DOLAR 32,5555
EURO 34,8751
ALTIN 2431,754
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    14. Geleceğin Sineması Yarışması’nın kazananları belli oldu

    14. Geleceğin Sineması Yarışması’nın kazananları belli oldu
    26.04.2017
    A+
    A-

    Türkiye çapında sinema öğrencilerinin hayallerine bir adım daha yaklaşmalarını sağlamak amacıyla T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Beyoğlu Belediyesi ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) işbirliğiyle gerçekleştirilen “14. Geleceğin Sineması” yarışmasının kazananları 25 Nisan 2017 tarihinde açıklandı.

    Birol Güven, Ali Aksöz, Bennu Yıldırımlar, Burak Göral, Demir Karahan, Deniz Doğan, Elif Dağdeviren, Hilmi Etikan, Nur Fettahoğlu, Selçuk Yavuzkanat ve Serdar Akar’dan oluşan Ana Jüri, gerçekleştirdiği toplantıyla, bu sene 14.’sü düzenlenen Geleceğin Sineması: Sinema Öğrencilerinin Kısa Film Projelerini Destekleme Yarışması’nın kazananlarını belirledi. Toplantı sonucunda 3.000 TL yapım desteği almaya hak kazanan 20 proje ile bu 20 proje içinden Fono Film’den post-prodüksiyon desteğini almaya hak kazanan 3 film belirlendi.

    Öğrenci sayısını karşılamaya yetmeyen stüdyo ve yapım aşaması ile yapım sonrasında gereken teknik ekipman açığını kapatarak hayallerin özgürce gerçekleşmesine imkan sağlayan “Geleceğin Sineması” senaryo yarışması kapsamında seçilen 20 proje genç yönetmenlerin hayallerinden beyazperdeye aktarılacak. Filmlerin son teslim tarihi ise 2 Haziran 2017.

    Geleneksel olarak 14 yıldır başarıyla gerçekleştirilen “Geleceğin Sineması” bir yandan Türk sinemasının geleceği için ışık yakarken bir yandan da akademik başarıları için film yapması gereken öğrencileri daha iyi projeler hayal edebilmeleri konusunda motive etmeye devam edecek.

    3.000 TL yapım desteği almaya hak kazanan 20 proje:
    BALON – MEHMET OĞUZ YILDIRIM
    BİR AĞAÇ DOLUSU GÜVERCİN – MEHMET AKİF YILDIZ
    DİPLOMA – HASAN HÜSEYİN SÖNMEZ
    DÜNDEN KALAN – SALİH TOPRAK
    ELMA – SERDAR ALTUN
    FER – MUHAMMED ÖZER
    HASTA BAKICI – SONER SERT
    IŞIKLI AYAKKABI – ÖMER FERHAT ÖZMEN
    KİMLİK – CANSU ŞİŞİK
    MAVİ DALGA – CİWAN ZENGİN
    MAYK – ONUR SELAMET
    PİRELER VE İNSANLAR – SERKAN UZUNYOL
    SABAHÇI KAHVESİ – EKREM ÇANAK
    SON AKŞAM YEMEĞİ – HATİCE AŞKIN
    SON UMUT – BURAK DOĞAN
    SU – AKİF KARAOSMANOĞLU
    ŞANS – BATIKAN KARABACAK
    ÜÇÜNCÜ ŞAHIS – ÖMER TAHA ÇELİK
    YASEMİN – MUAZ GÜNEŞ
    YAŞAMAYA DAİR – BARIŞ BAL

    Fono Film’den post-prodüksiyon desteği almaya hak kazanan 3 proje:
    BİR AĞAÇ DOLUSU GÜVERCİN – MEHMET AKİF YILDIZ
    HASTA BAKICI – SONER SERT
    MAYK – ONUR SELAMET

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.