DOLAR 32,4837
EURO 34,9541
ALTIN 2435,046
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yurtdışına çıkıyorsanız onu arkanızda bırakmamak için yapmanız gerekenler

    Yurtdışına çıkıyorsanız onu arkanızda bırakmamak için yapmanız gerekenler
    07.01.2019
    A+
    A-

    Kitapkoala.com’dan Hayvan Tedavi Sorumlusu Neslihan Çolak evcil hayvanıyla birlikte yurtdışına çıkmak isteyenler için bir rehber hazırladı. Hayatını kolaylaştırmak isteyen hayvan severler kolaylıkla ne yapabileceklerini öğrenebilirler.

    Pet Mikroçip

    Kayıp ya da çalınan hayvanların bulunması için geliştirilmiş elektronik bir sistemdir. Köpek ve Kedilerde enjeksiyon bölgesi aynıdır ve iki omuz kemiğinin arasına derin deri katmanına uygulanır. Deri altına yerleştirilir ve okuyucu cihaz taradıktan sonra sizin iletişim bilgilerinize ulaşılır. Üzerinde herhangi bir güç kaynağı (pil vs) yoktur, evcil hayvanların ortalama ömründen daha fazla dayanacak kadar tasarlanmıştır. Mikroçip takılırken anesteziye ihtiyaç yoktur ve sancılı bir işlem değildir. Fiyatları uygundur. Yurtdışına çıkabilmek için ilk yapmanız gereken şeylerden biri evcil hayvanınıza bir veteriner hekim yardımıyla mikroçip taktırmanızdır.

    Aşılama / Kan Testi / Aşı Karnesi

    Yurt dışına çıkmadan en az 3 ay önce dostunuzdan alınan kan örneğinin, Avrupa Birliği Ülkeleri tarafından onaylı bir laboratuvarın kuduz titre testinden geçmiş olması gerekmektedir. Kuduz titre testini yaptırmadan en az 30 gün önce dostunuzun kuduz aşısını yaptırmış olmanız gerekir. Tapeworm tedavisi ( Bağırsak Parazitleri) de unutulmaması gereken önemli tedavilerden biridir.

    Hayvan Seyahat Belgeleri / Sağlık Sigortası

    İl Tarım Müdürlükleri veteriner hekimi tarafından imzalanmış sağlık sertifikası, giriş yapacağınız ülkenin dilinde ve İngilizce olarak bulunmalıdır. Yolculuktan 48 saat önce aşı karnesinin aslı ve fotokopisi, kuduz titrasyon test sonucu ve dostunuzu alıp Tarım İl Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü’ne gidip veteriner sağlık sertifikası almanız gereklidir.

    Uçak Bileti

    Biletinizi almadan önce yolculuk yapacağınız uçak firmasını aramalı ve dostunuz için rezervasyon yaptırmalısınız.Dostunuzun kafesinde sizin ve onun ad soyad, adres, telefon numarası bilgilerini yazmayı unutmayın. Dostunuza ait sağlık belgesi ve aşı kâğıdı gibi evrakların kabul işlemleri sırasında yanınızda olduğundan emin olun. Seyahatinize eşlik edecek tüylü dostunuzun bagaj hakkına dâhil olmadığını ve ekstra ücrete tabi olduğunu da unutmayın. Kafesinizin standart boyutlarda olmaması, ağırlığının 8 kg’ dan fazla olması durumunda dostlarınız özel kafeslerinde uçakların kargo bölümünde yolculuk edebiliyor.

    Neslihan Çolak “İşlemler biraz uzun görünebilir ama adım adım halledebilirsiniz. Yapılacak her şey dostunuz için bunu unutmayın. Onunla birlikte seyahat edebilir, kamp kurabilir ve yeni yerler, insanlar tanıyabilirsiniz.” diyor.

    Bizce mükemmel görünüyor ! Sevdiklerinize seyahatinizden fotoğraf ya da kartpostal atmayı da unutmayın ! 🙂

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.