DOLAR 32,5674
EURO 34,7084
ALTIN 2411,096
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Jeneratör paralelleme sistemi enerji sürekliliği sağlıyor

    Jeneratör paralelleme sistemi enerji sürekliliği sağlıyor
    25.01.2017
    A+
    A-

    Kesintisiz güç kaynaklarının hayati önem taşıdığı günümüzde tesislerin elektrik ihtiyacını karşılamak için farklı voltajlarda enerji üreten jeneratör grupları ile değişik düzenlemeler yapmak mümkün. Aksa Jeneratör, işletmelere kurduğu paralel sistem ile tek veya çoklu jeneratörlerin şebekeye paralel çalışmasını veya senkronize çalışan jeneratörlerle tesisin sürekli beslenmesini sağlıyor. Yakıt tasarrufu ve çalışma esnekliği sağlayan Aksa paralel sistemleri, dijital teknolojisi sayesinde ihtiyaca göre tüm jeneratörlerin durumunu tek ekrandan izlemeye imkan veriyor.
    Enerji kesintilerinin ya da şebekeden kaynaklanan sorunların iş sürekliliğini aksatabileceği tüm alanlarda kesintisiz güç kaynakları önemli rol alıyor. Aksa Jeneratör, tesislerin yükünü beslemek için iki veya daha fazla jeneratör grubunu senkronize çalışmasını sağlayacak paralel sistemleri ile işletmelerin enerji ihtiyacına alternatif çözüm getiriyor.

    Paralel sistemin kullanım alanıyla ilgili bilgiler veren Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker; “Sağlık, ulaşım, haberleşme gibi sektörler; enerjinin kritik bir öneme sahip olduğu ve önemli enerji yüklerinin kullanıldığı alanlardır. Bu alanlarda yaşanılan aksaklıklar hayati ve geri dönüşü olmayan sorunlara neden olur. Bu ihtiyaca yönelik olarak paralel sistemlerimiz ile sektörlere alternatif ve avantajlı enerji çözümü getiriyoruz” dedi.

    Esnek kullanım ile avantaj sağlıyor
    İşletmelere şebeke enerjisinin yanında alternatif güç sistemi sağlayan sistem, şebeke enerjisinin olmadığı yerlerde ise ihtiyaca göre çoklu paralel çalışan jeneratörlerle tesisin sürekli beslenmesi sağlıyor.

    Tesislere uygun kurulum gerçekleştirdiklerini dile getiren Peker; “Enerji sürekliliğinin büyük önem arz ettiği alanlarda jeneratörlerde arıza durumu göz önünde tutularak amaca uygun tasarlanmış ve tesis edilmiş paralel çalışan küçük jeneratör setleri ile işletmelere kullanım avantajları sunuyoruz. Acil ve yedek güç uygulamalarında, yük ihtiyacına bağlı olarak uygun sayıda paralel bağlanmış çoklu küçük jeneratör setlerimiz ile işletmelere maksimum sistem güvenilirliği, yakıt tasarrufu ve çalışma esnekliği gibi faydalar sağlıyoruz” dedi.

    Dijital paralelleme sistemi ile jeneratörlere erişim kolaylığı
    Aksa dijital paralelleme sistemi, ihtiyaç durumuna göre tüm jeneratörlerin durumunu tek bir ekrandan izleyebilmek mümkün. Jeneratörün takibi, korunması, frekans ve voltaj kontrolünün yapılmasına olanak sağlayan sistem ile senkronizasyon, yük paylaştırma ve paralelleme koruması da tek kontrol ünitesi tarafından yerine getirebiliyor. Dijital sistem kullanıcılara büyük kolaylık sağlarken, güvenilir bir kullanım vadediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.