DOLAR 32,5306
EURO 34,9716
ALTIN 2440,719
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yön Koleji 1 yılda başarı rekortmeni oldu

    Yön Koleji 1 yılda başarı rekortmeni oldu
    07.05.2018
    A+
    A-

    Yön Koleji kuruluşundan bu yana geçen 1 yıl içinde inanılmaz başarılara imza attı. Öğrenciler ülke genelinde düzenlenen sınavlarda tam 7 kez Türkiye 1’inciliği elde etti. Okul Müdürü Sacide Hürriyet Şimşek, “Hiç bitmeyen enerjimiz ve ilk günkü heyecanımızla bu yıl birçok proje, yarışma ve sınavda öğrencilerimiz ile öğretmenlerimiz okulumuzu en iyi şekilde temsil ettiler” dedi. Yön Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Miran Bacgeroğlu ise yeni eğitim programı YÖNX Eğitim Modeli’ndeki derslerin artık çocukların gelişiminde olmazsa olmazlar arasında yer aldığını söyledi

    Yön Koleji kuruluşunun ilk yılında eğitim-öğretim alanında fark yarattı. Uzman ve dinamik bir kadroyla başarılarla dolu bir yıl geçirmenin coşku ve heyecanını yaşadıklarını belirten Yön Koleji Okul Müdürü Sacide Hürriyet Şimşek, “Hiç bitmeyen enerjimiz ve ilk günkü heyecanımızla bu yıl birçok proje, yarışma ve sınavda öğrencilerimiz ile öğretmenlerimiz okulumuzu en iyi şekilde temsil ettiler” dedi. Hep daha iyisi için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Şimşek, “Akademik başarılarımız art arda devam ederken bir yandan ulusal ve uluslararası sosyal proje ve yarışmalarda da okulumuzu en iyi şekilde temsil ettik ve ediyoruz” diye konuştu.

    1. Türkiye Geneli Okulistik Denemesi’nde 2 öğrencilerinin Türkiye 1’inciliği elde ettiğinin bilgisini veren Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “4’üncüsünde 2 Türkiye 1’inciliği, 5’incisinde 3 Türkiye 1’inciliği kazandık. Uluslararası Kanguru Matematik sınavında 2 öğrencimiz yüzde 3’lük dilime girerek finale katılmaya hak kazandı. Jr. FLL (Lego) yarışmasında 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerimiz ile katıldığımız fakat projeyi gerçekleştirme aşamasında 1’inci sınıftan 8’inci sınıf öğrencilerine kadar tüm okul öğrencilerini dahil ettiğimiz ‘Suyun Yönü’ takımı ile ‘En İyi Robot Ödülü’nü kazandık. Kuşadası’nda gerçekleştirilen ve global bir yarışma olan Destination Imagination Yarışması’na 5’inci sınıf öğrencilerimiz ile katılarak ‘En İyi Problem Çözme’ unvanına sahip olduk. Türk Zekâ Vakfı Derneği’nin düzenlediği ‘Akıl Oyunları’ yarışmasında 5 öğrencimiz 1’inci ve 2’nci kademeleri geçerek finale katılmaya hak kazandı. Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen ‘Çocukların Rüyası’ temalı resim yarışmasında 3’üncü olduk. Ayrıca YÖNX Eğitim Modeli’mizde yer alan ‘Atıktan Sanata’ programı çerçevesinde atık yağlardan biyodizel yakıt üreterek, her zaman tüketici değil üretici bir toplum olmaya ve atık yağların sebep olduğu çevre kirliliğine dikkat çektik.”

