DOLAR 32,4822
EURO 34,5863
ALTIN 2479,384
BIST 9555,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yuropet yeniden faaliyete geçiyor

    Yuropet yeniden faaliyete geçiyor
    12.11.2018
    A+
    A-

    Mersin’de akaryakıt dağıtım sektöründe faaliyet gösterirken 2007 yılında FETÖ terör örgütüne “himmet etmediği” gerekçesiyle örgütün komplosu sonucu düzmece iddialarla hakkında çeşitli davalar açılan ve mallarına el konulan Yuropet Akaryakıt Dağıtım Pazarlama Petrol Ürünleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahibi Ali Koçak, yaklaşık 10 yıldır süren hukuk mücadelesini kazandı.

    Hakkında açılan 300’e yakın davadan beraat eden Ali Koçak, Yuropet ile yeniden sektörde faaliyet göstermeye başlıyor. 

    Yuropet Yönetim Kurulu Başkanı İş adamı Ali Koçak, geçtiğimiz 10 yıl boyunca filmlere konu olacak olaylar yaşadığını anlattı.

    Koçak, “Çok şükür üzerimize atılan iftiraları tek tek çürütmeyi başardık. Ben her zaman yüce Türk adaletine güvendim. Onun için bıkmadan, usanmadan hukuk mücadeleme devam ettim. Bu süreçte Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) lisansımızı iptal etmişti. Beraat ettiğimiz yargı kararlarıyla müracaatımızı yaptık. Kısa bir süre içinde lisansımızı geri alacağız. Yuropet 10 yıl sonra akaryakıt dağıtım sektöründe faaliyetlerine kaldığı yerden devam edecek” dedi.

    İbretlik Hikaye

    Yuropet’in ibretlik hikayesi 2007 yılında Mersin’de yaşandı. 167 bayisiyle, 7 bine yakın kişiye istihdam sağlayan dev bir şirket haline gelen Yuropet, devletin sinesine çöreklenen Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ilgi alanına girdi.  Sinsi yapı, şirketin sahibi Ali Koçak’tan “örgüte himmet etmesini” istediler. Koçak’ın bu talebi kabul etmemesi üzerine örgüt 2007 yılında karanlık planlarını uygulamaya başladı.

    O tarihlerde yargı ve kolluk kuvvetleri arasına sızmayı başarmış çete üyeleri tarafından Yuropet’in Mersin Serbest Bölgesi’nde bulunan tanklarına kurgulanarak baskın düzenlendi. Baskın sonucunda tanklardan akaryakıt yerine su çıktığı yalanıyla tutanak düzenlenirken, şirketin sahibi ve yöneticileri hakkında “akaryakıt kaçakçılığı” iddiasıyla soruşturma başlatıldı ve şirketin tüm mal varlığına el konuldu.

    Suikasttan kurtulmayı başardı

    Karanlık hamleler birbirini izlerken şirketin sahibi Ali Koçak’a suikast düzenlendi. Saldırıda 17 kurşun yarası alan Koçak hayatta kalmayı başardı. FETÖ dolayısıyla Türkiye’de hukuk mücadelesi veremeyeceğini anlayan Ali Koçak, aynı yıl çabalarını yurt dışından sürdürmeye karar verdi. Azerbaycan’a giden Koçak, bir yandan bu ülke ile Bosna Hersek’te ticari faaliyetlerini sürdürürken, diğer yandan da Türkiye’de amansız bir hukuk mücadelesi başlattı.

    Ali Koçak, geçtiğimiz 10 yılda düzmece iddialarla oluşturulan suçlamalar doğrultusunda “akaryakıt kaçakçılığı”, “vergi ziyanı”, “çek ve senette sahtecilik” yaptığı gerekçeleriyle hakkında açılan 300’e yakın davadan beraat etti.

    Kumpasçılar FETÖ’den yargılanıyor

    Bu arada, Ali Koçak ve Yuropet’e yönelik 2007 yılında başlatılan operasyonda yer alan aralarında hakim, savcı ve emniyet mensuplarının olduğu çok sayıda kişinin, FETÖ örgütüne üye olmak suçundan tutuklu halde yargılanmalarına halen devam ediliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.