DOLAR 32,5533
EURO 34,8569
ALTIN 2432,08
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ramazan’da 24 saat online alışveriş yapıyoruz

    Ramazan’da 24 saat online alışveriş yapıyoruz
    21.05.2018
    A+
    A-

    Sahuru sanal mağazalarda turlayarak bekleyen erkekler Ramazan alışverişini canlandırırken, çalışan kadınlar ise iftar alışverişlerini mesaide yapıyor.

    Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral: “Online alışveriş Ramazan ayı yaklaşırken yüzde 10-15, ay boyunca da yüzde 15-20 aralığında artıyor.”

    Ramazan dolayısıyla sanal mağaza ziyareti günün 24 saatine yayılırken, alışverişler 12:00 – 17:00 ile 24:00 – 04:00 saatleri arasında yoğunlaşıyor.

    400’ü aşkın dijital mağazadan alışveriş yapanlara nakit para ödeyen Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, son 2 yıldaki veriler üzerinden Ramazan aylarındaki online alışveriş alışkanlıklarını analiz ettiklerini söyledi.

    Kayral, bu verilere göre, internetten yapılan satın almaların önceki aylara kıyasla Ramazan ayı yaklaşırken yüzde 10-15, ay boyunca ise yüzde 15-20 düzeyinde arttığını bildirdi.

    Online alışverişlerinde ürün teslimatlarının pek çok sitede çok hızlı, hatta bazen birkaç saat içinde yapılıyor olmasının kadınları, iftar alışverişlerini internet üzerinden yapmaya yönlendirdiğini belirten Kayral, şunları söyledi:

    “Bayram tatili için yapılan ulaşım ve konaklama harcamaları da Ramazan’da satışları artırıyor. Fırsat siteleri yıl boyunca en yüksek ciroyu iftar menüsü satışlarından elde ediyorlar. Ramazan ayı sıcak geçiyorsa, kitap, giyim-kuşam, elektronik gibi harcamalar da internete kayıyor. İnternetten alışveriş cazibesinden dolayı da özellikle tercih ediliyor. En uygun fiyatlı ürünleri internetten karşılaştırma siteleri kullanılarak bulmak mümkün oluyor. Ayrıca, Avantajix.com gibi yapılan her alışveriş için üste nakit para ödeyen siteler kullanılarak aile bütçesine ek katkı da sağlanabiliyor.”

    Avantajix.com verilerini kullanılarak yapılan çalışmaya göre, Ramazan ayında değişik zaman dilimlerinde sanal mağazalarda yaşanan yoğunluklar ve müşteri profilleri şöyle:

    04:00-09:00 saatleri: Günlük alışverişin yüzde 2’lik kısmı bu saatler arasında yapılıyor. Bu saatlerde alışverişi 55 yaş ve üstü emekli erkekler yapıyor

    09:00-12:00 saatleri: 25-45 yaş grubundaki ev kadınlarının çoğunlukla tercih ettiği bu saatlerde yapılan online alımlar, toplam alışverişin yüzde 12’sini oluşturuyor.

    12:00-17:00 saatleri: Ramazan’da sanal mağazaların toplam cirolarının yüzde 28’i bu saatler arasında yapılıyor. Bu saaterde genellikle 21-45 yaş arası çalışan kadınlar, alışveriş amacıyla bilgisayar başında oluyorlar.

    17:00-24:00 saatleri: Toplam online alışverişin yüzde 22’lik bölümünün yapıldığı bu saatlerde harcamayı, 18-25 yaşları arasındaki gençler yapıyor.

    24:00-04:00 saatleri: Ramazan’da dijital alıışverişin en yoğun olduğu bu saat dilimini 25-35 yaş arası gençler, 35-55 yaş arası çalışan erkekler kullanıyor. Toplam online alışverişin yüzde 36’sı bu saatlere denk geliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.