DOLAR 32,4929
EURO 34,7647
ALTIN 2488,804
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aygül Aydın; Sezgilerinizin sesini dinleyin, gerçekten her şey çok güçlü olacak

    Aygül Aydın; Sezgilerinizin sesini dinleyin, gerçekten her şey çok güçlü olacak

    Bilişim Teknolojisi Uzmanı ve Araştırmacı Astrolog Aygül Aydın, Plüton’un bu sene Kova burcuna geçeceğini ve astrolojinin insan üzerinde oldukça etkili olacağını belirtirken yapay zekâ ve veri bilimindeki uzmanlıkların artacağını ön görüyor. Astromatik adıyla da tanıdığımız Aygül Aydın, gezegenlerin hareketlerini ele alarak, 2023 yılında hangi burcu neyin beklediğini MAG Okurları için açıkladı.

    Astroloji, matematik dersindeki “olasılık” konusundan farklı değildir! Olasılık dersi almış olanlar bilirler. Bir topun siyah veya beyaz gelme olasılığı nedir? Olasılık ya da ihtimaliyet, bir şeyin olmasının veya olmamasının matematiksel değeri veya olabilirlik yüzdesi, değeridir. Olasılık; olayın olma şansını ifade ederken; istatistik, gerçekten olmuş olayların sana matematiksel hesabını sunar. Bir bilişim uzmanı olarak üniversitede görmüş olduğum bu olasılık dersi hakkında size bir sır vermek isterim. Bunu sadece bu dersi okumuş olanlar bilir. Bu dersi genelde sen geçemezsin, hoca geçirtir. Yani siz ne yaparsanız yapın, size istediğini yaşatacak bir şey olduğu aşikârdır. Astroloji sana ihmal ettiğin şeyleri gösterir. Başımıza gelen olumsuz olaylar, zaman zaman lütufkâr ve erdemli olmayı, bazen sevgiyi, bazen maneviyatı ya da eşlerimizi, çocuklarımızı, en kötüsü kendimizi ihmal ettiğimiz için gelir.

    Kader hiçbir zaman değişmez, çünkü hepimizin mükemmel kaderleri vardır. Allah kullarını sever. Herkese güzel kader tasarlamıştır. Sadece bizler, başımıza gelen olaylara karşı davranış şeklimizle mükemmel yazgımıza gitmeye çalışırız. Allah bu yüzden Müslüman’a ilk emir olarak “ikra”, yani “oku” demiştir.

    Plüton’un Kova burcuna gireceği bu sene artık astrolojinin ne kadar güçlü olduğunu ve insanın hayatını nasıl değiştirebileceğini göreceğiz. Yapay zekâ ve veri bilimi alanında uzmanlaşmalar artacağı için bu olasılık dersi çok önemli olacak. Bu yüzden astrolojinin aslında bunun bir parçası olduğunu herkes keşfedecek. Ne kadar okur, ne kadar kendimizi geliştirirsek, o kadar yazgımızı gerçekleştiririz. Tutku ve hırslarımızın kurbanı olduğumuzda iç görümüzü kaybedebiliriz. Bu yıl Satürn Balık süreci ruhsal sağlığımızı korumak adına bizi davet ediyor. 2026 Şubat ayına kadar bizi farklı ve önemli bir süreç bekliyor. 2020-2022 senesinde Satürn Kova burcundayken nasıl insan olma sınavına tabi tutulduysak şimdi maneviyatı, ruhsal sağlığımızı koruma ve tekâmül etme noktasında sınanacağız. Sınırları ve sonları yöneten Satürn, bize sınırlarımızı öğretir, kaderimizi savaş şeklinde karşılayabilmemiz için form almamıza yardımcı olur. Satürn, size ustalık tekniklerini öğreten bir gezegendir. Mesela artık Kova ve yükselen burcu Kova olanlar, gerçek birer ustadır.

