DOLAR 32,5203
EURO 34,7903
ALTIN 2418,993
BIST 9760,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Güzelliğin yolu artık Pera’dan geçiyor

    Güzelliğin yolu artık Pera’dan geçiyor
    20.11.2019
    A+
    A-

    Türkiye’nin en klasikleşmiş caddesi olan İstiklâl Caddesi, 24 saat kesintisiz akan hayatıyla her gün 3 milyondan fazla kişiyi ağırlayarak İstanbulluların ve şehre gelen turistlerin en popüler destinasyonu olmayı sürdürüyor. Son iki asırdır birbirinden şık mağazalara ev sahipliği yapan cadde, güzellik ve moda tutkunlarının daimi uğrak noktaları arasında. İsveçli güzellik teknolojisi markası FOREO’nun en popüler ürünleri artık İstiklâl Caddesi üzerindeki Sephora mağazasında güzellik meraklılarına sunuluyor.

    İstanbul’un en güzel ve en eski caddelerinden başlıcası hiç şüphesiz İstiklâl Caddesi… Tarihi iş hanları, kiliseleri, konsolosluk binaları, pasajları, kafe ve restoranlarıyla iki yüz yıldır şehrin kalbinin attığı İstiklâl Caddesi, her dönemde İstanbulluların ve İstanbul’u ziyaret edenlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor. Beyoğlu Tünel’den Taksim Meydanı’na kadar 2.5 km boyunca uzanan bu büyük caddenin tarihi Bizans dönemine kadar dayanıyor. O dönemde Ceneviz kolonisine ev sahipliği yapan Pera semtinin en büyük caddesi olan İstiklâl Caddesi, şehrin Osmanlı egemenliğine geçmesinin ardından elçilik binaları ve bunların çevresinde şekillenen ticarethaneler, dini yapılar ve eğitim kurumlarıyla zenginleşti.

    Caddenin 1927’den önceki adı Osmanlıca “Cadde-i Kebir”, Fransızca ise Pera’nın büyük caddesi anlamına gelen “Grande Rue de Pera”ydı. Avrupa’dan gelen diplomatlar, iş adamları, Osmanlı’nın gayrimüslim ve levanten vatandaşları da Grande Rue de Pera ve çevresinde oturuyordu. Pera zamanla bir çekim merkezine dönüşerek İstanbul’un küçük Avrupası haline geldi. Modanın kalbi de burada atıyordu. En şık kadın ve erkeklerin arz-ı endam ettiği caddeye, Avrupa’daki son moda her ne ise onu yansıtan kıyafetlerle çıkılıyordu.

    Hayatın 24 saat kesintisiz aktığı İstiklâl Caddesi bugün de ilgi odağı olmaya devam ediyor. Cadde ve çevresindeki birçok otel bulunuyor ve 40 bine yakın yatak kapasitesinin tamamı doluyor. Fransa’dan Belçika’ya, İspanya’dan Ortadoğu ülkelerine kadar birçok farklı ülkeden gelen turistler, semtin tarihi dokusuyla bütünleşen binalarda bulunan en şık butikleri, birbirinden ünlü markaların mağazalarını ziyaret ederek alışılmışın dışında bir alışveriş deneyimi yaşıyor. Her gün 3 milyondan fazla kişinin geçtiği İstiklâl Caddesi bu anlamda sadece en son moda trendlerine değil teknoloji ve güzellik trendlerine de ev sahipliği yapıyor.

    FOREO ailesinin en yeni üyesi LUNA 3, akıllı telefonlara indirilebilen FOREO For You uygulamasıyla senkronize edildiğinde adeta kişiye özel bir güzellik koçu gibi çalışıyor. Böylece cildinizin ihtiyaçlarını ve gelişimini takip ederek en doğru bakımı sunuyor. Dakikada 8.000 T-Sonic™ titreşim yayan ürün, cildin gözenekleri içine işlemiş kir, yağ, makyaj kalıntıları ve ölü deriden arındırarak derinlemesine temizlik sağlıyor. Ürünün arka yüzeyinde sunduğu anti-aging etkili sıkılaştırıcı masaj terapileri ise ince çizgi ve kırışıkların görünümünü yumuşatarak daha taze ve genç bir cilt sunuyor, kullandığınız bakım ürünlerinin cildin daha derinine güçlü bir şekilde nüfuz etmesini sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.