DOLAR 32,4962
EURO 34,8173
ALTIN 2485,07
BIST 9551,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Zuhal Konsept Akasya’da Dünya Caz Günü kutlaması

    Zuhal Konsept Akasya’da Dünya Caz Günü kutlaması
    02.05.2019
    A+
    A-

    Caz müziğinin Türkiye’deki önde gelen isimlerinin konuşmaları, atölye çalışmaları ve müzik dinletilerinin yanı sıra, Tamirane’de sahne alan Jehan Barbur’un konseriyle Zuhal Konsept Akasya’da caz dolu eşsiz bir gün yaşandı.

    Efsanevi caz piyanisti Herbie Hancock tarafından yaratılan ve her yıl 30 Nisan’da dünya genelinde kutlanan Dünya Caz Günü, Zuhal Konsept Akasya’da da dolu dolu bir programla kutlandı. Bu kapsamda ilk olarak yoğun ilgi gören Murat Beşer ve Feridun Ertaşkan söyleşisiyle başlayan program Murat Beşer’in Yoldan Çıkmış Simalar kitabını Kırmızı Kedi Kitabevi’nde imzalamasıyla devam etti. Tattoom Gallery’de sanatçı Utku Ravi Sunaç’ın yaklaşık beş saat boyunca ücretsiz olarak gerçekleştirdiği “Custom Soul” etkinliğinde ise, enstrümanlarıyla gelen müzisyenler kaligrafi tekniğiyle istedikleri geçici veya kalıcı desenleri yaptırarak enstrümanlarını kişiselleştirme şansını yakaladılar.

    Hollanda Kraliyet Konservatuarı’nın Caz Gitar Bölümü’nden mezun olan ve 2006 yılında Hollanda hükümeti tarafından üstün yetenekli öğrencilere verilen Top Talent bursunu almaya hak kazanan ünlü gitarist Onur Ataman ise, Dünya Caz Günü için Zuhal Konsept Akasya’ya özel olarak hazırladığı Caz ve İnovasyon atölye çalışmasıyla müzikseverlerle buluştu. Ardından gerçekleştirdiği performansıyla da hayranlık uyandıran Ataman, katılımcılara unutamayacağı bir deneyim yaşattı.

    Müziğin dur durak bilmediği Dünya Caz Günü etkinliğinde, saksafonda Önder Mutlu ve piyanoda ise Yüce Akın dünyaca ünlü cazcıların en sevilen eserlerini yorumlayarak cazseverlere unutulmaz dakikalar yaşattılar.

    Konser biletleri günler öncesinden tükenen ve dinleyicisini her dinleyişte, duyguların yoğunluğu içerisinde alıp götüren caz yorumcusu Jehan BarburZuhal Konsept Akasyabünyesindeki Tamirane’de verdiği canlı performansıyla sevenlerini büyüledi. Katılımın yoğum olduğu konserde Jehan Barbur’a davulda Onur Başkurt, klavyede Evrim Tüzün, elektrik ve akustik gitarda Eylül Biçer ile bas gitarda Murat Çopur eşlik etti. Gecenin ilerleyen saatlerine dek Tamirane’de keyifli saatler geçiren müzikseverler 30 Nisan Dünya Caz Günü’nden unutulmaz hatırlarla ayrıldılar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.