DOLAR 32,5815
EURO 34,9046
ALTIN 2438,455
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Home&Tex Fuarı’nı 22 bin sektör profesyoneli ziyaret etti

    Home&Tex Fuarı’nı 22 bin sektör profesyoneli ziyaret etti
    14.11.2017
    A+
    A-

    Ev tekstili ve dekorasyon sektörünün ihracatını artırmak amacıyla düzenlenen Home&Tex Fuarı, CNR EXPO Yeşilköy’de tamamlandı. Fuarı, yerli ve yabancı 22 bin 315 sektör profesyoneli ziyaret etti.

    CNR Holding Kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD) iş birliğinde gerçekleştirilen Home&Tex ‘Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı’ bu yıl 5’inci kez düzenlendi. Perdeden döşemelik kumaşa, yer kaplamalarından bornoza, havluya kadar ev tekstiline ve dekorasyonuna ait tüm ürünlerin bir arada sergilendiği Home&Tex Fuarı’nı, yerli ve yabancı 22 bin 315 sektör profesyoneli ziyaret etti. Fuarda, Avrupa ülkeleri, Kuzey Afrika, Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere 60’ın üzerinde ülkeden gelen satın almacı heyetleri, katılımcı firmalarla buluşturuldu. Home&Tex Fuar her yıl olduğu gibi bu yıl da Almanya, Fransa ve İtalya’nın yanı sıra Rusya’dan yoğun ilgi gördü. Fuara yabancı alım heyetlerinin yanı sıra, Denizli, Uşak, Bursa, Ankara, Mersin, Kayseri, Çanakkale, Kocaeli ve Balıkesir başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından alım heyetleri katılım gösterdi.

    Ev tekstilinde canlı renkler tercih edildi

    CNR EXPO Yeşilköy’de 600 markanın katılımı ile düzenlenen Home&Tex Fuarı’nda, firmalar tarafından fuara özel olarak hazırlanan koleksiyonlar hem iç piyasada hem de uluslararası yatırımcılar arasında beğeni topladı. Ev tekstili ve dekorasyonunda tercihlerin bölgelere göre değişiklik gösterdiğine dikkat çeken firmalar, ev tekstilinde iç piyasada krem, toprak, mavi renk tonlarının, Rusya’da altın ve gümüş rengi tonlarının, Arap ülkelerinde de dökümlü desenlerin, canlı renklerin tercih edildiğini belirttiler. Endonezya, Cezayir, Fas, Libya gibi Müslüman ülkelerden gelen ziyaretçilerin fuarda, kadife seccadelere ilgileri büyük oldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.