DOLAR 32,5155
EURO 34,5725
ALTIN 2492,551
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Zyxel’in turizm sektöründen beklentisi yüksek

    16.08.2018
    A+
    A-

    Turizm sektörüne odaklanan ve pazara özel çözümlere yatırım yapan Zyxel, hedef büyüttü.

    Ağ teknolojileri alanında dünya liderlerinden biri olan Zyxelturizm sektöründe hedef büyüttü. Yeni bir yapılanma sürecine giren firma, odaklandığı 5 ana segmenti belirlemesinin ardından özellikle turizm sektörü için yeni bir strateji belirledi. Bu alana yatırım yapan Zyxel, yeni ürün ve çözümlerle pazarı hareketlendirmeyi hedefliyor.

    Turizm odaklı stratejik planını devreye alan ve yeni projelere ağırlık veren Zyxel, gözde turizm beldelerinin en prestijli otellerinin ağ yapısını da güçlendirmeye devam ediyor. Hayata geçirdiği projelerle turizm sektörümüzün en büyük destekçileri arasında yer alan ve başarı hikâyelerine her geçen gün bir yenisini ekleyen Zyxel, son olarak BodrumYasmin Resort Hotel ve Side TUI Magic Life Jacaranda Otel ile işbirliği yaptı. Her iki otelin network ağ altyapısı yenileyen Zyxel,bulut çözümü ile de otelin aktif ağ cihazlarını çok rahat kontrol edilebilir ve yönetilebilir duruma getirdi.

    Lobide ve odalarda misafirlerine ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunan Yasmin Resort Hotel ve TUI Magic Life Jacaranda Otel veri iletişim altyapısını Zyxel ürünleri ile yenilemesinin ardından misafirlerinden tam not alırken, çalışan verimliliğini ve müşteri memnuniyetini de en üst noktaya çıkarmanın haklı gururunu yaşıyor.

    Zyxel’in son dönemde turizm ve konaklama sektörüne yönelik gerçekleştirdiği projeleri artırdığını ifade eden Zyxel Türkiye Marka ve Pazarlama Müdürü Özden Aliyagiç Uyar, “Zyxel olarak 2018 yılında odaklandığımız ana sektörler var. Turizm, bunların başında geliyor. Ülke ekonomimize büyük destek veren turizm sektörü için projeler üretmek ve ekonomiye destek olmak bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı. Türkiye’nin önde gelen turizm beldelerinin prestijli otellerinde hızlı ve kesintisiz internet erişiminin arkasındaki güçlerden biri olmak bizi gururlandırıyor.

    Otel konukları artık ortak yaşam alanlarında ve odalarından bütün diğer olanak ve hizmetlerden ziyade daha fazla Wi-Fi talebinde bulunuyorlar. Hem ticari müşteriler, hem de tatil amaçlı ziyaretçiler, otellerde ve odalarda 1 numaralı önceliğin kablosuz bağlantıolduğunu belirtiyorlar.”

    Özellikle büyük otel zincirlerinin odalarında ve misafirlere açık alanlarında internet erişimi talebinin son dönemlerde oldukça arttığına dikkat çeken Uyar şöyle konuştu:

    Bağlantı kalitesi için cam odalara ve aynalara dikkat!

    Araştırmalarımız otel konuklarının %57’sinin kötü bant genişliği yüzünden kablosuz internet hizmetinden memnun kalmadığını göstermektedir. Görüşmelerin yapıldığı ortamlarda sunulan kablosuz internet; geniş bir kapsama alanı, güvenilir bir bağlantı ve yüksek bir performans gerektirir. Özellikle otel işletmecilerinin iç rahatlığı için çok sayıda internete bağlanan cihaz ve faaliyet yoğunluğu esnasında kimlik doğrulaması yapmak kaçınılmazdır. Bu işlemlerin kolay bir şekilde yapılması gerekir. Toplantı odalarının aynı anda bağlanan çok sayıda kişiyi barındırabilecek şekilde tasarlanması gerekirken; cam odalar ise kırılım sorunları ile karşı karşıya kalmaya sebep olabilir.

    Öte yandan günümüzün otel misafirleri yüksek hızda internet bağlantı ile birlikte birinci sınıf kalitede spor yapabilecekleri olanakları da talep ediyorlar.Araştırmalarımıza göre yalnızca üç otelden iki tanesinde spor salonunda Wi-Fi hizmeti bulunuyor. İyi bir indirme hızına ve sorunsuz bir bağlantıya sahip olmak otellerin ilk beklentisi.Ayrıca ekipman ve mobilyadan kaynaklanan engelleri, sinyali yansıtan aynaları ve bağlantıyı engelleyen kalın duvarları azaltmak, turizm sektöründe misafirlere daha sağlıklı bir internet deneyimi sunulmasına olanak tanıyor.”

    Otel odalarını sinema salonuna dönüştürmek mümkün

    Uyar sözlerini şöyle sürdürdü:

    Teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği dünyada internete bağlı cihazların sayısı her geçen gün artıyor. Zyxel olarak yaptığımız araştırmalar neticesinde elde ettiğimiz bulgulara göre otellerin %38’inde bu durum maalesef problemlere yol açıyor. Bant genişliğin otel yatak odasındaki çoklu cihaz kullanımı taleplerini zaman zaman karşılayamayabiliyor.Çünkü odadaki tüm bilgisayar, cep telefonu ve tablet cihazlar aynı anda çevrimiçi olabilir. Zyxel’in sunduğu teknoloji ile misafirleriniz odayı yüksek hızlı ve kaliteli internet bağlantısı ile konferans salonuna dönüştürmek mümkün.Ya da otel de bir aile odası anında bir sinema salonuna dönüşebiliyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.