    3 aylık köpeğe protez bacak

    Sadece yarışmalarda kazanılan derecelerle değil sosyal sorumluluk projeleriyle de topluma duyarlı öğrenciler yetiştirdiklerinin altını çizen Yön Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Miran Bacgeroğlu, “5’inci sınıf öğrencilerimizle birlikte 3D thinkercad programı ile 2 arka ayağı sakat olan 3 aylık bir köpeğe protez ayak tasarımı yaptık ve 3D printer ile tasarlanan ürünü oluşturup köpeğin kullanabileceği şekle getirdik. Köpek şu anda o protez bacak ile yürüyebiliyor. Projenin filmini de çektik ve sosyal medyada paylaşımını sağlayarak bu konuda hassasiyet sağlanmasını amaçladık” açıklamasını yaptı.

    Anaokulunda yüzde 100 İngilizce

    Yön Koleji’ndeki, dünyanın en önemli kalite ve akreditasyon kuruluşu Pearson onaylı yeni eğitim programı YÖNX Eğitim Modeli hakkında da bilgiler veren Bacgeroğlu, bu programdaki derslerin artık çocukların gelişiminde olmazsa olmazlar arasında yer aldığını söyledi. Bacgeroğlu, daha sağlıklı ve kaliteli bir eğitimin bu sayede mümkün olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Anaokulunda yüzde 100 İngilizce eğitime başlanıyor, 4’üncü sınıfta ise 2’nci yabancı dil öğretiliyor. Uygulamalı branş dersler, akademik sınavlara hazırlık, robotik ve kodlama dersleri veriliyor. Akıl oyunları, alan gezileri, uluslararası proje üretimi, atıktan sanat yapımı gösteriliyor.”

    Öğretmenler her yıl değişecek

    Yön Koleji’nde YÖNX Eğitim Modeli’yle birlikte her yıl sınıf öğretmenleri de değişecek. Peki, bir öğrencinin her yıl öğretmeninin değişmesi ne demek? Bunun öğrenciye ne gibi faydaları var? Bacgeroğlu, bu sayede farklı öğretmenlerin öğrencilerin eksiklerini anında saptadığını vurgulayarak, her sınıf düzeyine yönelik uzman öğretmenin ayrı olduğunun bilgisini verdi. Bacgeroğlu bunun gerekçesini ise şöyle açıkladı: “Çünkü verimsiz, yani tükenmişlik, yaş, aile mesleği sevmeme gibi sorunlara sahip bir öğretmene rastgelen öğrenci bunlardan olumsuz etkilenir. Yön Koleji’nin uzman kadrosu belirlenirken birçok testten geçer, uygunlukları defalarca ve defalarca incelenir. Ancak YÖNX Eğitim Modeli ile birlikte en ufak hata payına dahi yer vermiyoruz, her olumsuzluğun önüne geçiyoruz… Ayrıca bu sayede farklı öğretmenler öğrencilerin eksiklerini fark ederek sınıfın kontrolünü sağlar.”

    Öğrencinin başarısı hep artar

    Bacgeroğlu, Yön Koleji’nde sınıfların, yılsonunda okulun yapacağı Seviye Belirleme Sınavı ile öğrencilerin başarılarının değerlendirilerek belirlendiğini ifade etti. Bu sayede eşit düzeyde sınıfların oluşturulduğunu ve okulun olumlu ikliminin bütün öğrencileri motive ettiğini açıkladı. Bacgeroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anasınıfından gelen öğrenci nasıl yeni öğretmene alışıyor ise her sene değişen öğretmene de alışır. Herhangi bir kişiye bağımlılık sendromu oluşmaz. Öğrencinin değişen şartlara uyum yeteneği gelişir. Yetişkin olduğunda da sorunlarını çözmek için tanıdık arayışına girmez. Öğretmenler her yıl yukarıdan aşağıya doğru gelmeli. Yani bu yıl 5’inci sınıf okuttuysa gelecek yıl 4’üncü sınıf okutmalı, 4’üncü sınıf okutan öğretmen, 3’üncü sınıf okutmalı. Böylece, öğretmenler bir üst sınıfta çocuğun eksiklerini daha rahat görür. Bu da öğrencinin başarısını artırır.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.