba kullanım kılavuzundan akademik makalelere, tiyatro oyunundan çizgi romana, radyo programından uzmanların hazırladığı seminerlere kadar her türde içerie açığız. Bizim işimiz dijital mecraya özel, özgün sesli içerik üretmek. Örneğin; çizgi romanlardan “radyo tiyatrosu” yapabiliyoruz” diyor.

    “Eser sahibi, çevirmen ve seslendirme sanatçıları telif gelirlerini online takip edebiliyor.

    Dünya üzerinde benzer başka hiçbir platformda yok”

    Yodiviki’nin dijital yayıncılık alanında birçok ilk’e aynı anda imza attığına dikkat çekenYodiviki Kurucu Ortağı Göksenin GÖKSEL “Bunlardan ilki ve en önemlisi eser sahiplerinin sistemden doğan teliflerini anlık ve şeffaf biçimde görebilecekleri teknolojik altyapımız. Buna göre yazar, çevirmen ya da seslendirme sanatçılarımız bizim platformumuzda hak sahibi oldukları eserlerin telif gelirlerini online olarak doğrudan takip edebiliyorlar. Telif ödemelerini de doğrudan eser sahibine yapıyoruz. Bu dünya üzerinde benzer başka hiçbir platformda yok” diyor. Göksel “Ayrıca lisans sözleşmelerimiz tüm hak sahipleri için standart. Tek taraflı bir “hak alma” üzerine değil, “paylaşma” esası üzerine kurulu. “Adil paylaşım” bizim için çok önemli bir etik değer“ dedi.

    İçerik seçimi ve üretiminde profesyonel bir kadro görev alıyor

    İçerik seçimi, hem dijital yayıncılığı hem de sesli içerik üretim süreçlerini bilen “Yodiviki içerik editörleri” tarafından titizlikle yapılıyor. Kriter testinden geçen tüm içerikler; türü ne olursa olsun, en fazla 20 dakika uzunlukta hazırlanıyor. Daha uzun eserler 20’şer dakikalık parçalara bölünüyor.

    Dinlemenin, kişi ve toplumların birbirini anlaması için gerekli olan en önemli unsur olduğuna vurgu yapan Göksel, “Her geçen gün daralan bize yetmeyen zamanı teknolojiyi doğru ve yerinde kullanarak genişletmek elimizde. Yodiviki zamanı verimli kullanmamızı sağlayan vebize katma değer sunan yeni bir platform.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.