DOLAR 32,3354
EURO 35,1346
ALTIN 2240,125
BIST 8719,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Zafer Yıldırım: 2017 büyüme oranı 2018 ticaretini tetikleyecek

    Zafer Yıldırım: 2017 büyüme oranı 2018 ticaretini tetikleyecek
    25.12.2017
    A+
    A-

    Yıldırım Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım, 2017 yılı inşaat sektörü değerlendirmesinde bulundu. Yıldırım, 2017 ekonomik büyüme oranının, 2018 yılı ticaretini olumlu yönde etkileyeceğinin altını çizdi.

    ‘’2018 ‘e kadar KDV bizden’’

    “Küresel ve ülkesel gelişmelerin etkilerini yaşadığımız durağan bir yıl geçirdik.” Açıklamasında bulunan Yıldırırım şunları söyledi: “Bu durağanlık her sektörü olduğu gibi inşaat sektörüne de yansıdı. Türkiye inşaat sektörü temsilcileri olabildiğince bu durumu fiyatlarına yansıtmamaya çalıştı. Yaptığımız kampanyalarla biz de bu durumu desteklemeye çalıştık. Türkiye ekonomisine destek sağlamak amacıyla kampanya çalışmalarına hız verdik. Ofis, dükkân, mağaza, ticari mallar artı KDV ile fiyatlandırıldığından, müşteri bir de ekstra KDV ödemek zorunda kalıyor. Bizim amacımız, sene sonuna geldiğimiz bu dönemde çoğu şirketin ihtiyacı olan bu tür yapılarda vatandaşımızın cebinden çıkacak olan parayı azaltmak. Yüzde 18 KDV kısmını şirket bünyemizden karşılayarak başlattığımız kampanyayı yatırımcılarımıza sunarak karar verme sürecini hızlandırmış oluyoruz. Sektörümüzdeki canlanmayı desteklemek, satışların devamlılığını sağlamak, ticari alan alışverişini hızlandırmak ve ülkemize katma değer üretebilmek için böyle bir noktada taşın altına elimiz koymaya çalıştık.”

    “Alım- satım oranları artacaktır”

    Alım- satım oranlarının büyüme oranları ile paralel olarak ilerlediğini kaydeden Zafer Yıldırım “Söz konusu büyüme oranları, konut ve ofis satışlarını da etkileyecektir. Ekonomimizde yaşanan büyüme ile paralel olarak inşaat sektörü de bu büyümeden nasibini alacaktır. 2018 yılının hem büyüme hem de satış anlamında olumlu geçeceğini ve inşaat sektöründe güzel gelişmelerin yaşanacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.