DOLAR 32,3274
EURO 35,0816
ALTIN 2292,229
BIST 8979,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    AKUT VAKFI çocuk ve gençlerin afetlere karşı dirençliliğini destekliyor

    AKUT VAKFI çocuk ve gençlerin  afetlere karşı dirençliliğini destekliyor
    23.03.2024
    A+
    A-

    AKUT VAKFI ve İstek Atanur Oğuz Okulları iş birliği ile öğrenciler için Deprem Bilinçlendirme ve Yardım Projesi düzenlendi. Projenin hedefi öğrencilerin eğitim seminerleri ile farkındalıklarını ve destek festivali ile duyarlılıklarını artırmak.

    AKUT VAKFI ve İstek Vakfı Atanur Oğuz Okulları, öğrenciler için Afet Bilinçlendirme ve Destek Projesi konusunda iş birliği yaptı. Afetlere karşı dirençli bir toplum bilinci oluşturulması konusunda önemli bir misyon üstlenen AKUT VAKFI, İstek Atanur Oğuz Okulları’nda anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 4 ayrı oturumda afet bilinçlendirme semineri düzenledi.

    AKUT VAKFI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki, seminer öncesi çocuklarla bir araya gelerek afet riskine karşı alınabilecek önlemlerin önemine dikkat çekti. Deprem bilincinin bireylerden başlayarak toplum geneline yayılması gerektiğini söyledi.

    AKUT VAKFI Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitmeni Onur Okyay, AKUT VAKFI Eğitmenleri Altan Gökalp ve Serhan Kebelioğlu’nun katıldığı seminerde, farklı yaş gruplarına özel anlatımlarla depreme hazırlık, deprem anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği konularında bilgiler verildi. Deprem gibi afet anlarında sakin kalmanın ve öncesinde önlem almanın ne kadar önemli olduğu aktarıldı. Örneğin; evlerde eşyaların sabitlenmesi, acil durum eylem planı yapılması ve deprem çantası hazırlanması gibi alınabilecek basit tedbirlerin hayat kurtardığı belirtildi.

    AKUT VAKFI Afet Bilinçlendirme Semineri’ne katılan öğrenciler, seminerin sonunda AKUT VAKFI Minik Gönüllü ve AKUT VAKFI Genç Gönüllü rozetlerini takarak afet bilincinin artırılması için seminerde edindikleri bilgileri ailelerine ve çevrelerine aktarmaya gönüllü oldular.

    Yapılan iş birliği kapsamında İstek Atanur Oğuz Okulları, AKUT VAKFI’nın Hatay’ın Antakya ilçesinde 5 Şubat 2024’te açılışlarını gerçekleştirdiği Serinyol İlkokulu ve Ortaokulu ile Maşuklu İlkokulu için dayanışma etkinlikleri düzenleyecek. Proje kapsamında eğitim seminerleri ile öğrencilerin farkındalıklarını artırmak ve dayanışma etkinlikleri ile duyarlılıklarını geliştirmek hedefleniyor. Aynı zamanda diğer eğitim kurumları için de örnek olacak bir iş birliği yapılması amaçlanıyor.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.