    Psikologlar, psikiyatrlar, sanatçılar, spiritüelistler ve insan ruhu ile iş yapan herkes için önemli ve zorlayıcı bir süreç olduğunu söyleyebilirim. Çok fazla empati gerekecek ama herkes dünyada empati yeteneğini kaybedecek. Empati kaybolursa maalesef intiharlar artar, ilaç kullanımı artar. İnsanlar sokakta çıplak dolaşır, birbirine saldırır ve takıntılı ruh halleri ile birbirlerine zarar vermeye gider. Satürn Balık sürecinde (2023-2026) herkes davranışlarının sorumluluğunu almalı ve empati gücünü kaybetmemelidir. Teknolojiden uzak durmak değil ama onu daha yüksek bir hizmete sunmanız gerekecek. Satürn Balık’ta bir amaç duygusu, yeni bir bakış açısı paylaşma arzunuzu ortaya çıkartın. Bazen ağzınızdan çıkacak bir söz, ömür boyu pişmanlığa neden olabilir. Senin olanın sana gelmesi için kalbini kirletmeden bu döngüde kalabilmek bir meziyettir. İnsan kendini bildiğinde, Rabb’ini bilir ve tekâmül eder. Kendimizi, haddimizi bilme dönemine giriyoruz. Bilmeyenlerin ise yok olduğu enteresan bir süreç diyebiliriz. Bizler kendimizi bilme yolculuğumuzda astrolojiden bilgi almayı seçersek bu süreci başarılı geçirebiliriz. Anı yaşamak, insanın kendine tahammül etmeyi öğrenmesi ve çevresinde psikolojik olarak destek, aslında en önemli görevdir. İleriye bakacak iyimserliği ve devam etme isteği olanlar için, Satürn sizi besleyecek ve gelecek denemeler için hazırlayacaktır. Bu iki sene boyunca dünyanın dikkati dağınık olsa da siz dikkatinizi toplayın. “Herkes gider” ve “her şeyi bırakabilirsiniz” felsefesini benimseyin. Her şeyi bırakmaktan korkmayın, çünkü her şey diye bir şey yoktur.

    Balık dünyası; hiç bitmeyen bir mistisizm, yaratıcılık ve fantezi denizidir. En içten arzularımızın zihinsel biçimlerini doğurduğumuz güzel bir alandır; ama yalnız bırakılırlarsa orada kalabilirler. Satürn Balık’ta ilerlerken hayallerimizi gerçek, somut varoluşa getirmemize yardım etmeye çalışır. Bu, en yüksek amacımızı gerçekleştirmek için zemin hazırladığımız zamandır. Hayallerinizi gerçekleştirmek için harekete geçin ve bu enerjiyi değiştirin. Işığınızı parlatın, çünkü siz en parlak yıldızsınız… Kimsenin kaygı ve korku ile sizi manipüle etmesine izin vermeyin.

    2023 yılının Plüton Kova Çağına Hazır mıyız?

    2008 yılında Plüton Yay burcundan Oğlak burcuna geçti ve düşünün ki o yıllardan bu yana nasıl köklü değişimlere ilerledik. Plüton güç gezegenidir. Plüton Oğlak burcundayken, devlet/hükûmet/büyük kurumlar her şeyden sorumluydu ve tüm güce sahipti. Gelenekleri yıkmak asla mümkün değildi. Oğlak burcundaki Plüton, direktifler veren, hatalar yapan ama gücün, evin babasında olduğu bir zamandı. Artık çocuklar büyüdü. Şimdi, o dönemde yetişen çocukların yetişkin olduğu ve kendi güçlerini (toplumsal olarak) ilan ettiği bir zaman. Plüton, 23 Mart 2023’ten 11 Haziran 2023’e kadar kısa bir süre Kova burcunda kalacak. Çok şanslıyız. 2024 yılı için bize fikir verecek. Yani 2044 yılına kadar yaşanacak yeni dünya düzenini göreceğiz. 21 Ocak 2024’te Kova’daki kesintisiz yirmi yıllık yolculuğuna başlayacak. (Plüton 23 Mart 2023’te Kova’ya girer, 11 Haziran 2023’te Oğlak burcuna geri döner ve 21 Ocak 2024’te Kova’ya geri döner. Plüton 19 Ocak 2044’te Kova’dan ayrılır.) Evet, doğru duydunuz. Bu, içinizden bazılarını “Yirmi yıl mı? 2044’te hayatta olacak mıyım?” gibi düşüncelere bir an için sevk etmiş olabilir. Hemen kasvetli düşüncelere girmeyin. Satürn ve Jüpiter’in Kova üzerinden son geçişi 2020-2023 arasında yaşandı. Pandemi, evden çalışma, dijitalleşme, teknoloji, dijital kanunlar, hastalıklar, bize Kova’nın günümüz dünyasıyla ilgili temalarını verdi. Şimdi bu Plüton geçişi, büyük ve farklı bir düzen kurmaya geliyor. Artık bazı geleneksel yapılar ve düşünceler yıkılıyor. Bu hemen olmayacak ama ne olabileceğini görmeye başlayacağız.

