DOLAR 32,5398
EURO 34,988
ALTIN 2428,382
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    23 Şubat Perşembe Bitiyatro’da

    23 Şubat Perşembe Bitiyatro’da
    20.02.2017
    A+
    A-

    20 yıl önce bir hastanede tanık olduğu ensest mağduru bir kız çocuğu ve annesinden yola çıkarak yıllar sonra konuyu tiyatro sahnelerine taşıyan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Gamze Süner Atay, oyunu “Törpü” ile “Susma, Anlat!” diyor.

    En Yakındakinden Gelen, En Görünmez İstismar…
    “Kadın ya da erkek, kişinin en temel hakları olan toplumsallaşmayı ve geleceğe umutla bakmayı gasp eden ve ruhu tanımsız bir alana fırlatan ensest, benim dünyamda danışanlarımın hikayeleriyle defalarca su yüzeyine çıktı.” diyen psikolog-yazar Ayşıl Susuzlu tarafından öyküleştirilen oyunda Gamze Süner Atay, “Çocukluğunda ensest mağduru olan bir kadının neler hissettiğini” anlatıyor.

    Televizyon ekranlarından izlediğiniz ve gazetelerin üçüncü sayfalarından okuduğunuz ensest mağduru çocukların ve annelerinin hikayesi, 23 Şubat Perşembe günü saat 20:30’da Bitiyatro’da (Tomtom, Kumbaracı Yokuşu Camcı Fevzi Sok. No:34 Beyoğlu) Gamze Süner Atay’ın tek kişilik performansı ile çığlığa dönüşüyor.

    “Törpü”Hakkında
    Oyunda çocukluğunda yakın bir akrabası tarafından tecavüze uğrayan ve çocukluğu boyunca süren ensest sonrasında, bir kadının hiç kimseye ve hatta kendine bile anlatamadığı travması ile sürdürmeye çalıştığı yaşamı anlatılıyor.

    “Törpü”, dünyada ve ülkemizde konuşulmasından çekinilen, aile kavramını temelinden sarsan ve 10 çocuktan 1’inin maruz kaldığı ensest gerçeğinin tiyatro sahnesinde çığlığa dönüştüğü bir oyun…

    “Törpü” Künye
    Yazan : Uzm.Psikolog Ayşıl SUSUZLU
    Uyarlayan ve Yöneten: Gamze Süner ATAY
    Oyuncu: Gamze Süner ATAY
    Prodüksiyon: No Name Menajerlik Tülin BERK

    23 Şubat Perşembe
    Saat: 20:30
    Yer: Bitiyatro
    Adres: Tomtom, Kumbaracı Yokuşu Camcı Fevzi Sok. No:34 Beyoğlu
    0212 244 02 47
    * Biletler Biletix ve gişede.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.