DOLAR 32,6
EURO 34,8011
ALTIN 2499,006
BIST 9456,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Zuhal Müzik müzisyenlere müzik odaları kuruyor

    Zuhal Müzik müzisyenlere müzik odaları kuruyor
    01.06.2019
    A+
    A-

    Zuhal Müzik, Akıllı Baykuş Platformu ve Ataşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle gerçekleşen Genç Müzisyenlere Müzik Odaları Kuruyoruz Projesi kapsamında, dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay çocuklarla buluştu. Projeden elde edilen gelirle kurulan yeni müzik sınıfı 29 Mayıs Çarşamba günü bir etkinlikle kutlandı.

    Uluslararası alanda eşine ender rastlanan bir Chopin yorumcusu olarak değerlendirilen sanatçımız Gülsin Onay müzik sınıfının açılışında çocukların klasik müzikle tanıştırılmalarının önemini vurguladı.

    Zuhal Müzik, Akıllı Baykuş Platformu ve Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Genç Müzisyenlere Müzik Odaları Kuruyoruz Projesi kapsamında dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay, geçtiğimiz ay Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir etkinlikte, Ataşehir’de eğitim gören 300 çocukla buluşmuştu. Çocukların klasik müzikle tanışmasını amaçlayan bu proje kapsamında soruları yanıtlayan Onay, söyleşinin ardından da Chopin, Mozart ve Ahmet Adnan Saygun’un eserlerinden oluşan bir dinleti vermişti.

    Genç Müzisyenlere Müzik Odaları Kuruyoruz Projesi kapsamında sponsorların katkılarından elde edilen gelirle, Ataşehir Belediyesi Aşık Veysel Mahallesi’ndeki Orhan Veli Ortaokulu’nda içinde çeşitli müzik aletleri bulunan ve çocukların keyifle faydalanabileceği bir müzik sınıfı kuruldu. Sınıf, 29 Mayıs Çarşamba günü Gülsin Onay’ın da katıldığı bir etkinlikle genç müzisyenlere ilham vermek üzere faaliyete açıldı. Gerçekleşen proje için Gülsin Onay “Ailelerin imkanları çerçevesinde çocukların klasik müzikle tanışması çok önemli. Bir koroya dahil olmaları ya da bir enstrüman çalmaları küçük yaşta ufuklarını açar. Yarınımızın yetişkinlerine ışık tutmayı hedefleyen böyle bir projeye dahil olduğum için ben de çok mutluyum.” dedi. Ayrıca öğrencilere çok sevdiği Chopin’in bestelerinden, genel olarak klasik müzik ve akımlarından da bahseden Onay, öğrencilerin bilinç düzeylerinde kısa kısa, genel kültürlerine dokunuşta bulunacak bilgiler paylaştı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.