     

    Satürn Balık Burcuna Giriyor

    Satürn, 7 Mart 2023’te Balık’a girecek ve 13 Şubat 2026’ya kadar orada kalacak. Satürn’ün Balık ile ilişkisi önemlidir. İçinde bir sonlanma enerjisi barındırır. Satürn, yapısını ve düzenini nasıl kurması gerektiğini iyi bilir. Bütünün çıkarlarının düşünülmesi ve aşırılıklara karşı artık geleneklerin yıkılması ondan sorulur. Satürn’ün gücü, sorumluluk almaktır. Satürn’ün Güneş etrafındaki yörüngesi yaklaşık yirmi dokuz yılda bir 1/2 yıl sürdüğü için, buna “Satürn Dönüşü” denir. Tam kavuşumdan veya dönüşten önceki yıl, hayat önemli ölçüde değişmeye başlar. Artık bize hizmet etmeyen şeylerin gitmesine izin verme zamanının, bir sonun geldiğinin ve yeni devrin başladığını söyler. Genellikle profesyonel olarak bir genişleme ve artan sorumluluk dönemi olabilir. Her iki durumda da, bu dönüm noktası döngülerinin doruk noktasında olgunlaşır ve daha fazla güven, öz bilgi ve saygı kazanmak isteriz. Buna ihtiyaç duyduğumuz ve daha fazla bunun için mücadele verdiğimiz dönemlerdir. Kovalar rahat bir nefes alırken, Balık burçları yeni bir düzen kurmak için, daha disiplinli olmak adına çeşitli sınavlara girmeye doğru ilerliyor olacak.

    23 Mart 1964 ile 6 Eylül 1964 arasında doğanlar, 16 Aralık 1964 ile 3 Mart 1967 arasında doğanlar ikinci Satürn Dönüşü yaşayacaklar. 21 Mayıs 1993 ile 30 Haziran 1993, 28 Ocak 1994 ile 7 Nisan 1996 aralıklarında doğan biriyseniz, Satürn Dönüşü yaşamaya başlıyorsunuz. Bu tarih aralıklarında doğanlar, hayatlarının en büyük ve en güçlü kararlarını verecek olanlar diyebiliriz. Satürn Balık sürecinde dünyayı anlamak ve dünyanın çektiği acıyı paylaşmak çok önemli olacak.

    Bu Dönem Neler Yapabilirsiniz?

    Sezgilerinizin sesini dinleyin, gerçekten her şey çok güçlü olacak.

    Yaratıcı yeteneklerinizi mümkün olan en üst seviyeye getirin.

    Olumlu bakış açısına sahip olan insanlarla olun.

    Ekonomik ve iş meselelerinizi daha gerçekçi ele alın ve onları kontrol altında tutun.

    Hayallerinizi gerçeğe çevirin ve kimsenin hayallerinize yorum getirmesine izin vermeyin.

    Kendinizi geliştirmeden hayatı amaçsızca yaşamayın.

    Olumsuz düşünceler ve kendinize karşı şüphelere fazla yer vermeyin.

