DOLAR 32,5565
EURO 34,9532
ALTIN 2445,585
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ​“A.C.E. Awards”tan “Yüksek Müşteri Memnuniyeti” ödülü

    ​“A.C.E. Awards”tan “Yüksek Müşteri Memnuniyeti” ödülü
    09.03.2020
    A+
    A-

    Hem Türkiye’de hem dünyada yeni finans yaklaşımlarıyla adından söz ettiren BİREVİM, aldığı ödüllerle başarılarını taçlandırmaya devam ediyor. Sosyal Finans yaklaşımı ve Birlikte Tasarruf yöntemi ile milyonlarca insanın hayallerini gerçekleştirmek için çalışan BİREVİM; geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da, kusursuz müşteri deneyimi yaşatan markaların belirlendiği “Şikayetvar. Com”un, “A.C.E Awards” ödüllerinden 2 ayrı ödülle döndü.

    Böylece, 3.5 yıllık BİREVİM firması, 2 tanesi üst üste A.C.E. Awards, 14 tanesi Stevie Awards olmak üzere toplam 21 ödüle ulaştı. Bu ödüller BİREVİM’in, sektöre ve ülkeye kazandırdığı özgün ve sürdürülebilir “Birlikte Tasarruf Finansmanı” modelinin küresel çapta tescili anlamına geliyor.

    Geliştirdiği özgün ve sürdürülebilir “Birlikte Tasarruf Finansmanı” modeli aracılığıyla sektörüne kazandırdığı dinamizm ile dikkat çeken “BİREVİM”, en iyi müşteri deneyimi yaşatan markaların belirlendiği “A.C.E Awards’ta, tüm kategorilerde “En Yüksek Müşteri Memnuniyeti Sağlayan Marka Ödülü”ne layık görüldü. BİREVİM ayrıca, bu yıl ilk kez açılan “Tasarrufa Dayalı Finans Sektörü” kategorisinde “Diamond Ödül” ün sahibi oldu.

    Türkiye’nin ilk ve en büyük şikayet platformu Şikayetvar. Com’un, kullanıcılarına yaptığı anket ve gerçek şikayetler üzerinden, o yılın en iyi müşteri deneyimi yaşatan firmalarını belirlendiği Mükemmel Müşteri Memnuniyeti Başarı Ödülleri’nde BİREVİM, kendi sektöründe müşteri memnuniyeti ödülü almaya hak kazanan tek firma oldu.

    Konuyla ilgili bir açıklama yapan BİREVİM Genel Müdürü Mahir Orak, bu ödüllerin BİREVİM kadar, fikri ve eser hakları kendilerine ait olan, “Birlikte Tasarruf Finansmanı” modeline de verildiğinin altını çizerek; “Ödüller, elbette onurlandırıcı. Ancak asıl ödül, esas mesele, hayallerine vesile olduğumuz insanların yüzündeki o güven ve mutluluk. Sektörümüzün Müşteri Memnuniyeti ödüllü tek firmasıyız. Ödüllerin, özellikle müşteri memnuniyeti konusunda özgün modelimizin başarısını tescil eder nitelikte olması bizi ayrıca motive ediyor. Asla unutmamak gerekiyor ki, ülkemizin ve insanımızın kalkınması; hem bireysel hem de ulusal tasarruf oranlarımızın artırılmasından geçiyor.” dedi.

    BİREVİM’in ödül koleksiyonu

    BİREVİM kurulduğu yıl olan 2016 yılından bu yana yeni finans yaklaşımı ve hızlı gelişimi ile Türkiye’de olduğu gibi uluslararası platformlarda da aldığı ödüllerle dikkat çekiyor. Dünyanın en prestijli iş ödüllerinden birisi olan Stevie Awards bunların önde geleni.

    BİREVİM bu sene, Stevie Awards’ın bu sene ilk kez düzenlediği “MENA Stevie Awards”ta da, 3’ü Altın, 1’i Gümüş olmak üzere 4 ödüle birden layık görüldü.

    2019 yılında ise, yine Stevie Awards’ta, BİREVİM Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, “Yılın CEO (Altın Ödül)”su ödülüne layık görülürken; firma ise “Yılın En İyi Müşteri Hizmetleri” (Altın Ödül), “Yılın En İyi Satış Büyümesi Başarısı” (Gümüş Ödül), “Yılın En İyi Tüketici Ürün ve Hizmetleri” (Gümüş Ödül), “Yılın En İyi Müşteri Memnuniyeti” (Bronz Ödül) ve “Yılın En İyi Müşteri Servisi Halk Oylaması” (Özel Ödül) kategorileri olmak üzere, toplam 5 ödül almıştı. Firma 2019’da, Murat Çiftçi’nin, “Yılın CEO”su ödülüyle toplam 6 ayrı Stevie ödülüne layık görülmüştü.

    BİREVİM, 2018 yılında yine Stevie Awards’ta; “Uluslararası Yılın Satış Ayrıcalığı (Altın Ödül)”, “Uluslararası Yılın Pazarlama Programı (Altın Ödül)”, “Uluslararası Başarılı Müşteri Hizmetleri (Gümüş Ödül)” ve “Uluslararası Yılın İnovasyonu (Bronz Ödül)” olmak üzere 4 ayrı kategoride ödüle layık görüldü.

    2017 yılından bu yana firmanın aldığı diğer ödüller ise şöyle: “Paris Uluslararası Altın Kalite Ödülü”; 2018’de, “Konya Anadolu Kalite Zirvesi-Uluslararası Mevlana Hoşgörü ve Barış Ödülleri Üstün Kalite Ödülü”; 2019 yılında ise, “İngiltere, Uluslararası En İyi İnovasyon Ödülü”, “İngiltere Uluslararası En İyi Ürün ve Hizmet Ödülü”, “Şikayetvar. com, Tüm Zamanların En Yüksek Müşteri Memnuniyeti ve Teşekkür Oranı Özel Ödülü”.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.