DOLAR 32,5527
EURO 34,8621
ALTIN 2430,86
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Zingat global gayrimenkul forumunda Türkiye’yi temsil etti

    Zingat global gayrimenkul forumunda Türkiye’yi temsil etti
    22.05.2018
    A+
    A-

    Zingat. com Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmet Kayhan, 21-22 Mayıs tarihleri arasında Amerika’da düzenlenen MIT World Real Estate Forum’a katıldı. Kayhan, dünyanın en seçkin gayrimenkul şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin bir araya geldiği forumda, Türkiye ve Doğu Avrupa ekseninde gayrimenkul sektörünün yanı sıra gayrimenkul ve teknoloji üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.  

    “Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat. com, dünyanın önde gelen gayrimenkul şirketlerinin katıldığı MIT World Real Estate Forum’da Türkiye’yi temsil etti. 21-22 Mayıs tarihleri arasında Amerika’da düzenlenen etkinlikte Zingat. com Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmet Kayhan, konuşmacı olarak yer aldı.

    Ahmet Kayhan, sektörün nabzını tutan forumda konuşmasını Türkiye ve Doğu Avrupa ekseninde gayrimenkul sektörü ile gayrimenkul ve teknoloji üzerine gerçekleştirdi.

    “Türkiye’de konut sektörünün yaşadığı atılımı Doğu Avrupa’da görmek mümkün değil”
    Gayrimenkul sektörünün Türkiye’de ve Doğu Avrupa’da farklı yönlerde ilerlediğini ifade eden Ahmet Kayhan, sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle Türkiye’yi değerlendirdiğimizde, gayrimenkul denince akla ilk konut projelerinin geldiğini söyleyebiliriz. Oysa Doğu Avrupa ülkelerinde hareketin daha çok ticari gayrimenkul sektöründe yaşandığını görüyoruz. Son yıllarda özellikle dış yatırım anlamında bir çekim merkezine dönüşen Doğu Avrupa, Avrupa özelinde daha ucuz arsa maliyetleri nedeniyle tercih edilen bir lojistik ve sanayi yatırım merkezine dönüşmüş durumda. Maalesef bu trendden Türkiye aynı dönemde yeterince yararlanamadı. Türkiye’de konut sektörünün yaşadığı atılımı ise demografik gerçekler ışığında Doğu Avrupa ülkelerinde görmek mümkün değil.”

    “Büyük veri ve mobilde yaşanan gelişmelerden gayrimenkul sektörü de olumlu anlamda etkileniyor”  
    Günümüz dünyasında gayrimenkul ve teknolojinin birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini vurgulayan Kayhan, “Özellikle büyük veri ve mobil alanlarında son yıllarda yaşanan gelişmelerden gayrimenkul sektörü de olumlu anlamda etkileniyor. Gayrimenkul sektörünün gelişmekte olan ülkelere özel olmayan bazı temel sorunları var. Bunları; finansal, yasal, teknik ve sosyal sorunlar olarak değerlendirebiliriz. Son yıllarda teknolojinin sağladığı avantajlarla, bu sorunlara çok farklı ve yenilikçi çözümler getiren teknoloji dikeylerinin arttığını gözlemliyoruz. Bu trend, önümüzdeki yıllarda da artış grafiğini hızla sürdürecek” dedi.

    YORUMLAR
    1. Osman dedi ki:

      Zingat üye olanların üyelik iptali yapmıyor para istiyor binlerce magdur esnaf var