    Üzüntüler, gerçekler ya da kabul edemediklerinizi bağımlılıklarla geçirmeyin. Hiçbir şekilde hiçbir şeyden kaçmayın.

    Aşk söz konusu olduğunda daha gerçekçi olun. Hayallerinizi doğru insanlar üzerine kurmazsanız, sonrasında kabus görürsünüz.

    Başarılı bir hayatın en önemli faktörlerinden biri başkalarıyla iyi anlaşmaktır. Kararsız ve uyuşuk biri olmayın.

    2023 Senesinde Burçları Neler Bekliyor?

    Yükselen burcunuza, Ay burcunuza ve Güneş burcunuza göre hepsini okuyup sentezleme yapabilirsiniz.

    Yükselen Koç veya Koç burcu olanlar: Sevgisizlikle savaşma, geçmiş düşüncelerine kapılıp kendini manipüle etme, aklından geçenlerle iç huzurunun bozulmasına izin verme. Artık senin işine yaramayan ne varsa ilişkilerini kes ve yeni yoluna devam et.

    Koç burcu yıllık motto: “Eğer fırsatların ortaya çıkmasını beklerseniz, kalabalıktan biri olacaksınız.” (Edward de Bono)

    Yükselen Boğa veya Boğa olanlar: Sosyal olarak kendi kendini beslemeye çalış, çevrenden beklentilerini azalt. Her şeye rağmen kendine yakışanı yapmaktan vazgeçme. Artık kaybettiğin şeyleri düşünmek yerine sana gelen güzel fırsatlarla yeni kuracağın hayatın tadını çıkar.

    Boğa burcu motto: “Dünya size kim olmanız gerektiğini söylemeden önce, kim olduğunuzu hatırlayabiliyor musunuz?” (Charles Bukowski)

    Yükselen İkizler veya İkizler burcu: Otorite figürleri, iş hayatı ile ilgili yeni gelişmeler olabilir. Bu yıl özellikle mart ayı sonrası evlilik, iş birlikleri gibi kalıcı kararlar içine girebilirsin. Gerçekten ait olduğun yerlere doğru çekiliyorsun.

    İkizler burcu motto: “Rüzgârın nasıl estiği fark etmez. Farkı yaratan, kanatlarınızı nasıl açtığınızdır.”

    Yükselen Yengeç veya Yengeç burcu olanlar: Üniversite, yüksek öğretim, yurt dışı ile ilgili konularda kendini geliştirebilirsin, bu konuda bilgilenmek sana çok şey katacak. Bu işleri önemse. Bu yıl çok emek verdiğini sandığın ama sana iyi gelmeyen şeylerden artık kurtuluyorsun. Bağlarını koparırken zaten kendine 2021-2022 senelerinde hazırlıklar yaptın. Kendinden emin olduğun bir seneye giriyorsun. Cesurca ilerle.

    Yengeç burcu motto: “Kederin tek çaresi eylemdir.” (George Henry Lewes)

    Yükselen Aslan veya Aslan burcu olanlar: Krizi yönetmek ve kendi kendini dinginleştirmek bu yıl motton olmalı, hayallerine güçlü bir şekilde ilerleyebilirsin. Bazı büyük devrimler yaratmaya doğru ilerliyorsun. Bu yıl diğer yıllardan daha güçlü ve başarılı olacak. Artık iş hayatındaki sorunlar geride kalıyor. Uzunca sene kölelik yaptığın şeylerin yöneticisi olmaya hazırlan.

    Aslan burcu motto: “Kim olduğumuzun ölçüsü, sahip olduklarımızla ne yaptığımızdır.” (Vince Lombardi)

    Yükselen Başak veya Başak burcu olanlar: İkili ilişkiler varsa ortaklıklarını hareketlendirebilirsin, bu alanda yeni başlangıçlar yapmak seni ileriye götürebilir. İş birlikleri ve kazançların artıyor. Kendini yenile ve arada kaldığın konuları bırak. Dünyaya açılmaya doğru ilerle.

     

    Başak burcu motto: “Henüz hedeflediğim yerde olmayabilirim ancak, dün olduğum yerden daha yakınım.”

     

    Yükselen Terazi veya Terazi burcu olanlar: İş ortamında değişiklikler yapmak isteyebilirsin, çalışma alanını düzenleyerek kendini rahatlatabilirsin. Bazı sınırları çizmeli ve dış kaynaklardan kazançlara doğru gitmelisin. Şu an bulunduğun yer konfor alanı gibi değil, daha iyisini hak ettiğini göreceksin. Parasal durumlarını daha güçlü ilerleteceksin.

     

    Terazi burcu motto: “Elimizden gelenin en iyisini yaptığımızda, hangi mucizelerin bizleri beklediğini asla bilemeyiz.” (Helen Keller)

     

    Yükselen Akrep veya Akrep burcu olanlar: Partnerinle aranda geçen bazı meseleler gündemine oturabilir, bu konuları yeniden ele almak ve toparlamak sana düşebilir. İş hayatında ve ortaklıklarında önemli bir karar noktasında olacaksın. Güçlü sandığın bağlar belki de senin üzerini örttüğün şeylerdi. Tazminat ve hukuksal konularda başarılı bir sene içindesin. Ait olduğun gücü elde edeceksin.

     

    Akrep burcu motto: “Bir şeyi gerçekten yapmak isteyen, bir yol bulur; istemeyen mazeret bulur.” (E. C. McKenzie)

     

    Yükselen Yay veya Yay burcu olanlar: Aile hayatını yönetmekte ya da ilişkilerde zorluk yaşıyor olabilirsin. Bu konuda her şeyin geçici olduğunu fark et ve anın tadını çıkarmak gerektiğini gör. Yeni bir aşka ya da ortaklığa başlıyorsun. Bu senin için bir dönüm noktası olacak. Bu sene kendini bulduğun ve taşındığın bir sene olacak.

     

    Yay burcu motto: “İçimde nefes olduğu müddetçe devam edeceğim.” (Og Mandino)

     

    Yükselen Oğlak veya Oğlak burcu olanlar: İletişim kurmak bu yıl ana teman olacak. Hayatınla ilgili önemli bir başlangıç içine giriyorsun. Eskisinden daha cesursun. Artık sıkı sıkıya tutunduğun ve cesur olmadığın konularda daha cesur olduğunu göstermen gerekiyor. Finansal koşulların iyileşirken, bazı gizli saklı konular ortaya çıkıyor. Aşk hayatındaki heyecan ve kariyer başarın aynı anda ilerlerken daha güçlü hissedeceksin.

     

    Oğlak burcu motto: “Asla geri çekilme. Asla açıklama getirme. İşini yap ve bırak ulusunlar.” (Benjamin Jowett)

     

    Yükselen Kova ve Kova burcu olanlar: Parasal konularda kaynaklarını sorgulayabilirsin, bu anlamda kendine güzel bir yol bulmak sana fayda sağlayabilir. İş hayatında yeni başlangıçlara doğru ilerliyorsun. Biraz kendini serbest bırakmalısın. Son iki sene senin için çok yorucuydu ama artık tırtıldan bir kelebek oluyorsun. 2023 senesi özgürleştiğin ve kelebek olduğun bir sene.

     

    Kova burcu motto: “Başımızı dik tutarak ilerliyoruz; ama geriye de bakıyor ve nereden geldiğimizi hatırlıyoruz.” (Michael Hudson)

    Yükselen Balık ve Balık burcu olanlar: Kendinizi enerjik ve yeni başlangıçlar yapabilmeye hazır hissediyor olabilirsiniz. Bu fırsatı iyi değerlendirmeniz ve kendi kendinizi tetiklemeniz gerekiyor. Bu yıl size mucizelerini sunacaktır.

    Balık burcu botto: “En iyi kendin ol; muhteşem, sade ve hakiki.” (Robert Browning)

    Işığını kaybetmediğiniz, karanlıklarınızın ise aydınlık kazandırdığı harika bir sene dilerim.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.